БИТКОИН: Још добрих вести!

in #bitcoin6 years ago (edited)

[This Text in English] Недавно смо писали о томе како Биткоин улази у мејстрим, а већ данас добре вести стижу са свих страна!Бјорк Гудмундсдотир (Björk Guðmundsdóttir), познатија само као Бјорк, исландска певачица, композитор, глумица, продуцент и ДиЏеј, најавила је да ће њен најновији албум „Утопија“, бити доступан само преко криптовалута! Уметница прихвата Биткоин, Лајткоин, Даш и АудиоКоин. И да поновимо још једном: албум неће моћи да се купи за папирне фиат валуте!

Иран ствара инфраструктуру за Биткоин

Још једна, изузетно значајна вест по усвајање Биткоина стиже из Ирана. Економско-финансијска блокада коју су Сједињене Државе наметнуле Ирану, условила је отварање владе према „креативним решењима“. Иран је уклоњен са SWIFT платформе, његовим грађанима је (као и грађанима Србије) забрањен пријем новца преко Pay-Pal сустема и уз то се грађанима Ирана блокирају средства у свим финансијским институцијама по свету, које се налазе под утицајем западне плутократије. У таквој ситуацији, Иранска влада планира да створи инфраструктуру за Биткоин кориснике (енг.) која ће финансијску блокаду тренутно учинити бесмисленом!

Присетимо се да је Јапан већ озваничио плаћање Биткоином, у појединим кантонима Швајцарске порез се већ може платити Биткоином, Аустралија је у процесу прихватања, а последња изузетно лепа вест долази из Аргентине, где је највеће тржиште фјучерса (Mercado de Termino de Rosario познато и као Rofex) најавило продају Биткоин фјучерса својим клијентима! (енг.) Овај потез последица је огромног пораста инфлације, што локално становништво већ назива „биткоинизацијом“ (енг).

Сатошијев циклус

Са порастом прихватања криптовалута, расте број трансакција и цена, што опет изазива веће прихватање и креира циклус стаблности који је популарно назван „Сатошијев циклус“. Тај механизам темељ је раста цене Биткоина. Понуда коју је учинила Бјорк, само је још један природан корак на путу прихватања и стабилизације.


Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)img


Sort:  

Твоја предвиђања се реализују @lighteye! Иначе, од када се појавила Бјорк ми је јако симпатична :)

Предвиђања нису тешка кад разумеш о чему се ради и куда води тренд, @ladysnowhite. То можеш и ти :) Треба само да урадиш две ствари:

  1. Заборави на „информативни отров“ са ТВ екрана;

  2. Гледај вести које поштени људи шаљу на Интернет, објашњавајући превару која се одвија на наше очи. На пример, Мајк Малони:

Или на пример, Андреас Антонопулос:

https://www.youtube.com/results?search_query=aantonop

Ево га и овде у најновијем тексту:

https://steemit.com/bitcoin/@lighteye/andreas-antonopulos-zashto-programeri-napushtaju-banke

Cek sad sam zbunjena oko ovog sa Pay Palom? Mi ne mozemo da primamo vise uplate na njega? Pitam jer sam okacila neke radove na Society6 i oni rade uplate preko Paypala...

Coin Marketplace

STEEM 0.25
TRX 0.10
JST 0.031
BTC 37893.54
ETH 2036.65
USDT 1.00
SBD 4.92