Bljesak mladosti ili već kvalitet

in #story4 months ago

Košarkaši Partizana u ovoj godini su ubedljivi. Na sve tri odigrane utakmice deklasirali su protivnike. Istina protivnici nisu nivo Partizana ali ipak je viđeno nešto što bude nadu da Partizan može da napravi neki korak napred.
Ono što oduševljava edukovani deo Partizanove publike to su mladi igrači, odnosno njihove partije. Pre svih blistao je Koprivica. U odbrani pika, na pristojnom nivou, dominira u skoku i u odbrani i u napadu. U napadu se odlično otvara iz bloka, u odbrani svojim dugačkim rukama uveliko obeshrabruje protivničke bekove.
Ako svoju tehniku i šut podigne na viši nivo. postaće zaista veliki.
Gregor Glas je već postao neko ko se smatra alternativom Pantera. I sam Pantr je rekao da će Gregor sigurno biti NBA igrač. Činjenca je da ima fantastičan šut i kad šutira iz bloka i iz driblinga. Kad je sam na šutu da i ne govorimo. Osećaj i smisao za asistenciju odlični. Za poziciju 2 mu nedostaju centimetri, ali u odbrani se trudi i sveukupno kvalitet je nesporan.

IMG_20220103_181514.jpg

Igrači kao što su Trifunović i Madar su talenti kakvi se retko rađaju. Zadovoljstvo mi je da ih gledam, pristrasan sam i zbog pristrasnosti ne mogu biti realan. Ipak naglasiću da sam ubeđen da će postati veliki. Međutim njihove mane su prisutne i one su im velike kočnice. Trifunovićeva odbrana mora biti mnogo bolja. I Timska i individualna. Takođe u napadu mora više asistirati, ali se i više oslanjati na dribling i prodor. Madar ima sve samo mu fali strpljenje i mora maksimalno da se podredi timu. Često pomisli da je sam na terenu i to ekipu mnogo košta. Takođe mora mnogo više da vodi računa na potez više u driblingu.
Igrač čija figura je san svakog trenera sigurno je Dušan Miletić. Nažalost dolaskom Madara njegovi minuti su svedeni na minimum i ne znam koliko će ova sezona za njega biti dobra, Protiv Splita je zablistao, ali mora da blist ana mnogo višem nivou.
Rade Zagorac je nagovestio da može da se vrati na nivo koji ga je odveo na 37. mesto na draftu. Kuruc, Dangubić Avramović takođe mogu mnogo.
Ostaje da vidimo šta će Željko da uradi sa njima kroz treninge i kroz utakmice. Neću prognozirati domet za ovu sezonu, ali sva finala moraju biti relan cilj.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.07
JST 0.040
BTC 30229.54
ETH 2013.81
USDT 1.00
SBD 2.46