Picike Poloniex körkép 2021.07.05!

in #crypto5 months ago

Időhúzás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nagyon izgalmas lesz a semmiről valamit írni, de volt már ennél sokkal értelmezhetetlenebb szituáció is, ettől függetlenül a mókuskerék forog tovább, csak azt kellene pontosan eltalálni melyik irányba.
Szokás szerint az órás idősíkkal kezdve, nem túl pozitívak a várakozásaim! Pozitívan álltam volna hozzá, ha a 3. zöld csatorna sokkal meredekebb emelkedést mutat, főként ha nem akadunk fenn az emelkedő kék csatorna felező szintjén és legalább eljutunk az emelkedő ék ellenállására, amivel lehet hogy csak az időt húzzuk, viszont pozitív képet tudtunk volna mutatni.
kép.png

4 órás idősíkon továbbra is "wyckoff", ami még mindig egy kétséges pozitív sikerhez vezető megoldás, de legalább van valami... Eltekintve a wyckoff lehetőségtől, ez most a 3. lehetőség feltéve hogy élünk vele! Az első lehetőség még május végén volt, a zöld fordított fej-váll! Második lehetőség, ugyancsak egy fordított fej-váll még június közepén! Jelenleg sajnos még ez sincs, ugyan van egy lépcsőzetes aljak/csúcsok sorozata, ami hozzájárulhat ahhoz a megoldáshoz, amire a D fázisban szükségünk lenne, tehát hogy egy durván 46k-s szintre történő megugrással bepróbálkozzunk!
Egyelőre bezavar a piros ék és a lassan két hónapos oldalazó sáv felező szintjének, 2 hete történő sikertelen áttörése, ami mind arra utál, hogy itt nagyobb eséllyel a sáv aljára, tehát a 30k fölötti támasz zónába történő ismételt visszanézésre kell számítanunk!
kép.png

Napos: egyelőre a 30% a nyerő, ezzel azonban nem megyünk sokra, pontosan semmire. Jól érzékelhető hogy a piros sáv felezőszintje nem nagyon akar utat engedni a pozitív folytatásnak, viszont az is igaz. hogy a húrt sem lehet végtelenségig feszíteni. Nos, ha sikeresen szakadna a húr, akkor nagy eséllyel megérkezhetnénk 40k-ra, ez nagyon jó segítséget adna a 4 órás idősík wyckoff lehetőségének. Viszont sikerről, itt is csak akkor beszélhetnénk, ha a 42k környéki ellenállási zónán könnyedén átszaladnánk, majd valahonnan 46-48k környékéről próbálkoznánk vissza-teszteléssel! Bármennyire is látszanak pozitív lehetőségek, a 60%-os szakadékba nagyon könnyen beleeshetünk, amire lehet hogy szükségünk lesz ahhoz, hogy kicsit letisztázódjanak a szándékok!
Az RSI csíkon csúcsot fogunk látni, ha az ehhez társuló gyertyák általi csúcs, a piros sáv felfedezetlenjére vagy egy kicsit afölé kerül, az nagyon gyenge vevői magatartásra után és semmi meglepetést nem okozna, ha ezt követően nagyon gyors csökkenő irányú folytatás következne!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a lila csatornából, pontosan annak felező szintje feletti enyhén emelkedő mozgásban, akár még arra is számíthatnánk hogy a csatorna ellenállására is megpróbálok felkapaszkodni! Az a baj, olyan régóta benne vagyunk ebben a megbízásokkal felpumpált szituációban, amiben 18-ra, de inkább 19-re lapok kellene kérjünk, hogy csak nagyon ész nélküli megoldásokkal lehetne előjönni.
Kicsit megnyugtató az a kép amit shorts oldal mutat, legalábbis abban tekintetben, hogy hiába próbálkoztak kétszer is ráijeszteni a vevői oldalra, azok stabilan tartották a megbízásaikat! A maci azonban nem alszik a végtelenségig, ha éhes lesz akkor a vevői oldalt is felfalja, azt már viszont nem megbízássokkal teszi, hanem konkrét eladási harapássokkal!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pww5yloR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/STjq0KMy/

Hetes idősík: sokan elhessegetik azt a gondolatot, hogy ugyanabban a cipőben járunk mint 2018 év elején, ahol ugyebár, a korrekciós fázis érzékelhető lezárását követően, megpróbálkoztunk a történet még pozitívabb folytatásával. Akkor nem sikerült és egy nagyon hosszú, több hónapos bizonytalan időszakot követően, novemberben összedőlt a kártyavár.
Felvázoltam 2 hasonló piros ellenállást, 2 zöld nyíllal megjelölt aljat, talán még az RSI csíkra rajzolt hasonlósággal is kezdhetünk valamit, ezekből kiindulva, nagyon bele kell csapjunk a lecsóba, ha pozitívan akarunk kijönni szituációból!
Tehát nem egyszerű és a mögöttünk hagyott, lassan 2 hónapos bizonytalanság, akár még több hónappal is megtoldható, ami egyre jobban erősítheti azt a gondolatot, hogy egy csökkenő irányú megtisztulásra van szükség! Remélhetőleg, ehhez a megtisztuláshoz elegendő lesz a 2017-es ATH szintre történő visszanézés és nem lesz szükség arra a Hyper Wavet követő 85%-ra, ami a több hónapos oldalazást követően hozhatná el csak a kicsit durvább megtisztulást!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/muO5mclX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5Q2nRTQs/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Fo3C27ZH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8z9rXTQa/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/StA4Llnf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/68ktieqb/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MyRqs2ho/
Napos: https://www.tradingview.com/x/wstE48JY/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ns5bQejI/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/oNAJgCTB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.75
TRX 0.09
JST 0.072
BTC 54352.73
ETH 4084.77
BNB 595.73
SBD 7.00