Vrei mai mulți bani? Creează mai multă valoare!

in valoare •  2 years ago


cta.png

Alte articole recomandate:

Cum face acest blog $1000 pe zi?
Cum functioneaza Steemit?

Rezumat:

În business sau în viaţă, suntem răsplătiţi pentru valoarea pe care o creăm.
 
Singurul motiv pentru care oamenii îşi scot portofelul şi ne dau bani, este pentru că au încredere că le dăm înapoi ceva valoros.

Aşa că dacă vrem să câştigăm mai mulţi bani, va trebui să creăm mai multă valoare... şi un business nu e nimic mai mult decât o organizaţie care creează valoare în mod sistematic.

Chiar dacă eşti doar tu şi un soft de calculator, atâta timp cât furnizezi produse sau servicii unor oameni care chiar le vor şi le apreciază, înseamnă că eşti un business care creează în mod sistematic valoare.

Când creezi valoare pentru oameni, recompensa nu e doar bani, ci admiraţie, respect, apreciere, influenţă, şi satifacţie emoţională pentru că ajuţi oameni.

Deci dacă vrei să câştigi 1000 de euro pe luna, trebuie să creezi valoare de 1000 de euro pe lună, dacă vrei să câştigi 100.000 pe lună, trebuie să creezi valoare de 100.000 pe lună.

Acastă idee simplă îţi poate schimba viaţa. Pentru că majoritatea oamenilor din jurul tău nu o înţeleg. Ei au impresia că trebuie să li se întâmple ceva ca să câştige mai mult. Cred că banii pe care îi fac sunt daţi de circumstanţe externe, sau de cât de bine ştiu să-şi vândă serviciile.

Ce e valoarea?

 
Dacă eu îţi ofer un pahar cu limonadă după ce tu tocmai ai băut unul, are vreo valoare? Mică. Dar dacă îţi ofer acelaşi pahar cu limonadă în deşert, valoarea lui este mult mai mare, nu?

Deci, valoarea este un concept relativ. Este dată de percepţia clientului asupra beneficiilor pe care le primeşte. De aia în marketing îi şi spunem "valoare percepută”.

Valoarea unui produs sau serviciu nu este dată de timpul, energia şi banii investiţi în el, ci de percepţia clientului asupra bebeficiilor pe care acel produs sau serviciu i le va aduce în viaţă.

Cum creezi mai multă valoare?

1. Trebuie să ai mentalitatea de a servi.

 
Dacă vrei să creezi valoare doar pentru a face bani, nu-ţi dau prea multe şanse de succes. Sigur există oameni care au fost motivaţi de a face bani, au creat valoare reală, produse şi servicii pe care oamenii chiar le-au vrut, şi au făcut o mulţime de bani, deci e posibil şi aşa.

Dar ceea ce-ţi spun eu este că e improbabil. Dacă nu ai mentalitatea de a servi, de a ajuta oameni cu ceva ce tu consideri important, ceva ce te ambiţionează, te motivează, te pasionează, ceva ce ai face şi pe gratis dacă ar fi cazul, atunci eforturile tale nu vor fi sustenabile.

Steve Jobs, într-un interviu din 2007, întrebat despre subiectul ăsta, a răspuns că dacă nu ai pasiune pentru ce faci, nu vei rezista. Te vei da bătut pentru că-i prea greu.

Deci, alege să rezolvi probleme sau să creezi valoare într-un domeniu care e important pentru tine şi în care pui suflet.

2. Pune întrebări!

 
Vorbeşte cu oamenii din domeniul respectiv şi pune-le întrebări. Întreabă-i ce preţuiesc ei la produsul X, la serviciul Y. Ce e important pentru ei când cumpără X sau Y.

Cel mai frecvent vei constată că nu trebuie să inventezi ceva nou ca să creezi valoare reală, ci doar să îmbunătăţeşti ceva ce deja există.

Iar această curiozitate autentică de a afla cum poţi să-i serveşti pe oameni mai bine, împreună cu ambiţia şi determinarea de a schimba ceva, te vor alimenta cu energia necesară să începi un astfel de proiect şi te va menţine motivat să-l duci pe cele mai înalte culmi ale succesului.

cta.png

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Multumesc pentru motivatie!

Multumim Paul!

Buna Paul! Hai sa ne abonam reciproc, sa ne dam voturi la toate postarile, si noi romanii sa facem echipa pe Steemit pentru un venit considerabil!

Interesant video ami place pacat ca nu anteleg toti antreprenorii asta

Cum sa votez?

Super.Pacat ca nu sunt prea multi romani pe aici , treaba asta tradusa in engleza ar aduna cativa followeri