Picike Poloniex körkép 2020.10.26!

in #cryptolast month

Megvárjuk a novemberi mínuszokat!?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, ezen a héten a havi gyertyát is zárjuk, viszont erre a zárásra még öt napot várnunk kell! Tehát, ha tartani akarjuk a 13k környéki szintet, akkor vagy várunk és beállunk további 1 hetes oldalazásra, esetleg csinálunk nagyobb kilengéseket, de a vasárnap esti zárásra visszatérünk 13k környékére.
Múlt hét csütörtöke óta, egy durván 500$-os sávban oldalazunk, ebből a hétvégén megpróbáltunk kitörni, de a macik azonnal egy nagy pofonnal válaszoltak!
Hétvégét egy nagyon minimális 100$-os réssel hagytuk magunk mögött, jelenleg ennek bezárására teszünk kísérletet!
Annak hogy mi történik az órás charton, nagyon minimális a jelentősége, ettől függetlenül mégis követni kell az itteni történéseket.
Láthatunk egy szürke zónát, ennek nagy valószínűséggel vissza-tesztre lenne szüksége, ennek aljánál a hetes csökkenő trendvonal is megjelenítésre került, amelynek vissza-tesztre már nem nagyon van szüksége! Ettől függetlenül, ha a magasabbra szárnyaló gondolatainkat is megvalósulni látni szeretnénk, akkor 14k környékéről, 12,5k környékére várható egy későbbi visszanézés.
Én jelenleg úgy gondolkodok, hogy megpróbáljuk tartani a havi szintet, nagy valószínűséggel az 500$-os sáv ehhez túl szűk, ezért, hamár a szürke zónának is szüksége van egy vissza-tesztre, próbálkozzunk meg egy 12,2k környéki visszanézéssel, majd a hétvégére, ha lehet már a pénteki zárásra, kapaszkodjunk vissza 13k környékére!
Természetesen a fekete parabolikus ívet követő folytatással is számolhatnánk, de talán mégis jobban járunk, ha mégse ezt tesszük és nem visszük túlzásba a havi mozgást. Zászlóval az amerikai elnökválasztás időpontját jelölöm!
kép.png

4 órás idősík: itt a parabolikus ívet piros támaszokkal jelölöm és mivel 4db támaszt látunk, talán egy a hullámot lezáró 13,368$-os csúccsal, a gondolatokat hyperwave hullám irányába terelem! Erről a hyperwave-ről már múlt héten is szó volt, de a lényeg, ha valóban csúcsot fogtunk, akkor egy intenzív A és B hullámmal kellene folytassuk, majd természetesen egy C hullámmal kellene zárjunk, amely C hullám 11k környékére is visszanézhet!
Annak érdekében, hogy az októberi 13k megmaradjon, szükség is lenne erre az intenzív A és B hullámzásra, viszont a 11k-s novemberi visszalépés már kevésbé vicces, ettől függetlenül, havi szinten ekkora csapkodás még elviselhető.
kép.png

Bitcoin Futures chart: hétvégi zárvatartás miatt, hétvégi csúcsunk sincs, tehát az impulzusunk sincs lezárva, pedig ha megnézzük a hétvégi csúcsot, az tökéletes zárószint lehetett volna. Pénteken nyitva hagytunk egy csökkenő ABC kérdést, ha teljesülnek a poloniex órás várakozásaink, akkor az itteni C hullám is révbe ér, majd ha mindenki úgy akarja jöhet az impulzust lezáró 5. hullám, min. 13,5k, max. 14k környéki csúcs lehetőséggel. Az utóbbi csúcsokból kirajzolódik egy háromszög, illetve az azt megelőző 2k-s hullámmal egy árbóc lehetőség, ha élünk ezzel a lehetőséggel, akkor egy nyúlfarknyi 4. hullám lesz a megoldás és az árbóc lehetőséget kimaxolva egy 15k-s impulzus zárás. Ha az októberi gyertyát tartani szeretnénk, akkor a 11k-s rések problémáját át kell tolni novemberre, talán azzal a megoldással, amit a poloniex órás kitérőnél is írtam!
Napos képet nézve, az lenne a tökéletes, ha 4. korrekciós hullám kicsit kövérebbre hízna, majd az 5. hullámmal célba vennénk 13,800$ környékét. Viszont a 13,8k-s zárással, a harmonikus mintának lehetőséget adnánk a rombolásra, erre jelenlegi hangulatot nézve kicsi az esélye, illetve a felezés utáni pozitív elképzelésekbe se férne bele egy ilyen durva folytatás! Ennek a harmonikus lehetőségnek, az órás chartra felvázolt árbóc lehetőség tehetné be a kaput, ennek az esélye talán 35%! Végül még azt a lehetőséget sem kell elvetni, hogy az Elliot 3. hulláma, az árbócnak köszönhetően 14k feletti szintig nyitva marad, tehát még arra is lehetőség nyílik, hogy az idei évre betervezett 16k-s csúcs is összejöjjön.
kép.png

Napos idősík: egyelőre úgy néz ki, hogy a kérdőjelekkel jelölt durva zuhanástól megmenekülünk és becseréljük egy jobban kinéző, a '19-es csúcsot is fenyegető lehetőségre! Ezen a charton látszik igazán, miért is fontos a 12k környéki vissza-teszt és ha ezzel kész vagyunk, jöhet a piros szaggatott vállvonal fölötti 6k-s fordított fej-váll lehetőség célra vezetése.
Ha a fekete parabolikus ívet megnézzük, ennek is szüksége lenne egy jobban kinéző lezáró mozgásra, 16k környéke lenne az ideális, ahogy azt már az augusztus eleji szellemgyertyás elképzelésnél is vártuk!
Az RSI csíkra is érdemes ránézni, ahol már egy nagyon túlvett állapotra utaló mozgást látunk, ami novemberbe átnézve könnyíthet magán, remélhetőleg nem durvul el a buli és a 11k környéki résbezárásokat követően folytatódik az építkezés!
Még nagyon messze vagyok attól, hogy itt napos mozgásban HyperWave-re utaló jeleket keresünk, ugyanis ennek még csak az első támaszát tudnánk behúzni, azonban ha sikerülne a 16k-s küldetés, majd ezt követi egy 12-13k környékére visszanéző korrekció, az lehetőséget adna a 2 támaszra, a 3. támaszt pedig megelőzhetné egy a '17-es csúcsot megközelítő mozgás! De egyelőre maradjunk a földön és szurkoljunk annak, hogy a kérdőjeles szintek szóba se kerüljenek!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: még semmit sem tudunk kiolvasni a longs oldali mozgásból, továbbra is az a kérdés, bármiféle nagyobb ármegugrás előtt, szükség van e néhány durvább negatív mozgásra vagy egy tartalommal megtöltött pumpálás, akadály nélkül magával viszi az árat. Én továbbra is arra várok, hogy legalább a 22k környéki szürke zónában visszanézzünk, de nem kellene elsietni, ha már az októberi történet happyenddel végződhet, akkor a durvább mozdulatokra várhatnánk novemberig!
Shorts oldal kiszabadulni látszik a háromszögből, ezen még dolgozni kell egy keveset, ha sikerül, célba vehető a lila trendvonal és ha ez sem jelent akadályt, az a szürke zónából elrugaszkodásra adhat lehetőséget(de csak egy kicsit). A macik továbbra is lepattanóra játszanak, csak a bikákon múlik a folytatás, tehát csak elrontani lehet, de azt nagyon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2gjIzPAw/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Hqb3CcVc/

Hetes: már csak vagy még, kinek hogy tetszik, 9 hét van hátra az évből, ezen 9 hét alatt be kellene húzni a 16k-s szintet! Ami közbeszólhat, az a 14k-s 2019-es csúcs, ha fenn is akadunk ezen a szinten, egy intenzív mozgással javítható a szitu. Mivel a piros csökkenő trendvonalat, a megfelelő határozottsággal sikerült átszakítani, ennek egy megnyugtató jelzésnek kellene lenni, főleg úgy, ha nem sikerül az átlépés és fennakadunk a trendvonalon, az vissza-tesztet jelentett volna, melyet követően nem csodálkozhatunk volna, ha a napos idősíkra felvázolt kérdőjeles szintek meglátogatása kerülnek, tehát a 7-8k-s szint környékéig bedőlt volna a kártyavár.
kép.png

"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nyKEynUi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HCQuGOF9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/fOD8KpUC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8yATOhLd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/he5Gs1pq/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wm8PldEV/
https://www.tradingview.com/x/Lu620zg8/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2KUZpt7j/
Napos: https://www.tradingview.com/x/34JnNdqj/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/CWxoZcum/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/bCRy89ER/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!