Picike Poloniex körkép 2021.08.30!

in #crypto3 months ago

Kifizetődő lesz-e az időhúzás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, kicsit beszorultunk 50k alá, remélhetőleg ez csak ideiglenes probléma és a kék színnel felvázolt Elliott, impulzív, tehát 3. hullámát mégiscsak sikerül a chartra varázsolni. Az első hullám méretéből kiindulva, bízva abban hogy nem futunk vakvágányra és sikerül hozni egy nagyjából 3x-es 3. hullámhoz illő teljesítményt, illetve egy csekélyebb méretű 5. lezáró hullámot, azzal két legyet ütnénk egy csapásra, ugyanis a négyórás wyckoff és a napos harmonikus várakozásokat is kipipálhatnánk!
Mint látjuk a vasárnapi történések igyekeznek bezavarni, remélhetőleg csak ideiglenes a zűrzavar és a sikertelen hetes nyitás utáni pozitív próbálkozások nem maradnak el csak váratnak magukra! A kék 1. hullámra húzott fibo is azt mutatja, még semmi sincs elveszve, csupán annyi történik. hogy ennek a hullámnak is szüksége van egy korrekciós válaszra, amelynek illene az ABC struktúrának is megfelelni. Abban bízunk, hogy ezt a struktúrát a fibo 61-es szinten sikerül lezárni és intenzíven nekifutni annak a bizonyos 3. hullámnak.
kép.png

4 órás idősík, ha már hónapok óta nem engedtük el ezt a wyckoff lehetőséget, akkor remélhetőleg a célszalag átvágása előtt sem menekülünk el a feladat elől! A dolgunk roppant egyszerű, követni a kék csatornát! Mint látjuk ebből a csatornában csökkenő irányba kiléptünk, azonban a kilépés nem túl meggyőzőre sikeredett, amire kis idő múlva válasz is érkezett, remélhetőleg ezzel sikeül visszakapaszkodni kék csatornába.
A napos idősík harmonikus lehetőségének narancs színű célzónája, szintén lehet egy probléma, viszont ez egy intenzív folytatással átugorható, ettől függetlenül a korrekciós választól tartanunk kell, ami egy esetleges 60k-s szintre megérkezést követően, ismételten 50k alá verheti vissza az árát, kíváncsian várom egy ilyen szitut hogy reagál le a piac.
kép.png

Napos: a harmonikus minta célzónájának elérését követően, nagyjából ugyanolyan korrekciós folytatásra számítanék, mint amivel megtaláltuk a januári aljat! Tehát egy minimum 10-15k-s visszaesés lehet a reális, amit az előre felhúzott Fibonacci skála is előrejelez!
Én úgy gondolom, ha most túlfeszítjük a húrt, tehát érdemi korrekció nélkül betámadjuk az ATH szintet, annak a 30k-s aljra visszanéző viszont reakciója is lehet, öröm az ürömben hogy ezzel egy brutál széles 30k-s oldalazó mozgásra is berendezkedhetünk '22 tavaszáig, szerencsés esetben megkapaszkodunk a 42k környéki támasz zónában!
Az RSI aljak sem túl meggyőzőek és ha követjük a sormintát, akkor egy csúcsra várunk! De visszatérve a januári történések lehetséges másolására, az akkori RSI aljak lehetősége most is adott, viszont még nem vagyunk se a wyckoff, se a harmonikus lehetőség céljánál és az utóbbi RSI aljunkat is csak egy szerényebb korrekciós visszalépéshez tudjuk kötni, ezért sem gondolom hogy bármiféle nagyobb visszaeséstől tartanunk kellene.
A mozgóátlagokat se hagyjuk figyelmen kívül, ugyanis küszöbön a GoldenCross lehetősége! Annak érdekében hogy ezt a lehetőséget ne húzzuk el sokáig, az előttünk álló hetet, illetve szeptember első napjait intenzíven meg kellene tolni, majd jöhet az a bizonyos durván hangzó, de szükséges minimum 10k-s korrekció! Majd itt jöhet el az a pillanat, amikor jobban ki kellene használni a pozitív lehetőségeinket, mint pl 2018-ban, ahol még a Golden Cross-ig se sikerült eljutni(végeredmény az év végi 3,157$-os alj, de megnézhetjük a 2019-es csúcsot követő korrekciós történéseket is, ahol igaz hogy sikeres a Golden Cross, de az intenzív folytatás elmaradt, megtört a lendület és a végeredmény az elég gyászos 3,800$. És ebben az utóbbi hosszú mondatban megfogalmazottak miatt sem ajánlom senkinek a buy lehetőséget!
Természetesen kockázat nélkül nincs haszon, viszont aki ezt a hasznot nem tudta elérni az év elején, annak ajánlatos kivárni! Lehet hogy ez a kivárás elhúzódik egészen 2023-ig és meg kell várni amíg újra 10k alá esik vissza az ár, viszont ez a kivárás, ahogy az idei példa is mutatja nagyon is kifizetődő lesz és ehhez még egy újabb ATH szintre sem kell eljussunk!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: az Elliott számozásnak, nagyon kicsi, ill. talán semmi jelentősége nincs a longs charton, max annyi hogy jól mutat, mindenesetre abban a 40k alatti támasz zónában kitűnően megtudna pihenni a 4. korrekciós hullám.
Shorts oldali aktivitás továbbra is a béka feneke alatt, tehát csak a vevői oldalon múlik miként használják ki a következő hetek lehetőségeit!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5WNd1nVN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/TTuyHFIQ/

Hetes idősík: itt hetesen mutatom is azt a lehetőséget, amiért akár 2023-ig is megéri kivárni, feltéve hogy az előttünk álló néhány hétben nem rontjuk el és 60k alatt nem sülnek be az ágyuk. Kék nyíllal már hetek óta figyelmeztetek arra, ami 2018-ban is problémát okozott, de a 2019 augusztusi-szeptemberi sikertelen történéseket is idevehetjük. Nem ijesztgettek, csak a rózsaszín long mámorban, a sötét fellegekre is felhívnám a figyelmet, amelyek egyelőre még csak gyülekeznek, viszont az elázás lehetőségét is szeretnénk elkerülni!
Ahhoz képest hogy az RSI most látható intenzív mozgását, a májusi-júniusi hangulat fokozásában vártuk, hogy ezzel lehetőséget kapjunk a 100k-s álomszint elérésre, csak most a korrekcióból visszakapaszkodásban rukkolunk elő, remélhetőleg nem késtünk el semmivel, mindenesetre ha komolyak a szándékaink, akkor erre a long aktivitásra, a gyertyák is hasonlóképpen reagálnak!
Tehát kíváncsian várom az előttünk álló héten mi is történik, azt viszont jó lenne elkerülni, hogy most negatív folytatása legyen a történetnek!
kép.png

Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lu5TxbY2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BOADDjeX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TOodGrov/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/lIlGgGqZ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/RHJAFtq4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/FFNGjV99/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nRLimJxh/
Napos: https://www.tradingview.com/x/dmezPljO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/3CPC2Z3v/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/pafq76Le/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.50
TRX 0.09
JST 0.065
BTC 51076.01
ETH 4328.61
BNB 582.27
SBD 6.30