Picike Poloniex körkép 2019.10.17!

in crypto •  3 months ago 

Sokadik lehetőség, de hol fogy el a türelem!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nem toltuk, nem éltünk a parabolikus lehetőséggel, ennek más végeredménye nem lehet, mint tovább csökkenő mozgás.
Tegnap egy egészen más világoskék ék lehetőséggel próbálkoztam, amiből kihagytam a 11.-ei zöld ellenállásra felszúrást, mint utólag kiderült hiba volt, most bevesszük a játékba és hasonló, de meredekebb ékkel próbálkozunk!
Ebben az ékben, akár a 7,400$-os szintre is visszanézhetünk, de szerintem a 7,770$-os támasz környékén megoldást találunk! Ez a megoldás lehet egy egyszerű a kék nyíllal felvázolt határozott tovább zuhanás, esetleg az ékhez alkalmazkodó támasz érintést követő szintén határozottabb visszafordulás.
Visszafordulás esetén a 8,250$-os fekete ellenállás környéke, hasonlóan mint az utóbbi hétben ismét akadályt jelenthet! Viszont ha ezt az akadályt első nekifutásból határozottan sikerülne átlépni, majd szintén határozott mozdulatokkal vissza-tesztelni, ismét elővehetjük a 9k-s gondolatokat, de a 9k-s célvonal előtt lesz még egy zöld ellenállás, a 3 hetes oldalazó mozgás felső szintje.
Furcsállom hogy a megszokott nagyobb piros volume kiugrás nem jelentkezik, ennek a tegnap délutáni 200$-os határozott visszalépésnél kellett volna jelentkezni, helyette jött 2 kisebb oszlop, aminek jelentősége mégse olyan mint egy nagyobb határozott jelzésértékű kiugrásnak. Tehát lehet itt még érdekesség, a nagyobb piros volume megjelenés esetén, valószínű ebből táplálkozhatna a kék nyíllal felvázolt határozottságot csökkenési lehetőség.
Ha a 3 hetes oldalazó mozgást megelőző, határozott zuhanást előre vetítjük, akkor 2k-s folytatással nézhetünk szembe, így már lenne egy a napos idősík emelkedő trendvonalát megcélzó 6,500$ környéki célszintünk, illetve egy eltévedt leszúrással a 6,180$-os 2017-es történetre visszanéző támasz is szerepet kaphat!

4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható, amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel.

Napos: az órás idősík jelen állás szerinti 8,250$-os fekete ellenállásra, itt napos idősíkon egy szürke zóna alsó szintjét jelenti, amin sajnos a 24.-ei határozott zuhanó gyertya átnézett. Tehát ennek a szürke támasz zónának az lett volna a feladata, hogy megfogja a 24.-ei gyertyát, majd következő nap vagy néhány napos gondolkodást követően, a zuhanó gyertyánál látható határozottsággal adjunk egy hasonló határozott kiugró választ!
Utólag visszanézve, a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazással talán még szerencsénk is lehet, mivel ha lett volna szándék határozott tovább csökkenő mozgásra, azzal a fekete nyíllal megjelölt fordulatot megelőzően élnek és megcélozzák 6k környékét!
A fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően, csak kisebb 1k-s erősödést sikerült összevakarni, ami sajnos nem jutott át a szürke zónán és azzal hogy csökkenő irányba ismételten kiléptünk, ugyanazzal a veszélyes szituációval állunk szemben, mint ami a fekete nyilat megelőző történet is jelzett!
Tehát egyáltalán nem kell csodálkozni azon, ha a szürke zónából visszafordulás, további 2k-s csökkenő folytatást eredményez!
Ezt a határozott zuhanást az alacsony volume még mindig nem jelzi, tehet előfordulhat olyan forgatókönyv, hogy a sárga támaszt csak megkarcoljuk, majd maradunk és a 4. hetet is oldalazásban zárjuk.
Az rsi pedig alkalmazkodván a helyzethez, megindult egy kényelmes tempóval csökkenő irányba, ez még akkor sem probléma ha megérkezünk az alsó zónába, feltéve hogy ezt a megérkezést, a gyertyák határozott csökkenő mozgással nem támogatják.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal tegnapi gyertyája elég látványosan felszúrt az 50-es mozgóátlagra, ami a jobboldali vállhoz szükséges erősödésnek nem igazán felel meg. Viszont elég veszélyes ez a szituáció, mivel ha visszatekintünk a piros körrel megjelölt áprilisi történésekre, ott is volt egy a 2 fekete nyíllal megjelölt hasonló felszúrás, aminek sajnos elég brutális folytatása következett, de szerencsére csak a pozíció számok tekintetében, az árra negatívan nem tudod hatni. Tehát a fej-váll forma 4k-s mélységét jelző lehetőség komollyá is válhat, ahol már csak abban bízhatunk, hogy a 22k környéki zöld és fekete támaszok teszik a dolgukat!
Shorts oldalon ennél az áprilisi történetnél már benne voltunk egy határozat emelkedésben, ami szintén nem tudod hatást gyakorolni az árra, sőt miután longs oldalon április végén ledobták a vasmacskát, ez az oldal sem élt a lehetőséggel vagy nem hagyták kibontakozni, azok a bizonyos fedezet nélküli megbízások kitakarításával. A jelen szituba, legalábbis itt eladói oldalon, semmi pozitívumot nem lehet belelátni, talán a szürke támasz zóna jelenthet megoldást, viszont ezzel a hosszú várakozással a zónából visszafordulás lehetősége már nem játszik, sőt ugyanaz a szitu, mint a napos idősík zuhanást követő 3 hetes oldalazásánál!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jKIH3xpc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ctRHfszr/

"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oavLm3Qd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/J05TrHX0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/I2Qn5k1v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KebNImgw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/hAIlT3N0/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!