Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler
Televizyonlar da dahil olmak üzere ev aletlerinin üretimi sürekli olarak artıyor ve satışları ve kullanımları sürekli artıyor. Modern TV'ler sadece tasarım güzelliğinde değil, aynı zamanda yüksek görüntü kalitesinde de farklılık gösterir.
Televizyonlar da dahil olmak üzere ev aletlerinin üretimi sürekli olarak artıyor ve satışları ve kullanımları sürekli artıyor. Modern TV'ler sadece tasarım güzelliğinde değil, aynı zamanda yüksek görüntü kalitesinde de farklılık gösterir. Şu anda 10.000'den fazla model üretilmektedir. Bu nedenle, bir TV seçerken, özelliklerini dikkate almak oldukça zordur.
Televizyon hayatımızın önemli bir parçasıdır. Tamamen teknik bir bakış açısından televizyon, televizyon sinyallerini almak ve görselleştirmek için kullanılan bir cihazdır. Görüntülerin rengine bağlı olarak siyah ve renkli TV'ler mevcuttur. Günümüzde hemen hemen tüm renkli televizyonlar kullanılmaktadır ve dijital sistemler televizyon aktarımı için kullanılmaktadır. Bu yeni sistem görüntü kalitesini ve ses alımını artırmanıza olanak tanır. Bu nedenle, bu ekipmanı satın alırken aldatılmaktan kaçınmak için her tüketicinin ne yapacağını bilmesi önemlidir. TV'ler esas olarak ekran tipi, yapısı, boyutu ve fiyatına göre sınıflandırılır.
Şu anda, en yaygın TV türleri plazma, LCD ve LED'dir. Plazma TV'ler açıldığında, gaz basınçlandırılır ve ekran yanar. Plazma TV'ler özellikle efektleri, kontrastları ve renk sunumları için olumludur. Ekran iyi bir görüntü oluşturur ve toz toplamaz. Bu türdeki tüm TV'lerin bilgisayar çıkışları vardır ve uzun süre çalışırlar. LED TV'lerin ortaya çıkmasıyla, birçok kişi plazma türlerinin piyasadan atılacağını düşündü. Bununla birlikte, bazı açılardan, plazma tiplerinin bile üstün özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.
Böylece, plazmanın genişliği 10-15 cm'yi geçmez, bu da dairede daha az yer kaplamalarına izin verir. Plazma TV'ler ayrıca parlaklıkları ve geniş diyagonalleri nedeniyle diğerlerinden daha iyi performans göstererek onları büyük aileler için uygun hale getirir. Sıvı kristal TV'ler, ekranları sıvı kristal parçalardan yapıldığı için adlandırılmıştır. Etkinleştirildiğinde, kristaller sinyal ile yer değiştirir, lamba tarafından yayılan ışık bu şekilde ayarlanır ve ekrandaki görüntü bu şekilde değişir. Bu teknoloji nedeniyle, görüntünün çok önemli parametreleri olan kontrast ve siyah efekt zarar görür.
Tv boyut seçimi: https://konuanlatimi.net/kac-ekran-televizyon-almaliyim/
Bununla mücadele etmek için, üreticiler son yıllarda ekranı aydınlatmak için lambalar yerine LED'ler kullandılar. Bu, artan kontrast ve gelişmiş ışık iletimi sağlar. Bu tür televizyonlarda, hızlı görüntü değişiklikleri nedeniyle görüntü zarar görebilir. Avantajı düşük enerji tüketimi, elektromanyetik dalgaların olmamasıdır. Bu özellikler ayrıca bunları bilgisayarınız için bir monitör olarak kullanmanızı sağlar. LED TV doğal görünümü ile diğerlerinden farklıdır. Bu modellerde bir çip olduğundan, kullanıcı görüntüyü kontrol edebilir ve gerekirse kontrastını biçimlendirebilir.
Bu TV'ler özellikle duvarda güzeldir, çünkü hafif ve incedirler. Ayrıca, dar bir ekrana sahipler ve önemli ölçüde daha az enerji tüketiyorlar. Bununla birlikte, bu tür TV'ler diğerlerine göre nispeten pahalıdır. Projeksiyon TV'lerin kalitesi ve büyük ekran boyutları bilinir. Bununla birlikte, bu tür TV'ler bazı açılardan plazma ve sıvı kristallerle eşit olmasına rağmen, bir takım önemli açılardan geride kalmaktadırlar. Kineskopik TV'ler piyasada neredeyse yoktur, ancak yine de belirli şekillerde bulunabilirler.
Bu kadar yüksek bir fiyatı yok. Görsel özellikleri (kontrast ve parlaklık) iyi seviyededir. Ana dezavantajlar, küçük boyutlu, görüntünün geometrik olumsuzlaması ve yüksek düzey videoya animasyon getirememesidir. Çok seyrederken gözler için yorucu. Bir TV'nin fiyatı esas olarak ekranının diyagonaline ve işlevlerine bağlıdır. Ekran boyutları standartlaştırılmıştır. Doğal olarak, her tüketici ticari ağlardan bir TV seti almaya çalışırken bazı zorluklarla karşı karşıyadır.
Burada işlevlerini, ekran boyutunu, şeklini, gövde rengini vb. Bulabilirsiniz. bu faktörler herkesi düşündürür. Çünkü bazı göstergelere göre TV'ler birbirine çok yakın. Bunu yapmak için, önce TV'nin ekran türünü seçin. Yani, hangi TV'yi satın almak istediğinizi belirtin. Ek olarak, bir TV seçerken, boyutu dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, bulunduğu oda küçükse, büyük bir TV izlenimi ve konforu bozacaktır. Bu yüzden odanın büyüklüğüne göre bir köşegen seçmek önemlidir. Ek olarak, görüntünün kalitesi ve detayı buna bağlı olduğu için ekranın ayarlanması unutulmamalıdır.
Çerçeve doğruluğu standardının 60 hertz olduğunu unutmayın. Ancak bu durumda bile, görüntüde kusurlar var. Bu gibi durumlardan kaçınmak için, 120 hertz frekanslı TV'lerin seçilmesi tavsiye edilir. Ayrıca, gerekli tüm arayüzlere ve ayarlayıcılara sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Seçerken, yerinde bağladığınızdan emin olun ve mağaza çalışanına işlevleri ve yönetimi hakkında gerekli soruları sorun.
Paketlemeden önce, cihazın gövdesini ve ekranını dikkatlice inceleyin ve herhangi bir kusur bulursanız, çıkarmayın. Satın alırken, orijinal malları aldığınızdan emin olmak için bir kalite belgesi talep ettiğinizden emin olun. Aynı zamanda, ülkenin mevzuatına göre, tüketicilerin ticaret nesnesinden satın alınan malların kalitesi hakkında gerekli bilgileri talep etme hakkına sahip olduklarını belirtmek isteriz.
Tüketici, satıcıdan TV seti de dahil olmak üzere satın alınan karmaşık teknik ürünlerin kalitesini ve eksiksizliğini kontrol etmesini ve doğru ve güvenli kullanımını göstermesini isteyebilir. Satıcı, tüketicinin bu gereksinimlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Ticari amaç, teknik açıdan karmaşık malları uygun bir şekilde satışa hazırlamalı, ayarlama ve küçük onarımları gerçekleştirmelidir. Bu malları satarken, tesis denetimleri için uygun koşulları yaratmalıdır.
Aynı zamanda, her tüketici TV'lerin garanti süresi içinde satılması gerektiğini bilmelidir. Garanti süresi, garanti kartında, pasaportta veya işaret kağıdında (etiket) veya mallara iliştirilmiş diğer belgelerde belirtilmelidir. Garanti süresi olan malları satarken, satıcı pasaportuna malların bu nesneden satın alındığını ve satış tarihini onaylayan bir damga koyar.
Bu, tüketici satın alınan mallarda bu süre içinde bir kusur veya tahrifat bulunursa, kanunla belirlenen haklarını talep edebilecek şekilde yapılır. Bu haklar, garanti süresi boyunca tüketici tarafından satın alınan malların gerekli kaliteli mallarla değiştirilmesini, satış fiyatının uygun bir miktarda azaltılmasını, kusurların icracıya (satıcıyı, tüketici) veya kusurların giderilmesi, malların yeniden hesaplanması, sözleşmenin feshi ve koşulu ile malların diğer model (marka, tip, vb.) ile değiştirilmesi için katlanılan masrafların geri ödenmesi ve tazminat talep etme hakkı.
Mevzuata göre, satıcı (icracı) yetersiz kalitedeki tüketim mallarından geri almak ve bu maddenin ilk paragrafında belirtilen tüketicinin şartlarından birini yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketicinin TV setindeki kusurları giderme talebinin, bir makbuz, mal veya kasiyer çekinin ibraz edilmesi ve garanti süresi olan mallar için, teknik bir pasaport veya değiştirilen başka bir belge için dikkate alındığını unutmayın. Arızalı mallar gerekli kalitede mallar, aynı model (marka, tip, vb.) İle değiştirildiğinde fiyat değişirse, tüketici fiyat farkını ödemez.
Bu nedenle, uygun seçimi yaptıktan sonra bir satın alma sözleşmesi yapın. Yani, satıcı size malları bu mağazadan satın almanızı söyleyecektir. Hakkında bilgi doğrulayan belgeler isteyin. Bu, gelecekte mücbir sebeplere karşı sigortalamak için önemlidir. Garanti onarımı sırasında, malların garanti süresi onarım aşamasında olduğu sürece uzatılır.
Bu süre, tüketicinin kusurları giderme talebinden itibaren hesaplanır. Malların değiştirilmesi durumunda, garanti süresi değiştirme tarihinden itibaren yeniden hesaplanır. Özel bir mağazada bir TV seti satın almanız önerilir. Her tüketici, bir TV satın alırken yukarıdakileri dikkate almalı ve haklarını savunmada aktif olmalıdır. Herhangi bir ihlalle karşılaşırsanız, derhal DX ile iletişime geçin.