Преносимо — „Русија данас“: Сједињене Државе ће увести царине од 11 милијарди долара на производе из ЕУ

in #news5 years ago (edited)

Не заборавите низ којим почињу ратови: Монетарни рат, царински рат (у који спадају и санкције), „врели“ рат. Сједињене државе управо су ушле у другу фазу против Европске Уније…


* * * Оригинални текст на енглеском * * *Амерички председник Доналд Трамп обећао је да ће наметнути увозне царине у вредности од 11 милијарди долара из Европске Уније, након што је Светска трговинска организација (WTO) пресудила да субвенције ЕУ француском Ербасу узрокују „негативне последице“ за САД.

5cac8909fc7e93c76a8b4588.JPG
Ербас A330, директан конкурент Боинга 737 Макс © Reuters / Regis Duvignau

Почетком ове недеље, Трговинско Представништо Сједињених Држава (USTR) саопштило је да Вашингтон размишља о царинама на широк распон европског извоза у САД, укључујући велике путничке авионе и њихове делове, као и вино, сиреве и друге млечне производе.

Tramp-2019-04-09_153525.jpg

„Светска трговинска организација сматра да су ЕУ субвенције „Ербаса“ негативно утицале на Сједињене Државе, које ће сад увести царине у износу од 11 милијарди долара на производе из Европске уније! Европска унија је годинама искоришћавала Сједињене Америчке Државе у трговини. То ће ускоро престати“

Званичници ЕУ оштро су осудили претњу САД, изјавивши да је цифра од 11 милијарди долара „веома претерана“. Блок према наводима разматра мере одмазде против САД због субвенција Боингу. Ербас је саопштио да не види правну основу за потез Вашингтона и упозорио на продубљивање трансатлантских трговинских напетости.

САД су прву жалбу због незаконитих субвенција ЕУ Ербасу поднеле ВТО-у још пре 15 година. Вашингтон је оптужио европског произвођача авиона да извлачи корист од државне помоћи. Више од деценије обе стране биле су укључене у судске спорове око тог питања, а Брисел је поднео истоветне оптужбе против америчких субвенција за Боинг.

Ово је последње поглавље у растућим трговинским напетостима између Вашингтона и Брисела, које су започеле убрзо пошто је Доналд Трамп ступио на дужност почетком 2017. године.

Прекидајући преговоре о Трансатлантском и инвестиционом партнерству (TTIP), предложеном трговинском споразуму између САД и ЕУ, Трамп је наметнуо царине на челик и алуминијум из ЕУ и бројних других земаља. ЕУ је успоставила реципрочне мере у вредности од 2,8 милијарди евра на америчку робу, која је укључивала виски типа бурбон, мотоцикле, џинс и сок од наранџе.

Оригинални текст: https://www.rt.com/business/455973-tariffs-eu-products-trump/

* * * Крај превода * * *

Економија — преводи:

Пет земаља са највећим златним резервама на светуimg

e-vizitka - 2017-10-28_131026-mala.jpg


Universal Basic Income


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

Sort:  

pixresteemer_incognito_angel_mini.png
Congratz, your post has been resteemed and, who knows, will maybe appear in the next edition of the #dailyspotlights (Click on my face if you want to know more about me...)
Check the rules of the Daily Spotlights if you want to nominate someone!
Pixresteemer is also listed as promoter on The Steemians Directory

Преводићу по изузетку, само оне вести које сматрам важним за повезивање с мојим будућим текстовима на српском језику, @smidge-tv.

ok super , nego drugo pitanje . izgleda da banke pocinju da blokiraju kupovinu crypto-a . da neznas gde bi mogao bezbedno da kupim sa paypal-om ?

@smidge-tv, ено га горе а и овде линк на АБРУ. Ни у њих немам 100% поверење, али ако бих морао да купујем, покушао бих тамо. Имам утисак да Бил Бархајт труди да направи поштен посао око добре идеје. Линк ће стајати горе бар док не прода фирму :)

PayPal је још од доба кад га је купио Илон Маск део банкарског система и не препоручујем уопште куповину преко банака, преко PayPal-а, нити размену криптовалута преко централизованих мењачница.

Најбољи начини су прикупљање преко децентрализованих платформи и директна куповина од људи који желе да продају крипто.

na zalost banka blokira kupovinu crypto-a preko kartice a 'abra' radi placanje preko kartica .

Да, наслутио сам да ти то неће решити проблем. Зато служи онај последњи пасус, @smidge-tv ;)

;-) Ne mogu svaki put do Smedereva , treba mi nesto online

Дал је могуће да у свом граду не можеш да нађеш никог што продаје, @smidge-tv?

Coin Marketplace

STEEM 0.26
TRX 0.10
JST 0.032
BTC 38806.83
ETH 2094.56
USDT 1.00
SBD 5.55