Kjempegøy med Arsenal seier mot Porto

in #arsenal2 months ago

I går var det åttendelsfinale i Mesterligaen og Arsenal spilte den på Emirates Stadium i London mot Porto. Laget fra Portugal hadde en 1-0 seier i lomma etter første kampen i Portugal, men det viste seg å bli tøft for laget fra Portugal å spille mot laget som for øyeblikket topper tabellen i Premier League i England.

Arsenal, med Martin Ødegaard i spissen, var store favoritter, men Porto med klippen Pepe i forsvar viste seg å være en ganske vanskelig motstander. Jeg har sett mange Premier League kamper med Arsenal denne sesongen, og i de aller fleste holdt Arsenal ballen mye mer enn motstanderen, og det er ikke tilfeldig at Arsenal er det laget i Premier League som bruker mest tid rundt og innenfor mostanderens 16-meter. Men, det var ikke sånn i kampen mot Porto.

Her var det utrolig jevnt og det var ikke snakk om å kjøre over motstanderen i det hele tatt. Her var det nesten det jeg vil kalle en jevn kamp, bortsett fra det at Porto kanskje ikke hadde ballen så mye nær målet til Arsenal. Men, de hadde sine sjanser, og om de faktisk hadde scoret et mål ville det ikke vært helt ufortjent.

Men, det måtte en magisk Ødegaard pasning til for at Trossard skulle sette ballen i Porto nettet før pause. Og tro det eller ei, det var det eneste målet på Emirates Stadium, før det var passert 120 minutter og det var tid for straffesparkkonkurranse.

Selvfølgelig, jeg glemte nesten at det var et mål til, scoret av Martin Ødegaard, men det ble kansellert ettersom de mente at Havertz oppførte seg ufint mot Pepe og Portos keeper før Ødegaard satten ballen i maska. Det var nok egentlig fair og greit, så selvom jeg heiet på Arsenal, synes jeg dommeren gjort rett i den beslutningen.

Det endte altså med straffekonkurranse der Arsenal scoret på fire av fire straffer, mens Porto scoret på 2 av 4. Da var altså kampen ferdig. Nå blir det spennende å se hvem Arsenal skal spille mot i kvartfinalen i Mesterligaen, et sted laget ikke har vært siden 2010.

Nå er det tid for en liten pause for Arsenal der mange spillere skal hjem å spille med sine landslag. Men, når de kommer tilbake til England igjen går turen raskt til Manchester der det blir nesten reinspikka seriefinale i det laget skal spille mot Manchester City på Etihad stadion. Du kan lese mer om hvordan du ser denne og andre Premier League kamper på nettet på https://www.norsktviutlandet.no/superbillig-mate-a-se-premier-league-pa/.

Hva tror du? Har Arsenal noen sjans til å dra i land Premier League trofeet i år, eller kommer de til å rote det bort mot slutten av sesongen, slik de gjorde det i fjor? Og har de mulighet til å slå lag som Bayern München, PSG, Real Madrid, eller Barcelona hvis de skal spille mot disse i kvartfinale i Mesterligaen? Hva tror du?