Picike Poloniex körkép 2021.06.28!

in #crypto5 months ago

Van itt minden, mint a búcsúban!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, ahány elemző, annyi elképzelés, azonban nem kell túlgondolni, mivel ha egyértelmű megoldása lenne a helyzetnek, azt már a mögöttünk hagyott 1 hónap folyamán láthattuk volna, például egy hirtelen több ezer dolláros visszapattanással. Tehát várhatunk mi Elon Muskra, Grayscalere vagy Marinénire, a jelen hangulatot akár egy apró szikrával is erősen macisra vagy bikásra lehet fordítani!
Az órás idősíkkal nem nagyon foglalkoztam mostanában, legalábbis körkép témaköréből kimaradt, ettől függetlenül a csatornákkal történő iránykeresés, viszonylag követhetővé tette a történések sorozatát! Kezdhetnénk a sort, a piros csökkenő irányú csatornával, amelyből a csökkenő irányú kitörés rámutatott arra, hogy nem árt figyelni, illetve az utána látható long reakció és annak a minimumnál sem határozottabb formája, legalábbis nekem azt sugallta, itt egy játszadozás kezdődik.
Amit én most figyelek, az egy lila csökkenő irányú és egy kék emelkedő irány csatornához igazodás, illetve mint látjuk egy piros háromszög lehetőség is jelen van, amelybe nagyon nem kellene beszorulni.
Gyors megoldást jelenthet a zöld emelkedő csatornával történő háromszög elhagyás, ha van jelentősége akkor itt a kék emelkedő csatornához is igazodni fogunk, tehát ha kedd-szerda magasságában 37k környékén kialakítanánk egy jelentősebb csúcsot, majd visszanézve, akár a háromszögre, akár a kék csatorna felezőszintjére, esetleg az előző csúcsokhoz igazítható támasz zónába, akkor megpróbálkozhatunk a 42k környéki szürke ellenállási zónának sokadik nekifutásra történő határozott átszakításával!
kép.png

4 órás idősíkon a wyckoff megoldási lehetőséggel vagyok elfoglalva, ahol kicsit nagyobb szerencsével, már a D fázis 40k környéki szintjeit karcolgathatnánk és készíthetnénk elő a szürke ellenállási zónán történő áttörés utálni fázis lezárást, az E fázisban pedig következtetni a szüretelés.
Mint már többször említettem, ez a wyckoff lehetőség több helyen is sántít, azonban ha sikerül szembemenni a piros háromszöggel, akkor a kék nyilat követve esélyes hogy a D fázisban átszakításra kerül az ellenállási zóna és hogy ennél is nagyobb legyen az öröm, talán már július első heteiben sikerül egy olyan határozat emelkedést összehozni, amely első nekifutásra lehet hogy nem jár új ATHs végeredménnyel, de meghozhatja ezt a vásárlói kedvet, amellyel sokkal több is kihozható a szituációból!
kép.png

Napos: ameddig a kisebb idősíkokon elszórakoztatják az unatkozó násznépet, itt naposon az RSI és a gyertyák összejátszásával, sikerült kialakítani egy nem túl meggyőző aljat. Ez nekem továbbra is azt mutatja, hogy arra a 60%-os sokkal határozottabb 30k alá benéző lehetőséggel számolni kell! Tehát nagyon is szükség lenne arra, hogy a wyckoff megoldás működjön és a D fázisban legalább az itteni sáv ellenállására eljussunk, majd remélhetőleg az 50-es mozgóátlag támaszként működve megteremti a lehetőséget, a szürke ellenállási zóna határozott átszakítására!
Nagyon sok itt a bizonytalanság, vannak a csőlátású long irányba gondolkozók, vannak a világvégét látó semmiben nem bízó pánikosztagosok és vannak a kivárásra játszók, akiket nem zavarnak meg a nagyot mondók, akiket csak a minél több referált és még több YouTube feliratkozó, Facebook követő érdekel!
Tehát, van aki azt mondja nincs itt semmi látnivaló, lehet hogy még oldalazunk holnapokig, majd határ a csillagos ég, illetve vannak az óvatosabbak, akik kivárnak egy esetleges 30k alá benéző határozottabb folytatással számolva, inkább nyaralással töltik az elkövetkezendő hónapokat, de meggyőzhetőek lehetnek egy esetleges 42k-s ellenállási zóna átszakítást követő hangulatváltozással!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon határozottnak látszik az irány és ha nem történik valami váratlan dolog, akkor ez, az inkább megbízáspumpával jellemezhető május 12-ét követő mozgás nem vész semmibe, max. átalakul! Átalakul például valós pozícióvá, ami az árat kilöki lassan 2 hónapos letargiájából.
Shorts oldal továbbra is tolja a kamuzást! A kamuzás rögtön kibukik ha ránézünk a chartra, pontosabban erre a chartra és arra ami az ármozgást mutatja! Tehát a májusi esőzések után, miután egy 30k-s árszint stabilizálódni látszott és próbálkoztunk a visszakapaszkodással, itt shorts oldalon elkezdett épülni egy megbízáshegy, ennek eredményeként kialakult egy bizonytalanság, ennek eredménye a napos idősík piros háromszöge, ez persze csak ijesztegetésre volt jó, viszont komolyra is fordulhatott volna! Ez a 20k megbízás természetesen visszavonásra is került, de mint látjuk újra jelentkezett mikor arra mutatkozott esély hogy folytatódik az árvisszaesés! Most ismét ott tartunk, hogy ez a 20k volt nincs, ettől függetlenül nem veszélytelenebb a helyzet, ha nem használjuk ki a long lehetőségeinket és ez a 20k nem megbízás, hanem rögtön short pozíció formában jelentkezik, ott lesz csak igazán problémás a szituáció.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TE3mSJ57/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/z6EIvIY6/

Hetes idősík: a mögöttünk hagyott kalapács gyertya nagyon szép, bizakodásra adhat okot, csakhát a szituáció változatlan, most kellene következzen az a hét, amikor sokakat sikerül meggyőzni arról, hogy jók vagyunk tolják béláim!
Tehát itt is ugyanoda lyukadunk ki, ha a 4 órás idősík wyckoff D fázisában mutatunk valami 40k-t megközelítő long határozottságot, illetve a longs oldali megbízáspumpából átcsoportosítása kerülnek pozíciók ezrei valós vételi pozícióba, akkor elgondolkodhatunk az újabb ATHs lehetőségeken.
Azonban, tanulva a múlt hibáiból, itt is érdemes visszatekinteni a 2018 év eleji történésekre! Ahol teljesen hasonló volt a szituáció, azzal a különbséggel hogy 1 hónapos oldalazással nem húztuk az időt, hanem egy hetes rendrakást követően megpróbálkoztunk egy 50%-os rendrakással! Amennyiben most is hasonló elképzelések vannak a háttérben, akkor az 50k környéki visszakapaszkodással nem lehetnek problémák. Azzal viszont annál inkább, ha csak innen történik meg a 42k-s zóna vissza-tesztelés és az ismételt visszapattanást követően, bele sétálunk ugyanabba a dupla csúcsos csapdába, mint 2018 február végén. Illetve ugyanilyen csapda lehet, ha most nekifutunk a 42k-s ellenállási zóna áttörésének, ami ismételten sikertelenül végződik...
kép.png

"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MqwYYIgC/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1QPYrk2g/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/x9aOaLKX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/K0xAyxvQ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/LjCfQUXg/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TI3Nx8qJ/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AM3ZWYWL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/3hw84V2s/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/3OVRiJT9/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/6WPGO1vf/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.75
TRX 0.09
JST 0.072
BTC 54352.73
ETH 4084.77
BNB 595.73
SBD 7.00