Picike Poloniex körkép 2021.08.02!

in #crypto4 months ago

Hej, ráérünk arra még!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, óvatosan, de mégis megy a vita arról, hogy is állunk a short trenddel, itt van e már a maci piac? Itt van, de még nem az igazi, bár ha nem a bitcoinról vagy bármelyik cryptovalutáról lenne szó, akkor egy ármegfeleződés után erősebben fogna a piros toll. Nálam már halványpirosan fog az a toll, habár ahogy a hétvégi próbálkozást megnéztük, majdnem sikerült zöldre váltottunk!
Órás idősíkon láthatjuk is hogy miért nem sikerült a hétvégén, a csatornán kívül mást is zöldre váltani! Hasonló zöld csatornában araszoltunk felfelé az elmúlt héten is, akkor annak a vége happy end lett, sajnos most ezzel a happy enddel nem éltünk.
Több mint 2 hónapja arra várunk, hogy egy erős korrekció aljnak, illetve az ezt megelőző ATH szintnek köszönhető ellenállási zóna áttörésre kerüljön, sőt eddig még az érintését is hiányoltuk, egészen szombat éjjelig. Viszont üröm az örömben, hogy habár a zöld csatorna felezőszintjére vissza-teszteltünk, de ugyanennek a csatornának köszönhetően, eltérően az elmúlt heti próbálkozástól, az ellenállási zónából másodszor is visszafordultunk.
Bármennyire is szépítjük, ez egy dupla csúcs a jelenleg legveszélyesebb ellenállási zónából! Erről az utóbbi zöld csatornáról még szó lesz a 4 órás kitérőnél is, illetve a chartra felhúzza ribbon indikátorról is, de egy nagyon apró részlet már most jelentőséggel bírhat, méghozzá hogy a csatornából csökken irányba kiléptünk, majd egy nyúlfarknyi vissza-teszttel hátra néztünk, úgy is mondhatjuk beintettünk a csatornának.
kép.png

4 órás idősík, ha először is a ribbon indikátorra tekintünk, akkor megnyugodhatunk, még egyáltalán nem katasztrofális a helyzet. Viszont ehhez arra van szükség, hogy a vasárnapi pofon után hamar felálljunk és visszakapaszkodjunk 41,300$ környékére, majd sikeresen megküzdjünk, az egyelőre kemény diónak számító 42k-s ellenállási zónával!
Az utóbbi zöld csatornában mozgás, tulajdonképpen ugyanaz mint a napos idősík kék csatornájában látható háromutas hullámlezárás! Attól még hogy a csatorna ugyanaz és az abban látható mozgás is nagyon hasonló, egyáltalán nem biztos hogy a folytatásban is ugyanezt fogjuk látni, de jobb felkészülni egy ilyen lehetősége is, ezt a mozgási lehetőséget rajzoltam fel egy piros nyíllal!
Kettő fibo skálát is felhúztam az utóbbi intenzív long mozgásra, egyet a 29k-s alapról induló, majd az ellenállási zónába megérkező mozgásra, illetve egyet a háromutas lezárási lehetőségre! Fekete fiibo a fő korrekciós mozgás tekintetében lényeges, a piros annak kiderítésében siethet segítségünkre, hogy az ellenállási zónából visszapattanás utáni kiütésből sikerülhet e felállunk, esetleg a szürke támasz zónába visszanézés miatt további rászámolásra van szükség.
A kép bal szélén, piros nyilakkal bejelöltem egy gyertya csúcsot, amit lehetőségeink szerint most máshogy kellene megoldani, illetve a ribbon átfordulást, mikor már elég nagy a baj, ezt az átfordulás is illene elkerülni!
kép.png

Napos: kisebb idősíkokon már láthattuk a részleteket, azok sem mutattak kirobbanón pozitív előjelet, itt naposon, főként az utóbbi 3 napnak köszönhető Evening Star gyanús szituációnak, kicsit még gyászosabb az előjel.
De nem kell azonnal katasztrófára gondolni, ugyanis van egy bő két hónapos oldalazó sávunk, amelynek felezőszintje nagyon is igényelné a vissza-tesztet és mint látható ez egy kitűnő korrekciós alj lehet!
Az RSI és gyertya csúcs, egyenlőre összhangban van, minden feltétele adott annak, hogy az elkövetkezendő napokban minimum további 5k-s csökkenéssel folytassuk, majd bízunk abban, hogy ugyanez az összhang, a csatorna felezőszintjének környékén is meglesz és az onnan történő folytatásnak ugyanúgy nekifeszülünk, mint a hétvégi ellenállása zónában érkezést megelőzően, aminek köszönhetően az aprócska, de mégis erős 42k-s ellenállási zóna okozta probléma megoldódik!
Építkezni mindig nehezebb mint rombolni, a százalékos arányok ezért sem fordítottak. Ezen, a hétvégi ellenállási zónán fennakadás sem segített, bízunk az ennél sokkal pozitívan folytatásban, már csak az a kérdés mikor erősödhet ez a bizalom.
Tehát, ha az év elejihez hasonló folytatást akarunk látni, akkor nincs más hátra mint előre, át a zónán és mivel itt már vissza-tesztre sincs szükségünk, akár 60k környékét és célba-vehetjük! Ha nehezíteni akarunk a dolgunkat, akkor 42k fölött néhány hetes oldalazásba is belemehetünk, de nem kellene húzkodni a maci bajszát!

Kettő pillanatkép látható a napos mozgásról, ribbonnal és anélkül!
kép.png
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezen a charton nagy végkövetkeztetést nem lehet levonni abból, ha most vissza-teszteljük a 47k-s zónát, mégis figyelünk rá, mert ha csak kinézünk a lila csatornából és tovább sikerül pumpálni az amúgy sem elhanyagolható longs nyomást, akkor az árnak is sikerült átszakítani a 42k-s ellenállási zónát! Ellenkező ember lehet izgulni...
Shorts oldal mikor kellett bepróbálkozok, sikereket is elkönyvelhet, ártani, durván bedönteni az árat azonban nem szeretnék, de az is lehet hogy nem tudják, mindenesetre elég átlátszó a szándék, valószínű ezért is a kitartás longs oldalon.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LZMh05l3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OY9uIk1V/

Hetes idősík: a kép bal szélén, piros, zöld, majd most kék nyíllal mutattam hol is járhatunk abban az esetben, ha 2018-as történéseket mint előjel próbáljuk kezelni. Szerintem nagyon rossz helyen mozgunk köszönhetően a most hétvégi zónából visszapattanást követően! Javítani kellene egy gyors továbblépéssel, látva a 2018-as előjelet, el kellene kerüljük a múlt heti gyertya betakarását, de a bizonytalanság sem segít. Tehát, a napos idősík oldalazó sávjának felezőszintjére visszanézés, habár szükséges, de elég kockázatos lépés! Egyenlőre még nem számolunk a durvább visszalépés lehetőségével, amivel szintén a 2018-as példából kiindulva, csak egy következő 30k-ról visszapattanó sikertelen próbálkozást követően kellene szembenézni.
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OBMleUFu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/17aEVjtf/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/O4yvN7y8/
https://www.tradingview.com/x/4f0xZMsx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HxtJZIkh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4k2e1eDh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2w0tm8uA/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MLgfoXUI/
Napos: https://www.tradingview.com/x/OQAvOvaF/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/op9ROX1J/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/LyZrf0z9/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.61
TRX 0.10
JST 0.075
BTC 56002.98
ETH 4470.74
BNB 607.63
SBD 7.17