Norjalainen (kansainvälinen) pizza

in suomi •  20 days ago

Kotipizza.jpg

Kotipizza myydään Norjaan. Vai pitäisikö itseasiassa puhua jo monikansallisesta yrityksestä? Varmat lähteet tietävät kertoa että Kotipizza kuulemma sai sellaisen tarjouksen, ettei siitä voinut kieltäytyä. Tässä joulun ajan Netflixistä Narcos sarjaa katsoneena, taidan tietää mitä sellaiset tarjoukset on. "Myy kotipitsas ja saat ehkä elää" -tyyppisiä.

Mietinpä vain että mahtaakohan tuo Kotipizzan nimi muuttua? Resepti ei tietystikään muutu, niinkuin ei koskaan kun yritys myydään toiselle. Monikansalliselle taholle. Mikään ei muutu. Niin ne aina vannovat. Paitsi ainesosat, koko, hinnat, tekotapa, työntekijät, aukioloajat, liikkeiden väri ja design, nimi ja logo. Pikkuhiljaa. Mutta mikään muu ei siis muutu. Ei ainakaan omistajamuutoksen vuoksi, vaan tuotantoteknisistä syistä myynnin jälkeisinä kuukausina. Eikä ainakaan maku ja laatu muutu. Paitsi paskempaan suuntaan. Vaikka mikään ei ole muuttunut.

Jos tämä vihreä ei nyt jo ole uusi ilme ja uusi logo, niin kohta se kuitenkin muuttuu. Ja jos on jo muuttunut, niin kyllä sitä ihan kohta uudestaan muutetaan. Tai sitähän ei kutsuta muutokseksi. Vaan: "Yhtenäistämme brändin linjaa." Tuon lauseen alle saakin sitten näppärästi ne kaikki muutokset. Mitkä eivät siis edelleenkään ole muutoksia lainkaan.

Olettaisin että on jo perustettu työryhmä miettimään sopivaa uutta nimeä. Kotihan on norjaksi hjem. Siinä olisi sopiva määrä kirjaimiakin. Noin niinkuin logoa ajatellen. Mutta ei se hoon ja jiin ääntäminen peräkkäin oikein sovi suomalaiseen suuhun. Ja koska on kyse vähän niinkuin kansainvälisemmästä firmasta, nimen pitää tietysti olla englanniksi. Siinäkin on juuri oikea määrä kirjaimia. Ja oo oikeassa kohdassa.

Innolla odotan ensimmäistä Kotipizzan mainosta missä huomattavalla summalla palkattu SuomiLOVEn entinen juontaja Mikko Leppilampi, SuomiLOVE bändin säestyksellä, kertoo meille kaikille suomalaisittain englannin kielisiä sanoja ääntäen miten hyvää Homepizza edelleen on. Kun mikään ei ole muuttunut.

Homepizza2.jpg

Tästä syystä ei kertakaikkiaan ole koskaan kyennyt kuuntelemaan 10 minuuttia kauempaa SuomiLOVEa. Tai ostamaan mitään kodintekstiiliä mikä on sitä tuttua ja turvallista Home -sarjaa.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

En ole Kotipizzan asiakkaana ollut pitkiin aikoihin, koska firma on hinnoitellut itsensä tasolle, jolla en katso voivani ostaa heidän pizzojaan. Vielä viitisen vuotta sitten Kotipizzan pizzat olivat kilpailukykyisiä mutteivät ole olleet sitä enää sen koommin.

·

Kotipizzan hinnat taitaa olla hienomman ravintolan hinnoissa vaikka onkin enemmän pika- / lounasruokalan tyyppinen. Etukuponkeja jos kyttää niin saa 7-8 eurolla. Mähän maksan pitsastani aina vähintään 13 euroa koska olen ruokavammainen. En uskalla mennä syömään mihinkään sellaiseen paikkaan missä pitsan saisi vaikka kuudella eurolla, koska mulla pitää olla ehdottomasti viljaton pitsa. Gluteenitonkin yleensä riittää, koska kauraa ei kauheasti enää tungeta jokapaikkaan. Kotipizzasta saa varmasti sellaisen gluteenittoman pohjan, mihin hampaat ja paikan veitsi pystyy ja kukaan työntekijöistä ei ole käynyt ripottelemassa vehnäjauhoja sen gluteenittoman pitsan päälle.

Kuuluisassa Pizzeria Napolissa en taas käy koskaan pitsalla koska siellä on ne samat hinnat kuin kotipizzassa mulle (alkaa 12 eurosta), mutta koska se on alkuperäinen italialainen pizzeria, vatsa ei tule täyteen yhdestä pitsasta. Ja mulla kun on aina nälkä! :D

Pääsääntöisesti jos syön ulkona, olen kaikenlaisten pikaruokala / lounaspaikka / ravintola / hienostoravintoloiden sekakäyttäjä.

Voi kun tulis pian taas kesä! Laukontorin vohvelikahvilan vohvelit on käsittämättömän hyviä. Suolaset ja makeat. :) Jos et ole kokeillut vielä, niin muista kesän tullen kun pyörähdät Tampereella.

Ainiin ja Oulussa, torilla mikä on ihan rannassa, on pannukakkuravintola. Suolaista tai makeaa, kaikenlaisilla täytteillä. Ihan mahottoman hyvää. Tuli siis ihan vaan mieleen. :D