Андреас Антонопулос: Зашто програмери напуштају банке?

in #bitcoin7 years ago (edited)

Сви ви који познајете вашег старог @lighteye-а, сигурно сте се много пута питали: „О чему овај прича? Па банке су моћне, оне могу да плате програмере да искваре/униште и Биткоин и блокчеин!“ Ако и даље тако мислите, размислите још једном. Овде се не ради о сукобу банака с програмерима или беспомоћним клијентима-жртвама. Овде се ради о бедном покушају банака да разоре најјачу силу у познатој васиони — математику!Ако ће вас утешити сазнање — банке већ данас улажу стотине милиона долара у блокчеин екосистеме, обучавајући десетине хиљада програмера да направе ствари које неће радити. У овом кратком одломку из предавања, Андреас Антонопулос објашњава због чега је тако, као и будућу улогу банака у привреди. Као што кочије с коњима нису потпуно нестале из Централ Парка због аутомобила, тако и банке неће потпуно нестати…

Трајање: 3:59 (English)Видео је на енглеском језику, и за оне који још увек не могу да прате, или тешко прате тај језик, ево кратког описа о чему он прича:

Дакле, банке неће сасвим нестати. Бар не тренутно. Користиће се још неко време за обрачунавање по старим методима. Као и свака застарела апликација, без које не можете док не навикнете на нову и много бољу. А прелазак ће бити брз, јер ће банке очајнички покушавати немогуће — да направе „централизовани блокчеин“! „Централизовани блокчеин“ је контрадикција. Ако јесте блокчеин, онда је децетрализација природан исход рада протокола. Ако је централизован, онда није блокчеин, него превара. Вероватно ће најбољи међу ангажованим програмерима провести неко време у покушају да удовоље захтеву банака за редизајном концепта спредшит табеле, а затим ће покупити божићни бонус и отворити сопствену компанију која ће се надметати с бившим послодавцем који их је учио како се то ради! На крају конкуренција ће одредити исход на тржишту, а онај ко настави с производњом коњских запрега у доба аутомобила, биће избачен из посла.

Банкарство као институција већ је застарело; можда ће потрајати 20-30 година пре него што видите како банке нестају по читавом свету, али десиће се. Диносауруси ће преживети, али ће се изменити и губити моћ док се не претворе у пилиће. Тачно то се десило диносаурусима, и данас свако јутро имамо њихову децу за доручак.


Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

БИТКОИН: Још добрих вести!
(5. новембар 2017)

БИТКОИН: Улазак у мејнстрим
(2. новембар 2017)img


Sort:  

Congratulations @lighteye! You have completed some achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

You published a post every day of the week

Click on any badge to view your own Board of Honor on SteemitBoard.
For more information about SteemitBoard, click here

If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

By upvoting this notification, you can help all Steemit users. Learn how here!

you seem an experienced bitcoin investor. These days there is a talk in the market and i also heard the analysis of bitcoin investors that bitcoin is going to hit $10k this year. i wanted to buy it but i stop, thinking that it will come down. Now, i don't have any idea whether it will come down or keep going up like rocket speed. Please, share your experience. When should i buy bitcoin?

The rule is simple @aonraza: buy the dip! If you want to invest, wait a moment when it falls at least 5-10%, and then buy if you have free paper. If you have some business, just put an option that you accept crypto, like Bjork did it:

https://steemit.com/bitcoin/@lighteye/bitcoin-more-good-news

ok right, thanks for sharing your experience bro.

Coin Marketplace

STEEM 0.19
TRX 0.14
JST 0.030
BTC 61240.20
ETH 3247.86
USDT 1.00
SBD 2.45