STEEMIT SVERIGE | STEEMIT SWEDEN | STEEMIT - Blog och socialt nätverk byggt på blockkedjan

in sverige •  last year  (edited)

Vad är Steemit?

Steemit är det första sociala nätverket som är baserat på blockkedjan, Steem blockkedjan producerar sin egna valuta som går att byta mot t ex. Bitcoins. Användare får ta del av valutan som produceras genom att lägga upp originellt ”content” som blir ”upvoted” av andra användare. Hur mycket ditt inlägg blir värd beror på dem som ”upvotar” och deras ”STEEM POWER”. Ju mer STEEM POWER ju mer är rösten värd.

Hur börjar jag?

Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på steemit.com genom att trycka på sign-up. Just nu är det väldigt populärt med nya användare och för att gå med gratis tar det ungefär 1-2 veckor. Väldigt viktigt att läsa igenom processen då det är väldigt viktigt att spara privata nycklar samt aldrig ge dem till någon annan. Det finns ingen återställning av lösenord på steemit som t ex. på Facebook och andra centraliserade plattformar.

Det andra sättet att skapa konto sker direkt och då kostar det. Går att köpas med olika cryptovalutor. Skulle man vilja göra det så rekommenderar jag att köpa lite bitcoin på Coinbase (https://www.coinbase.com/join/590f60f04cf37000b463ceca).

Blir ni medlem via min länk så får ni 10$ i bitcoin värde när ni köper bitcoin för 100$ eller mer. Jag kommer också få samma värde i bitcoin.

Nästa steg?

När du loggat in på ditt konto så rekommenderar jag att göra ett ”introduceyourself” inlägg då du når ut till många och dem får även lära känna personen som ska börja lägga upp ”content”. Rekommenderas att göra detta på engelska.

Det viktigaste i denna post är att ha med ”introduceyourself” som första tag, man kan ha upp till 5 tags och måste skilja dem med ett mellanslag.

STEEM, STEEM POWER och STEEM DOLLAR?

Det finns tre olika ”valutor” på steemit.

STEEM - Det är egen valuta för steemit som kan antingen göras om till Steem Power, bytas mot Steem Dollars eller skickas till andra konton.

Steem Power (SP) - Denna ”valuta” avgör hur mycket din röst är värd på steemit. För att kunna sälja denna ”valuta” mot t ex. bitcoins så måste du göra en ”power down” och då omvandlas din Steem Power till STEEM under en 13 veckors period.

Steem Dollar (SBD) - Detta är den tredje valutan och meningen är att den ska användas för att köpa saker eller byta den mot andra cryptovalutor.

Hur får man dessa valutor?

Man kan antingen köpa STEEM eller SBD på en exchange och göra "power up" för att få mer SP eller så kan man lägga upp egna inlägg, kommentera på inlägg och även ”upvota” andras inlägg. Är man aktiv och lägger upp bra ”content” så kommer man även växa på steemit.

Slutord

Eftersom det är ett decentraliserat socialt nätverk så är allt transparent och man kan se hur mycket STEEM. SP och SBD varje konto har genom att klicka in dig på ”Wallet”. I skrivande stund är mitt konto värt 2 273 USD (967 SP och 4,6 SBD).

Baseras på coinmarketcap (https://coinmarketcap.com/) STEEM/Steem Power = 2,43 USD och SBD = 1,74 USD i skrivande stund.

Hoppas att detta inlägg ger lite mer kunskap om steemit, har ni några frågor så är det bara att kommentera när ert konto är aktivt. Målet är att få hit fler svenskar för att kunna göra mer "content" på svenska.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!