Picike Poloniex körkép 2019.03.05!

in crypto •  20 days ago

Van egy százasod, Bitcoinra kell!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, mindenféle pozitív várakozás mellett, nem nagyon akar az erősödés útjára lépni az ár. A tegnapi nap első felében, csökkenés uralkodott, ez hasonlít a néhány nappal ezelőtt is látható, sokkal hirtelenebb mozgáshoz. Tehát a végeredmény egy ugyanolyan zöld támasz zónában megérkezés, ami talán szerencsés módon, most is egy leszúrással záródott. A nap második felében, sajnos már nem alakult olyan pozitívan a folytatás, mint a február 27.-ei hasonló szituációban, tehát nem sikerült visszaerősödni abba a szűk rózsaszínnel jelölt oldalazó sávba, amelybe ha megérkezünk, most sokkal pozitívabb gondolatokat lehetne megfogalmazni!
Természetesen a pozitív hozzáállás tőlem mindig elvárható, de miért is gondolkodnék negatívan, ha abba az irányba elvárás nélkül is könnyű a haladás. Jelen szituációban a legfőbb pozitívum, a zöld támasz zónában, nem a tartózkodás, hanem hogy a február 24.-ei megérkezés óta tegnap 3. alkalommal is egy leszúrással sikerült zárni, csak hát a visszafelé kapaszkodásnál problémák jelentkeztek, amit még mostanra sem sikerült kijavítani.
A zöld támasz zónából, ha nem sikerült visszakapaszkodni és csökkenő irányba elhagyjuk, akkor a napos oldalazó mozgásnak megfelelően célba vehetjük a 3,200$ alatti szinteket! Egyenlőre még nem kell feladni, a Bart Simpson fordított fejformával történő utóbbi bő 1 hét mozgását lezáró erősödés lehetőségét, de azzal hogy a beszorulás jeleit mutatjuk a zöld támasz zónában, csak rontani tudjuk a lehetőségeinket!

Napos: ez már ott nagyon el lett rontva, mikor a 24.-ei zuhanást követő, esetleg 2 nappal később nem folytattuk a február 8.-án megkezdett határozott emelkedést. Elrontottuk, tehát mivel már az utóbbi egy hét mozgása is afelé halad, talán sokkal egyszerűbb lenne ezt most elengedni!
Utat engedni azoknak a short pozícióknak, melyek nagyon nem tornyosulnak, de talán ha kielégülnek az igényeik, akkor a 3,000$ környéki támasz zónából újra nekilehet vágni annak a hegymenetnek, amelynek csúcsára 6k-s magasságban érkezhetnénk meg.
Hetek óta rajzolgatok egy felfelé ívelő kék görbét, amelyhez már a 24.-ei zuhanást követően nem kellett volna hogy hozzányúljak, de az egyhetes alvó üzemmód nem így kívánta. Tehát ennek az ívnek a követése egyre halványabb lehetőséget kínál, de ahhoz hogy a novemberi 3,000$-os zuhanásra megfelelőképpen tudjunk válaszolni, ahhoz a kék ívtől eltérő, sokkal meredekebb erősödésre lenne szükség, akár napon belüli ezer dolláros méreteket is elérve!
Tehát azt gondolom, ha az órás elvárásoknak nem tudunk megfelelni, akkor inkább ezt most engedjük el, azt teszem én is a 3,600$-os szinten nyitott pozíció haszon nélküli zárásával. Ennek megfelelően még az sem kizárható, hogy az a 2,965$-os támaszra tervezett pozíció nyitás, az eredeti formában fog megtörténni, erre egyértelmű választ remélhetőleg egy néhány száz dolláros leszúrással rendelkező gyertya fogja megadni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap sem voltak valami jó formában a bikák, ennek eredménye egy szerény hátrálás, tehát nem sikerült hozni a minimumot sem. Most mintha egy kicsit élénkülni kezdene a mozgásuk, hajrá van mit bepótolni, reméljük az igyekezet nap végére legalább 24,5-25 ezer körüli szinteket jelenti!
Köszönet abban a tekintetben, hogy jelenleg nem zuhan az ár olyan mértékben, mint amit egy ilyen bikák által mutatott teljesítmény indokolná, a macinak jár! Akik mostanában nincsenek túl jó formában, sőt ha az néhány napot megnézzük, mintha még a rossznál is rosszabb szituációban próbálnák magukat belehajtani.
Tehát a shorts pozíciók egyre jobban megfelel annak a két hetes oldalazó elképzelésnek, amely kitarthat a világoskék ellenállásig, majd hogy ott mi lesz a folytatás az még kétséges, de ár szempontjából egyértelműen csak pozíciók számának csökkenése lehet segítségünkre!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/WczgH6ru/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/RfqhCgvS/

Hetes nézet: 2 héttel ezelőtti piros ellenálláson átszúrás, ahogy jelenleg is érzékeljük, sikeresen befagyasztotta a mozgást, ezen a fagyott hangulaton múlt héten sem tudtunk javítani. A jelenlegi hét enyhe mínusszal indult, ami a hét további részében még jelentősen változhat mindkét irányba!
Felfelé egyértelműen a piros ellenállás átlépése a fő feladat, ha ez nem jön össze, akkor még mindig ott van csökkenő irányba az a 200-as mozgóátlag, amit sajnos nem teszteltünk vissza, se január utolsó, se február első hetében, ennek hiánya még a jelenlegi mozgásra is lehet ráhatással, tehát ez indokolhatna egy 3,400$ magasságával történő visszalépést!
Az RSI csíkok megérkeztek a felső zónába, ennek az árra is hatással kellene lenni, ami remélhetőleg még azelőtt kiváltja jótékony hatását, mielőtt meg nem történik a kereszt. Tehát ha a 200-as mozgóátlag visszatesztelésében gondolkodunk, és azt sikerül az RSI 80-as zónája fölött átvészelni, azzal talán visszalehet kényszeríteni az árat 4k-s magasságába!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/y6d9NxdD/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/AoQYYgDQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AepSv1kB/
https://www.tradingview.com/x/B0bGg7h1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ArylKzWH/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Congratulations @cryptoparaszt! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You made more than 700 upvotes. Your next target is to reach 800 upvotes.

Click here to view your Board
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

To support your work, I also upvoted your post!

Do not miss the last post from @steemitboard:

Carnival Challenge - Collect badge and win 5 STEEM
Vote for @Steemitboard as a witness and get one more award and increased upvotes!