Hoe BlockTrades te gebruiken om cryptocentrische valuta's uit te wisselen

Welkom terug, lezers!

Vorige week hebben we besproken hoe we onze service kunnen gebruiken om een Steem account aan te schaffen. Deze week draait het allemaal om de handel in Steem en SBD.

Beginnen met een goede hoeveelheid Steem (en Steem Power) is erg belangrijk om cryptovaluta te verdienen met je nieuwe Steem account. Steem Power bepaalt niet alleen hoeveel nieuwe inhoud je kunt posten, maar het heeft ook invloed op de waarde van je upvotes en de curatie beloont die upvotes. Het kan vaak een uitdaging zijn voor nieuwe minnows om genoeg te verdienen om over die eerste bult heen te komen waar hun berichten opvallen, maar met BlockTrades kun je het proces versnellen door extra Steem of Steem Power te kopen.

Steem kopen

Als je voor het eerst naar https://blocktrades.us gaat is er veel te doen, maar maak je geen zorgen, want ik ben hier om het voor je uit te splitsen!

Als eerste: we weten dat we Steem willen kopen voor ons nieuwe account, maar waar gaan we het mee kopen? Dit is de informatie die je zal invoeren voor het "Verzenden" veld.

Onze service kiest Ether (ETH) als standaard muntsoort. Klik erop en u krijgt een lijst te zien van al onze ondersteunde munten.

In het voorbeeld van vandaag gebruiken we Bitcoin (BTC - pas op dat je het niet verwart met Bitcoin Cash, BCH!), maar deze instructies kunnen heel gemakkelijk gevolgd worden voor elk ander handelspaar.

Het vakje rechts is waar u het type munt kunt kiezen dat u wilt "ontvangen" van uw beurs. We kopen vandaag Steem, maar als u erop klikt, kunt u ook SBD, Steem Power, een 90 dagen durende Steem Power delegatie (vergelijkbaar met een huurcontract) of andere cryptocvaluta's kopen.

Maar wacht, waarom is mijn "Ontvang" bedrag een schatting? En wat is deze "Stortingslimiet"?

Onze beurs volgt voortdurend de actieve transacties in elke blokketen, evenals andere uitwisselingen, en verzamelt deze gegevens om de 30 seconden. Als gevolg hiervan kunnen wij u de meest actuele prijzen geven voor alle ondersteunde cryptocvaluta's, maar deze cijfers zijn in een constante staat van verandering. In het algemeen zal er niets gebeuren dat uw transactie plotseling zal devalueren, maar we willen dat onze klanten niet verrast worden door kleine verschillen in het outputbedrag.

"Stortingslimiet" geeft de hoeveelheid cryptocvaluta weer die we bij de hand hebben en die beschikbaar is voor onmiddellijke aankoop. We houden in elk van onze "hete" portemonnees een voldoende bedrag aan om de meeste transacties te dekken, en we houden deze saldi nauwlettend in de gaten, maar er kunnen zich situaties voordoen waarin een bepaald type munt opraakt. De "Stortingslimiet" laat u precies weten waar we staan en geeft u een redelijke verwachting van service: zolang u dit bedrag niet overschrijdt, moet uw transactie onmiddellijk worden verwerkt.

Ga je gang en speel een beetje met de getallen - je kunt een bedrag in beide velden intypen, en de andere zal worden aangepast aan de transactie.

Als je eenmaal hebt uitgezocht hoeveel je moet versturen, moet je "Je ontvangadres" invullen - in dit geval zal het je Steem-accountnaam zijn omdat we Steem ontvangen, maar als je een ander type munt wilt kopen, dan is het een ontvangend portemonnee-adres of relevante accountnaam.

Een speciale opmerking voor klanten die overstappen naar een portemonnee die op een beurs wordt bewaard:

Sommige beurzen gebruiken een gemeenschappelijke portemonnee voor het opnemen van cryptografie en deze vervolgens over te dragen naar de portemonnee van hun individuele klanten. In dit soort gevallen krijgt u een "memo" die u bij uw transactie moet voegen, en moet u dat invullen waar "Ontvangst memo" staat, zodat ons systeem hun laat weten waar u uw cryptocvaluta naartoe moet sturen.

Als alternatief kunt u bij ondersteunde blokkettingen dit veld gebruiken om elk gewenst memo aan uw uitvoertransactie toe te voegen.

Zorg ervoor dat alles correct is en klik op "Get Deposit Address.". Dit vergrendelt de muntkaart en het ontvangstadres, dus als u een fout hebt gemaakt en iets moet corrigeren, zorg er dan voor dat u de pagina ververst en opnieuw begint.

De pagina zal dan ofwel een uniek adres genereren om uw cryptografie naar te sturen (BTC, BCH, Dash, Doge, ETH, LTC, XMR) of u een gemeenschappelijk adres geven met een unieke memo (BTS, Steem) samen met instructies om te volgen om uw uitwisseling te starten.

Wist je dat?

U kunt dit adres zo vaak gebruiken als u wilt: het is opgeslagen in ons systeem, en op dit moment zijn we niet van plan om ooit oude adressen te verlaten. Een goede gewoonte is om de mapping te testen met een kleine hoeveelheid cryptografie om er zeker van te zijn dat het werkt zoals u dat wilt en om dit adres op te slaan en te blijven hergebruiken wanneer u dit soort uitwisseling opnieuw wilt doen. Door niet elke keer een nieuw adres te genereren zal je niet alleen de kans op het maken van typfouten verminderen, maar het zal ook het aantal zaken dat je moet bijhouden tot een minimum beperken.

Meer is er niet nodig! Zodra uw transactie is bevestigd aan de blokketen, zal ons systeem u automatisch de munt die u eerder hebt geselecteerd, toesturen.

Handel in Steem/SBD

Als u Steem of SBD wilt ruilen is het proces vrijwel identiek, maar we hebben ondersteuning voor SteemConnect opgenomen om de overdracht nog makkelijker te maken.

SteemConnect is een veilige manier om uw Steem over te zetten naar ons systeem zonder dat u zich hoeft aan te melden op een tweede website of uw sleutels hoeft te tonen. Zorg er gewoon voor dat je het juiste bedrag hebt ingesteld voor de "Verzenden" munt hierboven, voer je de naam van je Steem account in en klik op "Overdracht met behulp van SteemConnect".

Dit zal u naar een beveiligde pagina leiden waar u gevraagd wordt om uw transactie te bevestigen om bloktrades te blokkeren en vervolgens uw Steem account wachtwoord in te voeren.

U kunt ook een transfer maken op de "oude" manier door het tabblad "Manuele transfer" te selecteren en de instructies van daaruit te volgen, maar persoonlijk vind ik SteemConnect een stuk sneller en handiger.

Dat is alles wat we hebben voor deze week! Ik hoop dat deze gids nieuwe Steemians helpt om gebruik te maken van onze service, en als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in de opmerkingen of neem contact met ons op via [email protected]

Blijf op de hoogte: aanstaande vrijdag zullen we bekijken hoe je je emailadres bij onze service kan registreren en wat leuke voordelen dit je op zal leveren.

Met vriendelijke groeten.

De vervagende effecten en krabbels op deze screenshots zijn gemaakt met GIMP, het GNU Image Manipulation Program, een vrije software onder de GNU GPLv3+ licentie, vrij beschikbaar voor privé of commercieel gebruik.

Sort:  

This translation is part of the BlockTrades translation project. If there is a problem with this translation (such as abuse or low-quality work), contact us at Steem.chat (@flaws) or at Discord (Flaws#0836).

Congratulations @marisabel! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You published more than 20 posts. Your next target is to reach 30 posts.

You can view your badges on your Steem Board and compare to others on the Steem Ranking
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

To support your work, I also upvoted your post!

Vote for @Steemitboard as a witness to get one more award and increased upvotes!