„Уједињена Европа“

in #news5 years ago (edited)

Некада давно, врло давно, на брдовитом Балкану, пред крај државе које се старији сећају под скраћеницом СФРЈ, постојала је група видовњака који су себе називали „надреалистима“…Они су своја предвиђања представљали преко емисије зване „Топ листа надреалиста“, пројектујући будалаштине тадашњих политичара у будућност довођењем до наизглед нестварног (надреалног) екстрема…

ТЛН, Уједињена Европа и разједињена Југославија. Трајање: 6:05Али, будућност неумитно долази, и с њом могућност да проверимо колико су та предвиђања заиста била надреална. Сад погледајте део овог извештаја који почиње на 1:07 — вербални обрачун између Жана Аселборна, министра спољних и европских послова Луксембурга и Матеа Салвинија, заменика премијера Италије, поводом забране италијанске владе спасилачком броду „Акваријус“ на коме се налазе избеглице, да пристане у неку италијанску луку:

Трајање: 3:35Трајање: 1:15 (Линк без цензуре)Трајање: 3:35 (Изворни РТ линк који је ЈуТјуб блокирао)Пошто је „разговор“ вођен на италијанском и француском, ево превода тог дела:

  • Салвини: Ми у Италији осећамо потребу да помогнемо нашој деци да стекну потомство, а не потребу да стичемо нове робове којим бисмо заменили децу коју више немамо. Спремни смо да разговарамо са свима.
  • Аселборн: Хајде, хајде, то је већ превише.
  • Салвини: Ја мирно одговарам на ваше гледиште које не делим. Ако вама у Луксембургу треба нова имиграција, ја у Италији више волим да помажем Италијанима да поново рађају децу … Нисам Вас прекидао, будите љубазни и допустите да завршим.
  • Аселборн: Ми смо у Луксембургу пружили добродошлицу десетинама хиљада Италијана!
  • Салвини: Ја Вас нисам прекидао.
  • Аселборн: Дошли су као избеглице, да раде у Луксембургу, како бисте ви у Италији имали новца за своју децу, дођавола! (псовка у оригиналу: merde! Погледајте опет како се завршава ТЛН епизода „Уједињена Европа“)
  • Салвини: Пристојно понашање подразумева да допустите другоме да заврши оно што је започео.


Шта мислите, колико ће још проћи до клепетања салветама и измицања мердевина?img

e-vizitka - 2017-10-28_131026-mala.jpg


Universal Basic Income

Sort:  

Još malo. Već uveliko mašu pesnicama.

pixresteemer_incognito_angel_mini.png
Congratz, your post has been resteemed and, who knows, will maybe appear in the next edition of the #dailyspotlights (Click on my face if you want to know more about me...)
Check the rules of the Daily Spotlights if you want to nominate someone!
Pixresteemer is also listed as promoter on The Steemians Directory

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.10
JST 0.032
BTC 39520.04
ETH 2167.39
USDT 1.00
SBD 5.36