7 Software Asas Yang Perlu Pada Computer Anda.

in computer •  last month 
  • Microsoft Office.
    Benda yang paling penting adalah microsoft office 2010. So, software ini datang sekali package seperti korang semua tahu office word, office excel, office powerpoint dan lain-lain. Basic untuk korang buat kerja pakai software ini. Katakanlah korang takde software ini. Seolah-olah laptop tidak bernilai. Penting untuk ada software ini. Office ada banyak jenis yang lama dan baru. So, kita prefer korang pakai 2010 yang dah siap crack. Ini langkah kita jimat. Melainkan korang ada budget yang mencukupi. Bolehlah korang beli yang berles- CCleaner.
    CCleaner guna untuk membersihkan file-file yang lama dan tidak berguna. Serta file-file yang privacy datang dari internet google chrome, mozilla firefox juga akan dibersihkan.

-Acrobat Reader.
So software ni daripada apa-apa software boleh tukarkan kepada PDF ,edit form ,boleh buat security setting,file yang diconvert kepada PDF korang boleh guna untuk kerja korang la.contoh dokumen penting,dokumen rasmi.

-VLC Media Player.
Software VLC Media Player ni sangat berguna korang boleh setting kan subtitle dia tau,takla susah mana,boleh tengok movie ,boleh streaming video,dia depends macam mana korang guna lepas kami akan share tentang pengunaan software VLC Media player.

-Free Antivirus.
Antivirus Free dah nama pun free,korang jangan anggap antivirus free ni sudah cukup untuk buat laptop korang daripada terselamat dari serangan virus,tidak sama sekali ,sedangkan antivirus free hanya scan virus ,dia bagitahu laptop kita dalam keadaan dangerous so cuma scan mungkin ada beberapa percen sahaja antivirus free yang buang virus ,tapi mungkin hanya seketika dalam satu atau bulan mungkin anda kena langgan antivirus tersebut,jika anda langgan per year lebih baik kerana ia akan mendelete virus,quaritin virus.

  • Google Chrome.
    Google chrome adalah software yang popular dan perlu ada dalam pc korang. Ini kerana, google browser laju, boleh install widget, boleh detect unsafe website dan lain-lain. So, ada juga browser lain seperti internet explorer, Mozilla firefox, UC Browser dan lain-lain.

  • Winrar 32bit/64bit.
    Winrar adalah software yang boleh buka banyak type of file sepert zip, disc image, rar, 7zip dan lain-lain. Software ini juga boleh meletakkan kunci pada zip file atau rar file untuk menjaga privacy korang. Winrar juga laju membuka file dan extract file.

UNTUK INFO PERCUMA SILA KLIK DI BAWAH

https://sepadumicrosysmelaka.blogspot.com

UNTUK ARTIKEL BERGAMBAR

https://sepadumicrosys.wordpress.com/2019/10/21/7-software-asas-yang-perlu-pada-computer-anda/

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Congratulations @sepadumicrosys! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You got your First payout

You can view your badges on your Steem Board and compare to others on the Steem Ranking
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do not miss the last post from @steemitboard:

SteemFest⁴ commemorative badge refactored

You can upvote this notification to help all Steem users. Learn how here!

thank you @steemitboard