Wordpress The SEO Framework Kullanımı | Turkish Tutorials

in #utopian-io7 years ago (edited)

Neler Öğreneceğiz?

  • Wordpress SEO yapısı,
  • The SEO Framework kullanımı,
  • En stabil SEO ayarları.

Gereksinimler

Zorluk Düzeyi

  • Orta Seviye

Eğitim İçeriği

Merhabalar bu yazımızda Wordpress için olmazsa olmaz SEO eklentisinin kullanımından bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere Wordpress ile alakalı bir çok eklenti mevcut. Bunlardan en önemlileri de haliyle SEO eklentileri olmuştur. Bir çok popüler SEO eklentisi olsa da her birinin kendine özgün entegreleri mevcut. Bu yazımızda da SEO Framework'u tam olarak öğreneceğiz.

General Settings

Layout

wp.png
Burada eklentiyi göstereceğimiz yerleri seçiyoruz. Daha rahat ulaşım için kısa yollara ekleyebiliriz. Genel görünümde ve meta çubuğunda eklenti göstererek işimizi pratikleştirebiliriz. Bu tamamen opsiyonel bir seçenek kendinize göre belirleyebilirsiniz.

wp1.png
Başlıklarımız genelde iki başlıktan ve daha fazla başlıktan oluşur. Bunları ayırmak için - simgesini kullanmamız gerekiyor.

wp2.png
Right seçeneğini seçmemiz daha yararlı olacaktır. Çünkü ziyaretçi arama yaptığında hangi konuda olduğunu görmeli. Yani Yazı Başlığı | Site adı | Slogan olarak sıralamalısınız. Left seçeneğinde ziyaretçi hangi konuda bilemeyeceği için tavsiye etmiyorum. Right seçeneğinin de SEO katkısı vardır. Remove bölümünü de boş bırakıyoruz.

wp3.png
Yukarıdaki görselde anlattığımız olaya benzer seçeneği de | olarak seçiyoruz. Bu işareti seçtiğinizde yazılarınız Yazı Başlığı | Site adı | Slogan bu şekilde görünecektir.

Home Page Settings

Custom Home Page Title Tagline: Sitenizin kısa açıklamasını yazabilirsiniz. Bu açıklamada anahtar kelimeleri olmasına özen göstermelisiniz.
Custom Home Page Title: Ana sayfa başlığınızı da kısaca yazabilirsiniz.
Custom Home Page Description: Sitenizin açıklamasını yazabilirsiniz. Diğer yerlere göre biraz daha uzun olabilir ama yine de kısa tutmanızda fayda var. Anahtar kelimeleri dahil etmeniz sitenizin SEO açısından değerini arttıracaktır.
Title Additions Location: Left seçerek Site adı, Açıklama ve Slogan olarak ayarlıyoruz.
Home Page Tagline: Seçeneği ile anasayfaya otomatik olarak etiket ekliyoruz.

Social Meta Settings

wp4.png
Sosyal hesaplar site için SEO bakımından oldukça önemlidir. Üç seçeneği de aktifleştirerek sosyal hesaplar için metaları çıkartıyoruz.

Authorized Presence Options

wp5.png
wp6.png
Breadcrumbs: Sayfa işaretleri yolunu aktif ediyoruz. Site içerisinde bulunan bağlantıları belli bir hiyerarşiye göre düzenlememiz gerekiyor. Botların daha kolay gezebilmesi için yapacağımız bu seçim oldukça önemlidir.
Sitelinks Searchbox: Arama seçeneklerinde web sitemizin görünmesi için bu seçeneğide seçmemiz gerekmektedir.
Authorized Presence Options: Botların sitemizde daha rahat gezebilmesi için aktifleştirmemiz gereken bir seçenek.
About this website: Web siteniz blog veya hizmet sektöründe ise Person seçeneğini eğer bir firma ise Organization seçeneğini seçmeliyiz.

Robots Meta Settings

wp7.png
wp8.png
Apply noydir to the entire site?: Açık dizin ayarlarını sitemizdeki bütün bağlantılara uyguluyoruz. Böylece yazılarımız daha çok hızlı index alacak ve arama motorları daha rahat ulaşabilecek.
Paginated Archive Settings: Birden fazla sayfayı çoğaltmamak için noindex seçeneğini veriyoruz. Arama motorlarının gezinebilmesi için önemli bir ayardır.
Apply NoIndex to Date Archives?, Apply NoIndex to Search Pages?, Apply NoIndex to Attachment Pages? seçeneklerine noindex uygulatarak web sitemizdeki yükü hafifletiyoruz.

Performance Settings

wp9.png
Enable search query alteration? ve Enable archive query alteration? seçeneklerini aktifleştiriyoruz. Yapılacak olan değerleri direk olarak veritabanından değiştirerek ekstra sorgu işlemini ortadan kaldırırsınız.
Transient Cache Settings ayarlarının hepsini seçiyoruz. Böylece ön bellekleme işlemi yapılacak ve botların sitede gezinmesi daha hızlı ve daha kolay olacaktır.

Canonical

wp10.png
Scheme Settings: Şema ayarları oldukça önemlidir. Web siteniz hem HTTP ve HTTPS'yi destekliyorsa otomatik seçeneğini seçiyoruz. Eklentide HTTPS seçilmesini önerse de olabilecek sorunları engellemek için en iyi ayar otomatik ayardır.

Ayarları sırasıyla yaptığınızda The SEO Framework ayarları için en stabil ayarları bulmuş olacaksınız. Bu yazımızda eklentimizi kullanarak Wordpress alt yapılı web sitemizin SEO ayarlarını sorunsuz bir şekilde yapmayı öğrendik. Eklenti ile web siteniz arama motorlarına uygun hale gelecektir. Görüşmek üzere.



Posted on Utopian.io - Rewarding Open Source Contributors

Sort:  

Thank you for the contribution. It has been approved.

You can contact us on Discord.
[utopian-moderator]

İlginiz için teşekkür ederim.

Hey @ahmetbozkurt I am @utopian-io. I have just upvoted you!

Achievements

  • You have less than 500 followers. Just gave you a gift to help you succeed!
  • Seems like you contribute quite often. AMAZING!

Suggestions

  • Contribute more often to get higher and higher rewards. I wish to see you often!
  • Work on your followers to increase the votes/rewards. I follow what humans do and my vote is mainly based on that. Good luck!

Get Noticed!

  • Did you know project owners can manually vote with their own voting power or by voting power delegated to their projects? Ask the project owner to review your contributions!

Community-Driven Witness!

I am the first and only Steem Community-Driven Witness. Participate on Discord. Lets GROW TOGETHER!

mooncryption-utopian-witness-gif

Up-vote this comment to grow my power and help Open Source contributions like this one. Want to chat? Join me on Discord https://discord.gg/Pc8HG9x

Coin Marketplace

STEEM 0.18
TRX 0.16
JST 0.031
BTC 62108.38
ETH 2582.55
USDT 1.00
SBD 2.57