BATARYASIZ TELEFON SONUNDA İCAD EDİLDİ

in #blog7 years ago (edited)

Özellikle 90 ların sonu ve milenyum başından beri teknoloji depara kalkmış durumda, Bunu yine bilgisayar ve özellikle cep telefonlarında fazlası ile görüyoruz. Cep telefonu yüz yılın icatları arasında gösterilse de gelişen teknoloji ile birlikte dez avantajları da fazlalaşıyor sanki. Sürekli onunla vakit geçirmemiz a sosyal bir nesil yetişmesi gibi. Ama bunun yanında birde teknolojik dezavantajı var ki, “eski telefonlara geri mi dönsek ? ” sorusunu aklımıza getirmiyor değil. Hatırlarsınız ericson 888, A1018 dönemlerini, Bataryaları o kadar uzun süre giderdi ki bazen bataryanın yerini bile unuturduk… ama teknoloji geliştikçe ve telefonlara yeni yeni özellikler eklendikçe batarya ömrü de kısalmaya başladı.

Telefonların en büyük problemlerinden birisi olan bu sorunu Washington üniversitesi çözmüş gibi görünüyor. Üretilen prototip bataryasız çalışıyor. Bu prototipin ilk denemesinde, Baz istasyonunun yakınında bulunan telefon ortamdaki radyo sinyallerini kullanarak minimum güç elde etti ve sesli çağrı kurmayı başardı.
Yine bunun yanında, Baskılı devre ile üretilen bu telefon, Çağrı alma, çağrı yapma ve çağrıyı beklemede tutma özelliklerini başarılı bir testle geçmiş görünüyor.
Peki biz bu telefonu bu haliyle kullanabilir miyiz derseniz ? Emin olun bunun için radyasyona karşı dayanlıklı olmamız gerekli derim. Çünkü Bu prototipin şimdilik, çalışması için 3.5 mikrowat güç gerekiyor ve bu gücü herhangi bir baz istasyonun 9m çevresinde bulabiliyorsunuz. Ama bir başka seçeneği daha prototipe dökme hazırlığında olan ekip onu da güneş paneli ile üretebileceklerini açıkladı. Hatırlarsanız eski hesap makinelerinde bulunan güneş paneleri vardı ve az güneş görseler çalışacak enerjiyi bulabiliyorlardı bu prototipi üreten ekip aynı güneş panelini telefona entegre edip baz istasyonundan 15 metre açığa kadar çalışabilmesini sağlayabilmişler fakat 15 metre geçildiğinde prototip şimdilik çalışmıyor.
Ne zaman Üretilir ?

uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen ekip, prototipin henüz sorunlarla mücadele ettiğini ve bunları çözmeye çalıştıklarını belirtiyor. Bu sorunlardan en göze çarpanı ise, Analog olarak gelen sesin dijital olarak aktarılmasında yatıyor. Bunun sebebi olarak da baz istasyonundan alınan gücün bataryadaki kadar komplike olmaması. Bu durumda konuşma süresince bu düşük enerji miktarının ses aktarımında sorunlar çıkarıyor olması prototipin henüz proje aşamasında kalmasına sebep olan etmenlerden birisi.
Bilim teknik çevrelerinden projeye ilgi büyük ve bazı iyileştirici yorumlarda yapılıyor. Bu yorumlardan bir tanesi de enerji konusunda. Bazı bilim adamları baz istasyonuna bağlı kalınmadan wifi ve hücresel veri siyallerinin de enerji sorununa çözüm olarak değerlendirilebileceği yönünde .

Her ne kadar bataryasız telefonların gelecek zamanlarda hayatımıza gireceğini söyleyeselerde 3.5 mikrowat lık bir enerji ile şu an ki akıllı telefonlarda bulunan; oyun, müzik film, fotoğraf çekimi gibi özelliklere yetmeyeceği aşikar.

Sort:  

Hosgeldiniz

@steemit-turkey sizi takibe aldi.

Steemit-Turkeyin blogu üzerinden diger Türk üyelerle temasa gecebilirisiniz.

Sorulariniz olursa:

>>> Türkçe Steemit Kullanım Rehberi <<<

Sizi Discord Chat platformunada bekliyoruz

>>> Steemit Türkiye Discord Chat Plattformu <<<

Saygilarimla


Steemit-Turkey & the Turkish Community is supported by the Witness Reggaemuffin

Supporting Each Other Means A Healthly & Successfully Growing Together

Coin Marketplace

STEEM 0.24
TRX 0.25
JST 0.039
BTC 92748.01
ETH 3299.45
USDT 1.00
SBD 3.26