O scurtă analiză asupra Stereotipurilor Votantului PSD – O mulțime de Români cărora le merge pur și simplu bine

in #politics6 years ago (edited)

Să-ți spun de ce PSD este și va rămâne o perioadă cel mai puternic partid din România


BY NICOLAE PAVELEAN| AUGUST , 20th 2018


dsc3793.jpg

Cu toate că în ultimul an, am putut vedea tot mai multe proteste împotriva politicilor PSD, politici mai mult axate pe manipulare și pe dezechilibrarea sistemului judiciar în scopuri proprii, masa de votanți PSD este cel mai probabil la același număr sau la un număr mai mare decât la ultimele alegeri. Este vorba de acei români mulțumiți, cărora le merge bine și care mai degrabă nu observă direcția în care PSD încearcă să îndrepte România.
Principalele clase sociale care au votat și vor continuă să voteze politicile PSD poate chiar mai mult, sunt:

Bugetarul

Bugetarii sunt una dintre clasele sociale care nu sunt deranjate de politicile PSD, ci din contră pot fi chiar mulțumiți de ele, în condițiile în care majoritatea oamenilor au tendința de a se gândi doar la ziua de astăzi și cel mult la cea de mâine, dar nu și la cea de poimâine. Astăzi, bugetarului îi este bine și poate mâine îi va fi chiar puțin mai bine, bazându-ne pe promisiunile făcute de liderii partidului social democrat, așa că nu contează dacă pe viitor copiii bugetarului vor fi nevoiți să își părăsească țara pentru un trăi decent, astăzi este bine ! Astăzi bugetarii „se simte bine”.
Aceștia sunt în mare parte dependenți de posturile pe care le ocupă fără să aibă prea multe opțiuni și în nici un caz, să vadă trecerea la mediul privat ca și o opțiune, astfel văzându-se obligați să respecte opțiunile politice impuse de șefii care au ajuns în funcții tot prin influențe politice.

Sectorul bugetar a înregistrat o creștere a ponderii salariaților în ultimii ani și doar în 2017 s-a putut vedea o creștere cu 20.000 de angajați, față de cei aproximativ 1,2 milioane de angajați existenți în 2016. Acest sector al bugetarilor cu venituri decente și chiar foarte bune pentru nivelul de salarizare din România, reprezintă aproximativ 30% din totalul salariaților din România, în condițiile în care Media țărilor din Uniunea Europeană, în ceea ce privește ponderea angajaților la stat, variază după anul 2000, între 15% și 17%.

Bugetarul este și va fi în cele mai multe dintre cazuri, votantul garantat al politicilor socialiste, fiind foarte ușor de controlat de actuala clasă politică, coruptă până în măduva oaselor.

Pensionarul

Pensionarii români sunt o altă clasă socială ușor de controlat, în condițiile în care în primul rând, aproape întreaga masă de pensionari au trăit în perioada comunistă și sunt obișnuiți să creadă și să nu cerceteze, sunt obișnuiți să se mulțumească cu puțin și „orice este în plus, măcar nu este în minus”. Fără a avea nici măcar o opțiune, majoritatea acestora sunt total dependenți de unicul lor venit, pensia și sunt incapabili să înțeleagă că o creștere a venitului cu 5 lei și o creștere a prețurilor cu 10 lei rezultă într-un deficit de -5 Lei.

Pens.jpg

Pentru aceștia este importat că venitul a crescut, întrucât sunt obișnuiți să își adapteze cheltuielile cu toate că prețurile sunt în creștere. Aceștia sunt „dresați” din vremuri demult apuse, să își proporționeze consumul astfel încât să își scadă cheltuielile, cu toate că acest lucru presupune chiar o scădere a nivelului de trai, important este că PSD „măcar ne-a dat ceva”.

Numărul total de pensionari înregistrați în evidența Ministerului Muncii este de 5.038.200, iar această masă semnificativă de votanți este una cu prezența la vot mult mai mare decât alte clase sociale.

Asistatul social

Asistatul social este o altă clasă socială, ușor de manipulat și cumpărat, în condițiile în care această masă de oameni este formată din trântorii societății, în principal, oameni care nu au carte, care nu știu cum este să muncești măcar o oră și nici nu vor să experimenteze vreodată asemenea activități, mulțumindu-se cu micii, ciolanul cu fasole gratuite și un venit lunar deși mic, dar binevenit întrucât este asigurat de prea-iubiții conducători fără prea multe condiții.
Acești oameni deși nu reprezintă o parte prea mare a populației cu drept de vot, au și vor avea o prezență la vot foarte bună, în condițiile în care sunt principalii oameni care se lasă cumpărați ușor, lipsindu-le orice urmă de consitiinta și principii. Mai exact, în România această clasă socială depășește 240.000 de beneficiari, reprezentând aproximativ 1,6% din totalul forței de muncă din România

Îndoctrinatul PSD

O altă masă importantă de votanți PSD, o reprezintă cei îndoctrinați, spălați pe creier, fanatici ai PSD, cei pentru care singurele sporturi naționale sunt, pupatul de moaște, mâncatul de mici și ciolan cu fasole pe gratis din partea aleșilor, cei care încă duc lipsa pungilor, găleților, uleiului și alimentelor pe care le primeau gratis în campania electorală a PSD.
Aceasti oameni sunt și vor rămâne mereu ascultători domnului primar și preoților care îi vor sfătui la slujbă din ziua alegerilor, să nu își piardă credința și să voteze cu PSD. Pentru aceștia, ceea ce spune preotul nu se va pune niciodată la îndoială pentru că fie se tem să nu fie bătuți de Dumnezeu, fie nu au auzit niciodată de alt partid înafară de PSD și încă mai folosesc gălețile și pungile inscripționate cu PSD.
Și numărul acestor votanți se poate estima la câteva milioane și îi putem întâlni cam de fiecare dată când ne întoarcem în satul natal, trăind în aceleași condiții ca și acum zeci de ani când am plecat de acolo.

Membrii Găștilor PSD

În această categorie socială, intră mai multe tipuri de membrii oficiali sau neoficiali ai PSD, începând de la interlopi în strânsă cârdășie cu unii șefi din PSD, asociați, și patroni care își iau porția lor din relațiile cu administrațiile PSD, tineretul social democrat (TSD), oameni care nici nu știu exact care este ideologia politică a partidului, dar sunt acolo pentru că merg la mare pe banii partidului sau se distrează și își fac relații prin intermediul lui.
Oameni care în general sunt foarte puțin competenți sau incompetenți, dar care s-au descurcat pentru că au o cunoștință din PSD prin intermediul căreia au obținut funcții pe care în mod corect nu le-ar fi putut obține niciodată, familiile acestora și toți cei care sunt datori vânduți PSD-ului pentru că au foloase necuvenite prin intermediul influențelor partidului.

Numărul votanților din această categorie este de asemenea semnificativ întrucât PSD s-a asigurat că le cumpără fidelitatea pentru o bună perioadă de timp, înfiltrându-i în funcții cheie din aproape toate instituțiile statului, de unde la rândul lor, aplică influențe asupra oamenilor din cercul lor de activitate.

Nepăsătorul sau Apoliticul

Această categorie socială poate fi încadrată momentan, tot ca și un stereotip al votantului PSD, deși propriu-zis aceștia nu votează nici pentru PSD nici pentru alt partid oarecare. Acei oameni care nu s-au prezentat la vot în principiu pentru că „nu au cu cine vota” și pentru că „toți sunt la fel”. Acei oameni care nu au primit educația civică necesară, sau pur și simplu nu au deschis încă ochii, pentru a realiza că până și ne-prezentarea la vot are o contribuție imensă la rezultatul unor alegeri.

Dacă ne luăm după rata de neprezentare la alegerile parlamentare din 2016, de 60,5%, putem deduce că aproximativ 11 000 000 de Români cu drept de vot nu și-au exprimat acest drept.

Această masă de oameni, este fie prea nepăsătoare și leneșă, fie nu realizează că este direct legată de toți ceilalți care votează, fără scăpare, prin simplul fapt că sunt cetățeni Români care figurează în Registrul Electoral.
Prin simplul fapt că Nepăsătorul există, toate partidele beneficiază de lipsa votului său însă cel mai mult beneficiază partidul de pe primul loc, iar în ultimii aproape 30 de ani acest partit a fost și este PSD care prin bine cumpăratele voturi ale celorlalte categorii sociale mai sus descrise, își menține primul loc la mai toate alegerile parlamentare și locale din acești ani.

Intr-o scurta concluzie:

As vrea sa scot in evidenta ca politica este un joc al numerelor, iar cei care detin puterea in momentul de fata au numerele necesare si le vor avea in continuare, atata timp cat nepasarea si lipsa de educatie isi pastreaza trendul actual.

Click on any image to see its source

If you want to know more about me, you can find me and contact me, also on the following social medias by clicking the links below:

🚩Facebook_Nicu Pavelean
🚩Instagram_Nicu Pavelean
🚩Twitter_Nicolae Pavelean
🚩Linkedin_Nicolae Pavelean

Please leave a comment here if you share my view and do not forget to promote this post so that the giveaway prize will increase.

Thank you for reading to the end!
If you like this blog post, please do not forget to up vote, and follow me, @nicolaepavelean for more!

Are you a Romanian on Steemit? If so, join the Discord Channel of @steemromania

SteemRomania Discord Channel

Final Article- 4.jpg

Sort:  

Foarte buna analiza ta Nicolae :) si eu sunt de parere ca foarte curand nu o sa se schimbe nimic in Romania :(

Multumesc @madymbg ! O calatorie de 1000 de leghe incepe cu primul pas, asa ca trebuie sa avem rabdare, sa fim cat mai uniti si implicati, iar pas cu pas schimbarea o sa vina.

Coin Marketplace

STEEM 0.23
TRX 0.12
JST 0.029
BTC 67691.66
ETH 3505.02
USDT 1.00
SBD 3.21