Omiljena droga Stiva DžobsasteemCreated with Sketch.

in teamserbia •  last month

Stiv Džobs je svojevremeno izjavio kako bi se njegovo poimanje stvarnosti i sam život dosta razlikovao da nikada nije probao LSD.

Ja se slažem.

Dietilamid lizerginske kiseline poznatiji kao LSD je sintetička droga. I to ne bilo kakva. Ova droga ne pruža neki specifičan osećaj. Ona menja koncept osećaja. Korisnici ove droge doživljavaju jako živopisne halucinacije, na sasvim drugačiji način im funkcionišu čula pa neki čak doživljavaju sinesteziju (čitaj, vide zvuk).

Zvuči kul, a?
I nije baš.

Zašto?
Da počnemo.

Untitled design (4).png

Albert Hofman, lik za koga verovatno nikada niste i nakon ovoga najverovatnije nećete čuti je sintetisao LSD. U toku rada sa ovom supstancom, sasvim slučajno, preko vrhova prstiju, LSD mu je dospeo u organizam. Hofman je tako osetio uticaj LSD-a, koji mu je u tom trenutku delovao potpuno neverovatno.

Kada je shvatio o čemu se radi, odlučio je da na sebi isproba efekte ove nove supstance. U sebe je uneo četvrtinu hiljaditog dela grama LSD-a. Vrlo brzo nakon toga, zamolio je svog asistenta da ga otprati do kuće jer je droga počela da deluje. Na putu do kuće, droga je dostigla svoj maksimum pa je to verovatno bio najživopisniji povratak kući ikada.
Do večernjih časova, Albert Hofman je mislio da smrt sledi, iako su mu samo bile proširene zenice, sudeći po njegovom asistentu.
Kada se ujutru probudio iz košmarnih halucinacija, efekat je iščezao.

Untitled design (5).png

Albert Hofman je, isprobavajući nepoznatu supstancu na sebi, prekršio većinu etičkih principa i upao u košmarne psihoze. Iz nekog razloga, odlučio je da će ceo život proučavati ovu supstancu jer je smatrao da je ona sledeći korak u evoluciji čoveka.

Dobar trip.

Ogroman broj istraživanja se bavio baš LSD-om, pa je ova supstanca čak nekad bila i lek. Ovo danas nije tako, jer se, nakon više godina istraživanja i više miliona dolara, shvatilo da ova supstanca pruža samo halucinacije.

LSD ne izaziva fizičku zavisnost ali može dovesti do psihičke zavisnosti. Kao i sa kokainom, život vam bez ove supstance neće biti isti. Tačnije, biće depresivan.
Negde sam pročitao da ne postoji osoba koja se od ove droge predozirala. To je verovatno tačno.
Negde sam i pročitao da neki pametnjaković priča kako je nemoguće da neko pod uticajem LSD-a skoči sa zgrade. Ovo je netačno.

Ovo je najpotentnija halucinogena droga. Kako će uticati i kakve halucinacije će izazvati se ne zna. Efekti zavise od mnogo faktora i često mogu biti strahoviti. Osobe koje često preteruju sa konzumacijom LSD-a neretko doživljavaju paranoju i konstantan strah.čak iako u datom trenutku nisu drogirani.
Zanimljiva je i pojava flešbeka. Flešbek je ponavljanje određene halucinacije čak i van upotrebe, kao posledica uzimanja LSD-a.

Možda ćete čuti priče kako je LSD bezbedan. Nije,
Psihoze i konstantna paranoja prosto kao potencijalni trajni efekti. Možete i bez toga,

Ukoliko vidite korist u ovom postu, molim vas da upvote-ujete. Ukoliko imate pitanja, slobodno me kontaktirajte.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Изузетно су ти занимљиви текстови, @miljan993, само настави :)

·

Hvala Vam puno! Znaci mi pohvala od tako iskusnog steemera :) @lighteye