Mijn introductie van The lions Legion.steemCreated with Sketch.

in introduceyourself •  2 years ago  (edited)

bannertll002.jpg

Beste Nedersteemers

Vind u het zoeken naar Nederlandstalige blogs op steemit net of het lijk op het zoeken naar een speld in een hooiberg?
Eerst en vooral komt de vraag of bloggen op steemit in het Nederlands wel de moeite waard is. Maar ook al schijf jezelf je blogs misschien in een andere taal dan het Nederlands, persoonlijk vind ik het wel steeds leuk om een Nederlandse blog tegen te komen op steemit.

bannertll005.jpg

Toen ik van start ging met steemit in juni 2017, en dit dankzij @omarb , kwam ik amper Nederlandstalige blogs op steemit tegen. Tevens was de Nederlandstalige versie van steemit nergens te vinden, wat ik persoonlijk toen en nog steeds een struikelblok vind voor veel nieuwe Nederlandstalige gebruikers. Ikzelf heb toch een hele tijd geworsteld om door de gehele Engelstalige FAQ te geraken, en zolang er geen Nederlandstalige versie van 'Steemit' is, zullen er nog velen na mij met dit probleem worstelen en deze marteling moeten doorstaan.

bannertll006.jpg

Toen ik van start ging met het gebruiken van steemit, ging ik vaak op zoek in de search pagina op zoek naar hashtags zoals #Nederlands, #België, #Nederland. Zo kwam ik terecht bij @oaldamster , hij is ook een van de pioniers van steemit en gebruikt dit platform reeds van toen het net van start ging. Hij heeft ook een tal van Nederlandstalige blogs @oaldamster over hoe steemit werkt. Waar ik hem nog steeds hartelijk dankbaar voor ben.

bannertll007.jpg

Toen ik vaker de hachtag #nl ging gebruiken voor mijn posts of om Nederlandstalige steemit bloggers te volgen. Leerde ik ineens een hele boel nedersteemers kennen. Zo kwam ik een paar nedersteemers tegen die ik direct beginnen volgen ben. Niet enkel omdat deze net zoals ik Nederlandstalig zijn, maar wel omdat ze elk op zich een talent hebben die ik erg bewonder.

@smasssh brengt me telkens aan het lachen met zijn collage van grappige foto's en teksten. Hij is pas van het begin van dit jaar lid van dit social media platform maar heeft toch reeds een aanzienlijke reputatie opgebouwd op steemit. dus mocht u zin hebben om eens te lachen zekerst de posts @smasssh checken.

@loonatic leerde ik kennen doordat hij een leuke commentaar geplaatst had op een van mijn blogs. Hijzelf is pas van deze zomer op dit platform, maar dropte al een menig aantal posts met betrekken op crypto, meme of blogs over Nederland. Deze hebben me persoonlijk al meerdere malen erg geboeid.

@niwrah leerde ik kennen door één van zijn blog, met betrekking op fotografie, die me opvielen in de hachtagpagina van #nl. Natuurlijk valt er over smaak te discuteren, maar voor mij persoonlijk vind ik @niwrah een zeer goede fotograaf die op geregelde tijdstippen nieuwe foto's/blog post op steemit.

@carlschrijft leerde ik kennen doordat ik meerdere malen onder de indruk was door één van zijn gedichten. Hij is een professionele schrijver die pas enkele maanden een steemit account heeft. Maar al een waardige reputatie op steemit verkregen heeft door zijn schrijfsels. Van donkere horror verhalen tot subtiele gedichten, telkens opnieuw verwonderd hij me met zijn schrijfsels. Wilt u ook verwonderd worden door zijn schrijfsels, neem dan eens een kijkje @carlschrijft

@dnijsse88 leerde ik kennen doordat meerdere van zijn blogs me op vielen. Hij is reeds van het begin van deze zomer op steemit en met zijn blogs laat hij u, met hem meereizen rond de wereld. Plaatsen of momenten die hij tracht te vatten in beeld en woord @dnijsse88

En nog een hele boel andere mede nedersteemers, een lijst die te lang is om deze hier te vermelden, anders zou deze blog misschien wel eens saai kunnen worden. Mocht u ook een mede nedersteemer zijn en ik 'follow' je nog niet, mag je me altijd een berichtje sturen. Natuurlijk blijf ik dan zelf nog zo vrij je te volgen of niet natuurlijk.

bannertll008.jpg

Toen ik de eerste keer geconfronteerd werd met het gegeven 'witnesses' op steemit, was ik wel wat argwanend. een zoveelste deelname aan een verkiezing, waar er toch niets mee veranderd. Maar dat was dan erg kortzichtig van mezelf, want elke steemit account hun stem telt. En ieder steemit account heeft evenveel stemkracht, met andere woorden je SP heeft niets te maken met je votings voor witnesses. En 'witnesses' bepalen het reizen en zeilen van steemit, met andere woorden wat het begeleid is van steemit. De zoektocht naar een Nederlandstalige witnesses bleek moeilijker te zijn of ik gedacht heb.

@rival kwam ik toevallig tegen en was voor mij de eerste Nederlandstalige witnesses die ik leerde kennen. Hij is een top 50 witnesses, maar steeds aanspreekbaar en hulpvaardig.Meer info terug te vinden https://steemit.com/witness-category/@rival/rival-witness-update-week-44-reached-rank-47-and-reputation-level-62-after-136-days
Mochten er nog Nederlandstalige witnesses zijn, mag je me dit zeker laten weten.

bannertll009.jpg

Toen ik me ging verdiepen in het thema 'witnesses' is de zoektocht naar een Nederlandstalige erg leerrijk geweest. Niet enkel ben ik te weten gekomen, dat de stem van de gebruiker telt, tevens kan je voten voor bepaalde bots. bots die bepaalde dingen zoals originaliteit , statistieken of spamgedrag controleren op steemit. Persoonlijk heb ik een paar van deze opgenoemd is deze blog om jullie verder te helpen. Natuurlijk is iedereen vrij te bepalen voor wat hij stemt voor witnesses.

@cheetah is een bot die automatisch dezelfde inhoud vindt.
Kijk op de website https://steemit.com/steemit/@cheetah/faq-about-cheetah, om meer over @cheetah te leren!

@curie promoot en ontdekt veelbelovende nieuwe auteurs op steemit, en help deze verder. Meer informatie vind u @curie.

@originalworks is een bot waar je de orginaliteit van posts kunt laten bekrachtigen. Meer informatie vind @originalworks

Mochten er nog Nederlandstalige witnesses zijn of nog belangrijke bots die ik vergeten ben in mijn blog, mag je me de namen gerust doorgeven.

bannertll010.jpg

Was u ook al eens op zoek naar een chatroom voor Nederlandstalige op steemit? Toen ik de steemit chat opende en de #nl chatroom bezoek. kwam ik tot mijn constatatie dat er enkel maar links van nedersteemers werden gedropt. Persoonlijk heb ik wel meerdere malen getracht met andere nedersteemers te communiceren via de chatroom #nl, maar meerdere malen kwam ik van een kale reis terug. Via deze chatroom heb ik wel nog andere nederstemers leren kennen. Maar toen @tinypaleokitchen me introduceerde met PAL, was ik echt verkocht, een netwerk met actieve nedersteemers of steemers. Een groep met mensen heb ik zo leren kennen die elkaar helpen en soms wel volgen op steemit. zo kwam ik uit eindelijk terecht bij #thelionslegion

bannertll011.jpg

#thelionslegion is eerst en vooral een hachtag zoals er reeds verschillende hachtags bestaan op steemit. Tevens trachten we zoveel mogelijk nedersteemers of met andere woorden mensen die een Nederlandstalige achtergrond hebben, deze hachtag te laten gebruiken, zodat we ons beter kunnen verenigen. We kunnen tevens zo gemakkelijker Nederlandstalige blogs terugvinden en moeten niet telkens de hachtags #nl #nedelands #nederland #België afschuimen om de Nederlandstalige posts terug te vinden.
#thelionslegion is niet enkel een hachtag, The lions legion is tevens een Nederlandstalige community binnen steemit, waar nedersteemer elkaar posts kunnen terug vinden.
#thelionslegion is niet enkel actief op steemit maar tevens op facebook https://www.facebook.com/lions.legion.94 en twitter https://twitter.com/thelionslegion is de Nederlandstalige the lions legion community actief.

Tevens heeft de the lions legion community een kanaal op discord, met een Nederlandstalige chatroom waar nedersteemers elkaar kunnen terug vinden. Waar we meerdere projecten te samen organiseren, projecten zoals The lions legion Daily. Een project waarbij potsts van nedersteemers in het zonnetje worden gezet. Wil je ook graag lid worden van the lions legion community, doe dat dan even door een linkje te vragen aan @carlschrijft of @seveaux. Je krijgt dan een invitatielink voor de groep.Door me aan te sluiten bij deze groep heb ik heel wat nieuwe nedersteemers leren kennen.

Dus verenig u nedersteemers want vele handen en votes maken ons groot.

bannertll001.jpg

Mocht ik belangrijke Nederlandstalige bloggers of witnesses vergeten zijn, mag je me deze zekerst doorgeven.
Alvast voor het lezen van deze blog en hopelijk vind je dit een leuk initiatief en wilt u deze post wel restemen of upvoten. Alvast bedankt.

poststeemit001.jpg

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Zo kwam ik terecht bij @oaldamster , hij is ook een van de pioniers van steemit en gebruikt dit platform reeds van toen het net van start ging. Hij heeft ook een tal van Nederlandstalige blogs @oaldamster over hoe steemit werkt. Waar ik hem nog steeds hartelijk dankbaar voor ben.

Dit waren ook voor mij een van de eerste posts die ik gelezen had in het Nederlands, vooral fijn als Blockchain nog onbekend voor je is!!!

Nederlandstalige content is hier verder inderdaad nog niet zo goed te vinden... al zie ik wel steeds meer m'n tijdlijn passeren!

·

bedankt voor de leuke commentaar, groeten

Welcome in to the comunity SteemBrother

·

thx for the nice comment, greetings

Dank je @marcovanhassel want door hem ben ik hier, idd hartstikke fijn om nederlanders toch een beetje verenigd te zien. Ik ga deze tekst resteemen, al is het maar om hem zelf makkelijker terug te vinden

·

alvast bedankt voor de resteem en de leuke commentaar, groeten

·

No problem! Hopelijk heb je er ook nog lol aan 😊

Goede blog dan eens moeten inschrijven ook bij die groep

Thanks for mentioning and your nice comment.

·

your welcome, greetings

Prima post Jack, en dank voor de lieve woorden. Ik resteem je post ook even, ik heb ook wat Nederlandstaligen tussen mijn volgers. Hoe meer hoe beter ;)

·

graag gedaan

·

The @OriginalWorks bot has determined this post by @jackjohanneshemp to be original material and upvoted(2%) it!

ezgif.com-resize.gif

To call @OriginalWorks, simply reply to any post with @originalworks or !originalworks in your message!

Wat een mooi betoog. Ik heb ondertussen, dank zij jou, al een paar nieuwe blogs om te volgen (en gelezen, en ge-upvoted).

·

graag gedaan ,groeten

Sterk geschreven stuk. Mooie introductie voor The Lions Legion 🦁

·

bedankt voor de leuke commentaar, groeten