Pledoarie pentru achiziționarea de televizoare ieftine

in #televizoarelast year (edited)

Există un obicei nou format de a comenta pe paginile produselor foarte scumpe, într-un mod ironic. Umorul este de cele mai multe ori de calitate, spre amuzamentul atât al clienților, cât și al magazinului online care găzduiește pagina produsului.

Am văzut acest obicei pentru prima dată pe pagina unui televizor comercializat pe Amazon. Prețul era astronomic, iar oamenii vorbeau de onoarea de a folosi cutia produsului pe post de adăpost. Obiceiul a ajuns și la noi, iar pe eMAG găsiți destule exemple care tratează produsele foarte scumpe, în special televizoarele, în aceeași manieră ironică. Tocmai de aceea, acest articol este un fel de pledoarie pentru achiziționarea de televizoare ieftine.

Motivul este unul cât se poate de simplu. Acele televizoare costă cât o garsonieră dintr-un motiv foarte simplu: reprezintă apogeul dezvoltării tehnologice a prezentului. La fel ca piața de telefoane mobile, cea de televizoare nu stă pe loc nicio clipă. În fiecare an vedem noi modele, cu noi tehnologii și cu noi funcții. Deși televizorul cât o garsonieră nu va avea un preț scăzut suficient de mult ca să poată fi cumpărat în anul următor de consumatorii cu venituri medii, acesta va avea tehnologii care, cu timpul vor fi mai ieftin de implementat.

TV

Existența segmentului low-end forțează producătorii să găsească moduri cât mai eficiente de a include noile tehnologii în televizoare ieftine. Astfel, televizoare de aproximativ $200 au ajuns să includă funcții smart, precum capabilul sistem de operare Android. Dintr-o dată, nu trebuie să dai o avere pentru a vedea filmele și serialele Netflix pe un ecran mai mare de **15.4”. **

Și în România avem televizoare smart care au coborât mai jos de 1000 ron. În funcție de oferte, ai acces la televizoare ieftine cu diagonală care ajunge și depășește 100 cm. Iar fiabilitatea este din ce în ce mai performantă, mai ales că brand-uri cunoscute aleg să acceseze segmentul de televizoare ieftine. Până la urmă, acestea nu își permit să știrbească din reputația garantată de fiabilitate, prin fabricarea unor modele care se strică în două luni.

Așa că achiziționarea de televizoare ieftine este ceea ce trebuie pentru o industrie care caută în permanență să se reinventeze. Următoarele ținte? Rezoluția 4K și tehnologia HDR (high dinamic range). Poate că acestea nu vor ajunge pe televizoare de sub 1000 de lei chiar în 2018, însă în 2019 este foarte posibil să le vedem în categoria de televizoare ieftine.

https://www.emag.ro/televizoare/pret,intre-500-si-1000/c

  • Odată ce acestea vor ajunge pe modele mai ieftine, producătorii vor aduce următorul capitol al televizorului, multe voci susținând că interactivitatea telespectatorului cu programul pe care îl urmărește este „the next big thing”.

Până atunci însă, rămânem la ideea că astăzi avem de unde alege când vine vorba de televizoare ieftine. De la diagonale ce pornesc de la 55 cm și se opresc imediat după 100 cm, până la sisteme de operare ce ne permit să facem streaming, să navigăm pe site-urile favorite și să înregistrăm filmele preferate, televizoarele ieftine au un rol bine definit în industria divertismentului. Iar eu nu le văd rolul diminuat în viitorul apropiat!