Picike Poloniex körkép 2021.06.14!

in #crypto5 months ago

Kezdjünk bele egy újabb fejezetbe!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, lassan kerek egy hónapja keressük a kiutat egy durván 35k-s korrekciós visszalépést követően, azzal viszont még nem vagyunk tisztában, hogy ez a korrekciós visszalépés beérkezett e már a finisbe vagy még 30k alatti történésekre is szükségünk lesz.
Az órás idősíkkal nem is húznám az időt, konkrétan 4 hete nem történik semmi, hetenként van egy-egy negatív/pozitív fej-váll reménysugár, amelyek a döntő momentumnál elhalnak.
Ha átugrunk 4 órás idősíkra, ott sem látunk sokkal többet, főként hogy az utolsó lehetőség itt is egy "fogjuk rá" fordított fej-váll, durván 7k-s kiugrási lehetőséggel! Mint látjuk a "váll vonal" átszakításra került, vissza-tesztre már nincs szükség, tehát ideális a szitu valami pozitív végkifejlet megvalósítására!
Kell is hogy ezt a lehetőséget hozzuk, mert egy nagyon komoly ellenállási zónát kellene átszakítani! Fibo skála is rámutat a zóna fontosságára, de főként arra, ha a zónát sikeresen átszakítjuk, majd arra a fibo 61.8-as szintjének környékéről vissza-tesztelünk, az már egy fél siker, talán nem is arra hogy az ATH szinttel megküzdjünk, de a 60k környéki szintek megkarcolására komoly lehetőség mutatkozhatnak!
Egy esetleges 42k környéki zónából visszapattanásnál sem kell azonnal a vészharangokat kongatni, de egy figyelmeztetés lehet arra, nem hiába küzdök egy hónapja a fennmaradásért!
kép.png

Bitcoin Futures chart: a múlt heti résünket, fogjuk rá gyors bezárását követően, egy elég intenzív negatív folytatásba sikerült beleszaladni, majd egy éles fordulatot követően, ugyanilyen intenzitással sikerült kimászni a slamasztikából! Ezeknek a történetnek jelentősége tulajdonképpen semmi, beleillik a megelőző 3 hét történéseinek sorozatába, mégis azt mutatja, ha nagy a baj van pozitív megoldás!
A mostani hétvégét egy 1730$-os réssel sikerült átugrani, ez most ismételten visszafoghatja a pozitív történések folytatását, viszont ha ezt azzal az indokkal teszi hogy a rést bezárja vagy csak egy erre irányuló szándékot bemutasson(38k) az még belefér, de ezzel sem szabad húzni az időt, a hét végére mindenképp a zöld ellenállással jelzett szint környékén kellene mozogjunk! Természetesen, a pozitív folytatási lehetőség szempontjából, az lenne az ideális, ha ezen már szerda-csütörtök magasságában sikerülne átszaladni, majd attól függően hogy alakul a hétvége, ennél is pozitívabb lehetőségekkel folytatni.
kép.png

Napos: habár ez a piros nyíllal jelzett vészjelzés elég komoly, mégse ijedtek meg tőle sokan, legalábbis azok nem akik a részletekre is figyelnek. Az RSI csíkon megjelölt két csúcs, illetve a piros háromszög fölötti kettő darab kék jelzés, de már önmagában háromszög is, rámutat a divergens mozgásra és mivel ez egy negatív jelzés, a megoldásnak pozitív képet kellene mutatnia! A pozitív képen még dolgoznak a bikák, egyelőre jó irányba haladnak a történések, de eredményről csak a szürke zóna fölött beszélhetünk!
Ugyancsak részletkérdés a mozgóátlagok halálkereszt irányába történő közeledése, ennek kivédésére egy sürgős 50k környékére történő hirtelen felszaladásra lenne azonnal szükségünk, illetve hogy ezen felszaladás közben/után a vissza-tesztről se feledkezzünk meg!
Zöld nyíllal jelzem is mi lenne az előttünk álló hét feladata, ennek egy komoly indoka a kék szaggatott vonal, ami tulajdonképpen egy olyan ellenállás, amelynek komoly szerepe lehet abban, hogy tényleg van-e keresnivalónk újabb ATH szinteken vagy csak folytatódik a szárnypróbálgatás.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha valahol feladhatják a longs oldali megbízáspumpás próbálkozást, az itt történhet meg valahol 48k magasságában! A mögöttünk hagyott héten megállt a pumpálás, ugyanis itt már egy konkrét 5k-s vételi sorozattal sikerült visszakapaszkodni! Nyugodtak azonban nem lehetünk, a megbízások még mindig jelen vannak és ha ezek jelentős része visszavonásra kerül, az ugyanúgy boríthatja a kártyavárat, kivéve ha átkerülnek konkrét vételi pozícióba!
Shorts oldal, bármennyire is meglepő, nagyon is besegíthet egy gyors áremelkedés megvalósításában! Itt se kell nagy varázslat, csupán ki kell pukkadni a megbízáslufinak! Viszont a macik nagyon is nyeregben érezhetik magukat a jelen szituációban, mivel ha a longs oldali megbízáslufi pukkan ki először és a shorts oldali megbízások is megérkeznek a megfelelő eladási szintre, akkor bekövetkezhet a hetes idősíkon lehetőségként felvázolt 5. hullámban történő folytatás...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/P25PXbRg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dWOv9yPq/

Hetes idősík: szóval, ha még vannak 100k-s terveink és miért ne lennének, akkor mindenképp a szellemgyertyákkal felrajzolt intenzív folytatást kellene válasszuk! A 64,970$-os ATH szintről, 30,010$-os szintre történő visszalépést, egyértelműen azonosíthatjuk egy ABC mozgással, viszont ennek az ABC mozgásnak, csak abban az esetben lenne jelentősége, ha azt egy konkrétan beazonosítható impulzus mozgás előzi meg! Ezt az impulzust, az emelkedő csatornában történő megrekedéssel nem sikerült lezárjuk(hónapos idősík is árulkodó lehet)!
Tehát ha nem ABC, akkor lehet hogy egy negatív impulzus... Ezt a lehetőséget is beszámoztam! Ugyebár, jelenleg a 4 korrekciós hullámra kellene figyeljünk, ez a hullám viszont közelít egy olyan 42k környéki ellenálláshoz, ahonnan visszapattanva, könnyen beleszaladhatunk az 5. hullámba!
Azért is lenne jó, a napos idősíkon felvázolt 50k környéki szintekre felszaladni, hogy az itt piros színnel jelzett, komolyan ellenállási zónát magunk mögé utasítsuk, majd azon megtámaszkodva, ugródeszkaként használjuk a 100k-s célok elérése tekintetében!
kép.png

"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IC7Gx0OS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8K7qmkDC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/t7reIavR/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/S92uJK4s/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ExCGZXee/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gB2JsMkN/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/jQIYEFnh/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Emk0UbfX/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/gDtYpsHF/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/hwQ4cPps/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.75
TRX 0.09
JST 0.072
BTC 54352.73
ETH 4084.77
BNB 595.73
SBD 7.00