Basketball spectacle in Belgrade

in #storylast month

Sinoć je u beogradskoj areni odigrano polufinale Evrolige. Po uhodanom pravilu pobednika odlučuje final four.

20200102_163925.jpg

U prvom polufinalnom paru sastali su se grčki Olimpijakos i turski Efes. Efesu je davana uloga blagog favorita. Ipak u hali je bilo najviše grčkih navijača i oni su bili prilično bučni i izgledalo je kao da je Olimpijakos na domaćem terenu. To je njihovim igračima dalo krila i tokom prvog poluvremena bili su u stalnom vođstvu. Ipak Efes se nije predavao i stalno je hvatao rezultatski priključak. Na poluvremenu egal. U nastavku preokret. Efes pravi razliku a Olimpijakos hvata rezultatski priključak. Na kraju igra na jednu loptu i pri nerešenom rezultatu trojka Vasilija Micića u poslednjoj sekundi i pobeda Efesa. Ispred svalačionice Olimpijakosa vrištanje od besa, udaranje šakama po vratima , po zidu.
Kod Efesa slavlje ne preterano glasno. Interesantno, naš Vasa je trojku pogodio u padu. Ispred svlačionice je rekao da mu je od trojke mnogo važnije što je izbegao povredu. Pad uopšte nije iskontrolisao i rekao je da je imao osećaj da ga je pogodio snajper.
Bravo za Vasu Micića i žal za Filipa Petruševa koji nije dobio šansu da odigra u ovoj velikoj utakmici.
U drugom, španskom polufinalnom paru favorizovana Barselona u prvom poluvremenu je potpuno dominirala. Na kraju poluvremena imala je + 11. Svi su mislili da je gotovo.
Ipak Madriđani na po taktovima iskusnog Lasa, prave veliki preokret u treću četvrtinu završavaju sa +3.
Do kraja oni održavaju minimalnu prednost, Barsa hvata priključak, ali na kraju +3 za kraljevski klub.
Ispred svlačionice Reala bila je erupcija oduševljenja, slavlje. Bili su veoma bučni. Ispred svalčionice Barse muk.
Treba naglasiti da je Nikola Mirotić postigao 26 poena i uz 12 skokova bio je najbolji pojedinac čitave večeri, ali odlična partija neće mu biti velika uteha.
U finalu favorita nema, ipak minimalnu prednost dajem Realu.

Goran

Coin Marketplace

STEEM 0.23
TRX 0.07
JST 0.030
BTC 20353.32
ETH 1151.44
USDT 1.00
SBD 3.22