Εισαγωγή στο Steemit: Παρτε μερος στην πρωτη Blogging πλατφόρμα που πληρώνεσαι για να γραφεις

in steemit •  last year

Το Steemit είναι μια social media και blogging πλατφόρμα που πληρώνει τους χρήστες της για ανάρτηση περιεχομένου

steemit-intro-steemitad.png

Οπότε μπορείτε να κάνετε, ο,τι ήδη κάνατε στο Facebook, στο Instagram, ή στο LinkedIn, κλπ - να δημοσιεύετε περιεχόμενο, να μοιράζεστε (resteem) περιεχόμενο και να σχολιάζετε. Ωστόσο, το Steemit σας πληρώνει για αυτά. Καλό ακούγεται; Γίνεται και καλύτερο παρακάτω

Trending και Hot

Ρίξτε μια ματιά στα Hot ή trending στο Steemit. Εδώ βλέπετε μια σειρά από τα πιο Hot & Trending posts του Steemit. Μεταξύ του reputation,των comments και των likes μπορείτε να δείτε και τα χρήματα που θα αποδοθούν στο κάθε άρθρο.

Trending posts — Steemit.png

Όσο για τη ‘μοιρασιά’ μεταξύ των creator και curators (άτομα που έχουν μοιραστεί την ανάρτηση), ο δημιουργός θα παίρνει πάντα τουλάχιστον το 75% του ποσού αυτού.
Μπορείτε να δείτε αμέσως ότι, αν και τα χρήματα ειναι παραπανω η θέση καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τα upvotes του από την κοινότητα, οι αριθμοί των ψήφων και τα δολάρια που καταβλήθηκαν δεν συσχετίζονται Αυτό συμβαίνει διότι οι ψήφοι όλων των χρηστών ΔΕΝ είναι ίσοι.

Το Reputation

Το reputation φτάνει μέχρι το 100. Όσο υψηλότερη είναι η φήμη σας, τόσο μεγάλυτερο είναι και το κοινό σας, και κατ΄επέκταση οι πληρωμές σας.

Πώς λειτουργεί το Steemit - εισαγωγή στο blockchain

Το Steemit αξιοποιεί μια νέα επαναστατική τεχνολογία που ονομάζεται blockchain.

Βασικά, το blockchain είναι ένα δημόσιο ψηφιακό λογιστικό βιβλίο που έχει
σχεδιαστεί ώστε να είναι αδιαπέραστο απο τους hacker. Παρόλο που
χρησιμοποιείται κυρίως ως..

Η blockchain είναι η τεχνολογία που στηρίζει το Bitcoin - το πρώτο cryptocurrency. Έτσι, είναι στην περίπτωση του Bitcoin, όλοι είναι περιττοί (τράπεζες, κυβερνήσεις, ανταλλαγές, κ.λπ.) - μηδέν τραπεζικά έξοδα, μηδέν έξοδα ανταλλαγής.

Και ομοίως με το Steemit, δεν υπάρχει κεντρική αρχή (Facebook, Instagram, το YouTube, κλπ). Έτσι, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν υπάρχει πώληση των προσωπικών σας πληροφοριών, δεν υπάρχει λογοκρισία, κλπ.
Το πρωτόκολλο που τρέχει το Steemit είναι το blockchain Steem. Steem είναι το νόμισμα. και Steemit είναι η social media και blogging πλατφορμα.
Το πρωτόκολλο blockchain Steem, εκτός του ότι είναι σε θέση να αποθηκεύσει αξία ($$$), μπορεί επίσης να αποθηκεύσει περιεχόμενο. Και ανταμείβει με Steem για τη δημιουργία περιεχομένου, την επιμέλεια περιεχομένου, ακόμα και σχολιάζοντας το περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, τότε από πού προέρχονται τα χρήματα;

Το πρωτόκολλο Steem, όπως ακριβώς το πρωτόκολλο Bitcoin, δημιουργεί χρήμα από το πουθενά. Αυτό ακούγεται scammy ή περίεργο για εσάς, λογικο. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των cryptocurrencies και των Δολάριων ΗΠΑ ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.
Από την αποσύνδεση του δολαρίου ΗΠΑ απο τον χρυσό από Ρίτσαρντ Νίξον το 1971, έχει χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα εθνικών νομισμάτων fiat. Η λέξη «fiat» προέρχεται από τη λατινική που σημαίνει «αφήστε το να γίνει».(Let it become)
Δεδομένου ότι το κόστος παραγωγής κάθε ονομαστικής αξία του εθνικού νομίσματος είναι αμελητέα, όλα τα λεφτά είναι στην πραγματικότητα δημιουργειμενα εκ του μηδενός. Ωστόσο, οι άνθρωποι πιστεύουν στην αξία του νομίσματος. Έτσι, ένα αμερικανικό δολάριο αξίζει αυτό που αξιζει. Οι άνθρωποι δίνουν χρηματική αξία στα πολύτιμα μέταλλα, πέτρες, χάντρες, κοχύλια, κλπ Τα ανθρώπινα όντα έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα από πριν καν αρχίσει να γράφεται ιστορία.
Είναι το ίδιο με τα cryptocurrencies: η αξία τους προέρχεται από το πόσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτά και απο το ποσό χρήσιμο είναι ενα cryptocurency. Καθημερινά γίνονται εκατομμύρια συναλλαγές με Bitcoin, Ethereum, Steem, και με όλα τα άλλα cryptocurrencies. Οι τιμές τους ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τους αδιάψευστους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

9irv69xfk0.jpg

Τα Cryptocurrencies είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητα, αλλά πάνω μπορείτε να δείτε ότι 1 Steem αξίζει περίπου $ 1,21.

Συγκρίνοντας το Steemit με το blogging

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν το Διαδίκτυο ήταν στα πιο πρώιμα στάδια, το περιεχόμενο βρήκε το δρόμο του προς την κορυφή καθώς υπήρχε πολύ λίγο υλικό Το Διαδίκτυο ήταν ένα φοβερό μέρος. Τώρα, το διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι φοβερό, αλλά δεν είναι το ίδιο αθώο.
Γύρω στο 2012 σταμάτησε να είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης και αποφάσισε να κατατάξει μόνο μεγάλες ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησής. Πλέον, δυστυχώς, μόνο 16 βασικές εταιρείες κυριαρχούν στα πιο δημοφιλή αποτελέσματα αναζήτησης της Google.
Τα site κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καλύτερα. Ανταμείβουν τους ήδη δημοφιλείς, αφήνοντας νέα ταλέντα να μαζεύουν τα ψίχουλα κάτω από το τραπέζι, ενώ η πίτα έχει καταβροχθιστεί από τους μετόχους και τα κατεστημένα συμφέροντα.
Έτσι, σε σχέση με ο,τι υπάρχει εκεί έξω αυτή τη στιγμή, το Steemit θα μπορούσε να κάνει το Διαδίκτυο Μεγάλο πάλι.

Συγκρίνετε το Steemit με άλλες πλατφόρμες

Ας δούμε το Facebook, για παράδειγμα. Όχι μόνο θα πρέπει να εργαστείτε σκληρα για το Facebook, δινοντας το καλύτερο περιεχόμενό σας, εκπορνευουν και τις πληροφορίες σας σε διαφημιστές, για να σας δειχνουν διαφημίσεις. Εσείς και το περιεχόμενό σας κανετε πραγματικά τους άλλους ανθρώπους πλούσιους - και εκτος αυτου, πρεπει να πληρωνετε το facebook για να το δειξει σε αυτους που σας ακολουθουν ηδη!

Εντάξει, με ενδιαφέρει, που μπορώ να εγγραφώ;

Στο πάνω μερος του Steemit.com κάντε κλικ στο κουμπί «Sign Up».

Θα πρέπει να δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου σας, και μπορεί να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Αυτο συμβαίνει, για τη μείωση της απάτης και των fake accounts. Ο καλύτερος τρόπος για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας είναι δημοσιεύοντας ένα σύνδεσμο μιας ιστοσελίδας ή του προφίλ σας στο Twitter, το Facebook, το LinkedIn.
Αφού έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε τον κωδικό σας, δεν υπάρχει ανάκτηση
Το πρώτο πράγμα που κάνετε μετά την εγγραφή; Ακολουθείτε έμενα, φυσικά:

Το Steemit κερδίζει με τα χέρια κάτω

Οχι μόνο θα ανταμείβεστε με μετρητά για το περιεχόμενό σας, αλλά μπορείτε επίσης να ανταμείβεστε και για τη θετική συμμέτοχη στην κοινότητα (upvote, resteem, comment).
Ξεκίνησα το blogging το 2016, με την APOTAMIEFSI, και δεν είναι τίποτα παραπάνω από το χόμπι μου. Γι 'αυτό μην περιμένετε να κάνετε τρελά χρήματα αμέσως από το Steemit.

Πως σας φαίνεται το Steemit?

Ποια είναι η γνώμη σας για το Steemit: τρελό χάσιμο χρόνου? Ponzi σεναριο? Ένα καταπληκτικό μέσο δικτύωσης που θα αλλάξει το μέλλον των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο? Ή κάτι άλλο?

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Μπραβο πολυ ωραιο το αρθρο σου, θα γινει reesteem👍

Ωραίο άρθρο, upvoted. Xησιμοποιώ το Steemit εδώ και ένα μήνα περίπου σε καθημερινή βάση και μπορώ να πω πως είναι εθιστικό :P

Steem on and keep smiling, όπως μ'αρέσει να λέω και στα ποστ μου :)

ωραία εισαγώγη για newbies upvoted. :)

καλησπερα. πολυ καλο αρθρο , θα γινει resteem , ναχω και γω κατι στο feed μου. :)
αναρωτιεμαι ποσοι ελληνες υπαρχουν εδω ...

Resteemed.
I will look for an English post as well.

·

@OriginalWorks Mention Bot activated by @thedoctor123. The @OriginalWorks bot has determined this post by @thedoctor123 to be original material and upvoted it!

OW2.gif

To call @OriginalWorks, simply reply to any post with @originalworks or !originalworks in your message!

For more information, Click Here!

Congratulations @thedoctor123! You have completed some achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

Award for the number of comments

Click on any badge to view your own Board of Honor on SteemitBoard.
For more information about SteemitBoard, click here

If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

By upvoting this notification, you can help all Steemit users. Learn how here!