Picike Poloniex körkép 2021.07.26!

in #crypto4 months ago

Valami mocorog!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, talán valami mocorog, de még nagyon sok dolognak kell összejönni ahhoz, hogy tartósan pozitív gondolatokat tudjunk megfogalmazni. Egy 3k-s long túrával megtoltuk a hétvégét, majd nyitás után tovább 5k-val ezt meg is fejeltük, tehát nem panaszkodhatunk a vevői aktivitásra, viszont ebben az igyekezettben is szükségünk van pihenésre, korrekciós időszakra!
Mivel az utóbbi hetekben nem szoktunk hozzá az ennyire intenzív mozgásokhoz, az órás idősíkra felvázolt utolsó zöld csatornától sem vártunk sokat. Az volt az elképzelés, ha már van egy fordítás fej-váll lehetőségünk, annak 36,4k-s célszintjét elérve és a hétvégén még maradva a zöld csatornában, de már készülve a hétfői nyitás utáni korrekciós folytatásra! Ahogy látjuk, mindenen IS átgázolva törtek előre a bikák, viszont bármennyire is jól kinéző az igyekezet, a korrekciós folytatást akkor sem lehet megúszni.
kép.png

4 órás idősíkon szép mentés volt a parabolikus lefordulási lehetőségből, azonban, mint már említettem, a zöld csatornából történő long kiugrással nem sokan számolhatunk. Kell is az igyekezet ha azt a 42k környéki ellenállási zónát megszeretnénk hódítani! Ha a mostani lendülettel elmegyünk a 42k-s zónáig, akkor, ahogy azt a fibo skálával is felvázoltam, az enyhén emelkedő lila csatorna vissza-tesztelését várnám a folytatásban! Ezt a 42k-s zónát, májusban és júniusban már megközelítettük, elérni azonban egyszer sem sikerült, tehát ha most sikerrel járunk, ami nem csak érintést, hanem átlépést is jelenthet, az már napos tekintetben is eltér az utóbbi két hónap történéseitől.
A wyckoff fázisokra osztott megoldás keresése a jelen szituban már nem sokat tesz hozzá az esetleges sikerhez, gondolva itt a C fázis szinte lehetetlenségig elnyújtott kiútkeresésére. De, ha becsukjuk a szemünket és eltekintünk a részletkérdésektől, akkor mégiscsak azt kellene lássuk, hogy most a D fázisban hozzuk a kötelezőt. Tehát nem csak elérjük a 42k-s zónát, hanem azon át is szaladunk, megérkezve valahova a 46-48k-s magasságba!
kép.png

Napos: egyelőre azért csak 15% a sávból pozitív irányba történő kilépési lehetőség, pontosabban nem csak ez hanem a tartós kilépés esélye, mivel az igazi akadályt nem a sáv ellenállása, hanem a 42k-s ellenállási zóna jelenti! Ráadásul még a 200-as mozgóátlagon is illene néhány ezer dollárral túlszaladni, ami az 50-es mozgóátlagot is magával ránthatja, sürgetve a minél előbb GardenCross lehetőséget!
Ha sokáig húzzuk, tehát tegyük fel hogy a mostani lendülettel átszaladunk a zónán, majd az augusztust végig gondolkodjuk a zóna fölött, akkor ez kereszt valahova a 42k-s zóna környékére fog esni! Az a lehetőség is játszik, hogy a zónán átszaladunk és a vissza-tesztel sem tökölünk sokat, majd célba vesszük az ATH szint alatti zónát! Amely zóna elég széles ahhoz, hogy bármilyen bizonytalan gondolat visszaverje az árát, viszont ha ide eljutunk, az ismételten szép haszon az egyenlegünkre tekintve, tehát hajrá...
Kicsit visszaszállva a földre, a jelenlegi százalékos arányok, engem még mindig arról győznek meg, lehet hogy oldalazunk augusztusban, de azt a sávban maradva tesszük, bármikor megadva a negatív folytatási lehetőséget!
Az RSI tartósan nem sokat csúcs közelben maradni, de ha ott van, akkor mindig arra figyelmeztet hogy a folytatásban kisebb-nagyobb korrekció következik. Két korrekciós lehetőség tudna a pozitívan hozzájárulni folytatáshoz! Egyik, ha azt 42k-s zónára sikerül rápakolni, másik a piros oldalazó sáv felfedezőszintje! Mivel már most csúcson az rsi, ha a mai vagy holnapi napot nem tudjuk meg további 10k-val, akkor marad a csatorna felezőszintjének vissza-tesztelési lehetősége, ami szerintem sokkal jobb választás, mivel az esetleges 42k-s zónán történő áthaladás lehetősége is sokkal nagyobb, főként úgy ha az rsi visszatér az alsó zónába.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldal még bízik, viszont, mivel pozíciószám nem emelkedik, valószínűleg arról lehet szó, hogy néhány várakozó megbízás manuálisan élesítésre került, ennek eredményeként közel 8k-s áremelkedést sikerült összehozni. Azonban, ha csak arra játszunk hogy a megbízások manuális élesítése tartós sikerhez vezet, szerintem csak egy ideiglenes megoldáshoz elég, mindenképp új utasok felszállására van szükség, talán ezeknek az utasoknak ismét Elon Musk fog helyet biztosítani...
Shorts oldal örömmel nézné ezt felszállást, chartot nézve hátradőltek és bontottak egy hideg sört, gondolván ami egyszer felszállt, az idővel le is fogsz állni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/oFSdGPYK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/VKWHhzNy/

Hetes idősík: én simán eltudom képzelni, hogy ebben a 30-40 közötti zónában egészen 2022-is elleszünk, majd a szokásos februári alj megtalálása utáni történetből várhatunk csak némi kiugró pozitivitás.
Egy piros 5. hullámmal gondolnám barátságosan lezárhatónak a korrekciós történetet, kivéve ha sikeresen megküzdünk a szürke zónával és egy ABC mozgással a korrekció korrekcióját is kipipálhatnánk!
Az RSI itt is érdekes, ugyanis a hétvége pozitív érdeklődés felkeltette Csipkerózsikát, viszont még csak a szemét nyitotta ki, ahhoz hogy fel is kelljen, arra van szükség hogy valami 42k föle szárnyaló bizonyítékot lássunk! Ráadásul a héten még a júliusi gyertya is zárul, ami hasonlóan a júniusihoz csak egy a májusi zuhanást követő egy helyben ugráló bizonytalanságot mutat!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/iSXW7rQg/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/B0ZNfy3m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WrIoiM0T/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WFm61eEz/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/tgvkX6id/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PxPTX5fS/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/107i7vgS/
Napos: https://www.tradingview.com/x/V06NZDKy/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/TEyrUbRk/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/F9D0kBH1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.61
TRX 0.10
JST 0.075
BTC 56002.98
ETH 4470.74
BNB 607.63
SBD 7.17