Picike Poloniex körkép 2019.03.06!

in crypto •  last month

Köszi a százast, 5k fölött visszaadom!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, izgalmas egy napot töltöttünk a zöld támasz zónában, amelyből szerencsés módon felfelé sikerült távozni, de az amit ettől a zöld támasz zónából visszafordulás után eredményként lehetne elkönyvelni, az a 4,400$ magasságában húzódó ellenállási zóna. Ezt a 4,400$-os ellenállási zónát, hasonlóképpen kellene átlépni, mint ahogy ezen a zöld november óta meghatározó zónán sikerült a jelek szerint, de legyünk óvatosak a vásárlásnál!
Tehát megvan a recept, amit követni kellene, ennek első lépése, most a zöld támasz zónából történő indulással egy 800-1000$-os 3 részre bontható mozgással kellene végrehajtani. Kezdésként most a Bart Simpson fej lezárása 4074- 4200$-os szintek magasságában, majd megtámadni a 4,328$-os alsó szinttel és 4,467$-os felső szinttel rendelkező ellenállási zónát, végül ennek a rohamnak lezárásaként 2-300$-os várhatóan nagyon felszúrásakol fűszerezett módon zárhatnánk egy megérdemelt kövér erősödést.
Ezt az iménti hosszúra sikeredett mondatot, azonban könnyebb volt leírni, mint végül megvalósulva látni majd a charton. Viszont ennek az elképzelésnek is túl kell teljesülni, ha azt az 5k magasságába történő megérkezést szeretnénk látni, amely ha minden igaz már annak, a nagyobb erősödés utáni korrekciónak kellene megfelelő erős támasza legyen, amelynek végül új ATH kialakulásában is szerepe kell hogy legyen!
Tehát az órás mozgáson elég jól látszik, hogy visszaerősödtünk a kék oldalazó sáv ellenállása alá, ahol egy elég látványos oldalazás vette kezdetét. Viszont ha ugyanolyan sikeresen megoldjuk a feladatot, mint a zöld zónából történő visszafordulásnál, akkor ezt a kék sávot is néhány órán belül sikerülhet elhagyni.
A fekete emelkedő ellenállásnak mi lesz a szerepe, azt még nem tudni, de előfordulhat hogy erről vissza-teszteljük a kék sávot, azonban a ha sikerről a megfelelő határozottsággal megérkezni a 4,200$ alatti területre, akkor ez a fekete vonal a támasz szerepét is betöltheti.
Az RSI szerencsére jól kihasználta, ezt a tegnapi kiugrásszerű emelkedés utáni oldalazást és visszacsorgott az alsó zónában, ahonnan most megkezdheti a felfelé történő építkezést.

Napos: ha az előző nap jelentőséggel bíró gyertyáját, másnap sikerül betakarni, az mindig egy jó jel, az ellenkező irányú folytatásra! Ennek a folytatásnak 100%-os eredményéről akkor beszélhetünk, ha sikerül megfelelőképpen válaszolni a febr. 24.-ei zuhanásra. Ennél hosszabb távon egyenlőre nem érdemes gondolkodni, mivel ha ez nincs meg, akkor a következő tégláknak sincs meg az alapja.
Az RSI csíkot megnézve, azt láthatjuk, hogy próbálkozik az alsó zónából kitörni a mozgás, amelyhez remélhetőleg csatlakoznak a gyertyák is, ezek hiányában csak elfecsérelt idő az emelkedés várása és újra a 3k környéki szintek kerülhetnek fókuszba! Tehát ha azt megelőzően sikerül az árnak megérkezni a 4,200$ alatti szintekre, mielőtt az RSI eléri felső zónát, ez egy elég pozitív jelzés lehet az 5k irányába történő folytatásra!
Találgatunk, viszont a megoldásra csak ráhibázni tudunk, ezért is jeleztem tegnap, hogy a 3,600$-os szinten nyitott pozíciót, haszon nélkül muszáj lesz elengedni, ha csökkenő irányba mozog az ár, de amíg ez nem történik meg, addig bízok abban hogy jó döntés volt az előrehozott pozíció nyitás, amelyet megérdemelten zárhatok majd 5k-s szintek környékén, feltéve hogy olyan jelek mutatkoznak, amelyek egy nagyobb korrekcióra utalnak!
Mai elvárás, határozott megérkezés a 4,200$ állati zónába, ezen kívül minden más csak időhúzásra alkalmas, ami lehetőséget biztosíthat az eladóknak mindenféle huncutságra!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: hasznos volt ár szempontjából a tegnapi 100$-os erősödés, ez azonban nem volt ilyen jó hatással a longs gyertyákra, ahol ha megnézve a tegnapi semmitmondó gyertyát, nem csodálkozhatunk ha a mai nap se indul túl fényesen. Azonban mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, ez a remény nálunk a zöld vonal megközelítését, jobb esetben átlépését kell jelentse, amelyhez egy ezer egységnyi emelkedést kellene előhúzni a kalapból!
A maciknak ismét csak köszönet jár azért, hogy ezt a bikák oldaláról látható, ismételt szerencsétlenkedést nem használják ki kegyetlenül. Ahhoz azonban, hogy ismételten több ezer dolláros kárt okozzanak, a jellegi képet megnézve elég gyengék, de a 3,000$-os árat még ebből a gyászos mélységből is kitudnák kényszeríteni, ha a bikák egy-két napon belül nem kapják össze magukat!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/1AdznZAf/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/AgwUCZyJ/

"Hetes nézet: 2 héttel ezelőtti piros ellenálláson átszúrás, ahogy jelenleg is érzékeljük, sikeresen befagyasztotta a mozgást, ezen a fagyott hangulaton múlt héten sem tudtunk javítani. A jelenlegi hét enyhe mínusszal indult, ami a hét további részében még jelentősen változhat mindkét irányba!
Felfelé egyértelműen a piros ellenállás átlépése a fő feladat, ha ez nem jön össze, akkor még mindig ott van csökkenő irányba az a 200-as mozgóátlag, amit sajnos nem teszteltünk vissza, se január utolsó, se február első hetében, ennek hiánya még a jelenlegi mozgásra is lehet ráhatással, tehát ez indokolhatna egy 3,400$ magasságával történő visszalépést!
Az RSI csíkok megérkeztek a felső zónába, ennek az árra is hatással kellene lenni, ami remélhetőleg még azelőtt kiváltja jótékony hatását, mielőtt meg nem történik a kereszt. Tehát ha a 200-as mozgóátlag visszatesztelésében gondolkodunk, és azt sikerül az RSI 80-as zónája fölött átvészelni, azzal talán visszalehet kényszeríteni az árat 4k-s magasságába!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Bqj0CTKh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TUYIgJaX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LaUP00I0/
https://www.tradingview.com/x/V5ROAGry/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/GOSOXoOB/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!