Saját stratégiám nem csak Bitcoinra!

in strategi •  5 months ago

Az egész stratégia lényege, kihasználni a medve piacot olyan téren, hogy azoknak is viszonylag használható megoldást mutassak be, akik "szinte" semmit nem értenek az egészből, viszont hisznek a crypto fejlődésében és van pénzük ( kicsi, sok az lényegtelen)!

200$os stratégia.PNG

A charton sárga vízszintes vonalakkal jelzem azokat a támaszokat, amelyekre épül az én stratégiám, természetesen ezeket lehetne sokkal sűrűbbre is húzni, nem csak az általam használt legalsó 5 támasz figyelembevételével, hanem például 10 támasz 500$-os közökkel, ez abból a szempontból hatékony, hogy az egyes kiugrásokat követő elkerülhetetlen korrekcióknál sűrűbben lehetne haszonnal végződő pozíciókat akasztani.
Viszont ehhez a sűrűbb stratégiához, ajánlott kicsivel nagyobb összeg.

támaszok.PNG

Tegyük fel 3k lesz ennek a medve piacnak az alja, ahol te vásárolni szeretnél és van 200$-od, de sem te, sem mások nem biztosak abban, hogy 3k a medve piac alja, tehát teljes a bizonytalanság. Itt jön a dilemma, beszálljak vagy ne szálljak? Javaslatom hogy szálljál be, egy 40$-os pozícióval, majd ezt követően, főleg annak érdekében ha tovább esik az ár és kitör rajtad a pánik, helyezzél el 40$-os vételi megbízásokat a 2500, 2000, 1500 és 1000$-os szintekre, amelyek majd aktiválódnak a megfelelő pillanatban!
Ez a jelen pillanatban alkalmazható talán légbiztonságosabb stratégia, de mint az elején említettem, csak akkor vágjál bele ha biztos vagy a crypto fejlődésében!
Ha ugyanabba a stratégia akarsz beszállni, amiben én már benne vagyok 3 pozícióval, akkor ezt a 200$-t kettő részre osztva, teheted pozícióba 2,965$-os támaszon, majd ha ennél is nagyobb lesz a rémület, akkor a megmaradt 100$-t, az 1,200$-os szinten tedd pozícióba! Tehát a lényeg, hogy egy olyan bizonytalan szituációban lépsz pozícióba, amely tartogathatja a fordulat lehetőségét, de ha ez mégsem történik meg, akkor ne az egész tőkéd álljon a süllyedő mocsárban, hanem legyenek kisebb kapaszkodók, amelyek lényege a trendforduló esetén lesz nagyon hasznos.

Tegyük fel megfordul a piac, de ehhez vissza kell esni az 1,000-os szintre, tehát ha a legalsó 1,000$-os szinten nyitott 40$-os poziciód, emelkedés esetén eléri a 2,000$-os árat, ennek a kivehető összege 80$, ehhez hozzájön az 1,500$-os szinte nyitott pozíció 53$-ja, plusz a 2,000$-os szinten nyitott pozíció 40$-ja = 173$! Ezen kívül van még a 2,500$-os szinten nyitott pozíció megmaradt 32$-ja, na meg a 3,000$-os szinten elhelyezett 40$-os pozícióból megmaradt 26$! Ha mindent összeadunk, akkor a 2,000$-os szintén kivehető összeg 208$, tehát ez egy olyan kiszálló szint, ahol pénzednél vagy, de ugyebár ennek sok értelme nincs, mivel a célunk ennél sokkal magasabban van, például ha a tavalyi 19,900$-os csúcsig kitartunk, akkor 2300$-al(mínusz fees, váltótól függően) csaphatjuk be magunk mögöttünk az ajtót, egy minimális 200$-os kockáztatással!

További részletek szerkesztés alatt!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!