Timeets Tavsiyesi | Temel Wordpress Eklentileri

in #steempress6 years ago

<br/

Herkese merhaba!


Aktif olarak çalışmaya başladığımız günden beri üyelerimize olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir çok konuda birebir destek verdiğimiz bile oldu. Ancak son zamanlarda duymaya başladığımız bir soru var. Bu postta bunu toplu olarak cevaplamak istiyoruz.


"Sitemi güzelleştirmek, daha işlevsel olmasını sağlamak için ne yapmalıyım?"
Wordpress çok yaygın olarak kullanılan bir arayüz olsa da, bunu kullanmayan kişiler de mevcut. Bu post içerisinde blogları için de güzel şeyler yapmak isteyen üyelerimize yardımcı olacak ve onlara bir kaç harika Wordpress uygulamasından bahsedeceğiz. Bu uygulamalar sayesinde panelinize giriş yapıp blogunuzda harikalar yaratabileceksiniz.
Uyarı : Hiç bir uygulama üzerinde hak sahibi olmadığımızı, sadece tecrübelerimiz nedeniyle bu uygulamaları "kişisel tavsiyelerimiz" olarak verdiğimizi belirtmek isteriz.



Steemit Feed




Steemit Feed ile Steemit hesabınız ve blogunuz arasında bi bağlantı kurabilirsiniz. Yapacağınız şey çok basit. Panelinizden Steemit Feed eklentisini kuracaksınız. Daha sonra eklenti ayarlarından kendi hesabınızı tanımlayacak ve eklentinin size verdiği kodu uygun bulduğunuz bir sayfaya yapıştıracaksınız. Böylece blogunuza gelen insanlara Steemit profilinizi de sergileyebileceksiniz. Kazançlarınızla biraz hava atmak istersiniz he?
https://wordpress.org/plugins/steemit-feed/
Really Simple SSL


Hostingde kurulu olan SSL sertifikası sonucu web sitenize https:// olarak girmeniz için .htaaccess içerisinden bir takım 301 yönlendirmeleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Really Simple SSL eklentisi, herhangi bir yazılım bilgi gerektirmeden ve yönlendirme yapmanız gerek kalmadan, sitenizi zorlu olarak https:// girişine yönlendirir. Timeets olarak tüm kullanıcılarımıza bedava SSL de sağlamaktayız. Dolayısıyla sunucularımızdaki tüm kullanıcılarımız bu eklentiden faydalanabilirler.
https://wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/
Simple Sitemap


Wordpress sitelerinizin Google'da yükselmesi, yoğun ziyaretçi kitlesine ulaşmanız için büyük önem taşımaktadır. Google botları sitenize giriş yaptıktan sona web sitenizdeki içerikleri periyodik olarak tarayarak, arama sonuçlarına yansıtmaktadır. Bu işlem ise yoğun talep ve içerik fazlalığı sebebiyle haftaları bulabilmektedir. Simple Sitemap'i aktif ettiğinizde tüm yazılarınızı tek bir sayfada basit bir şekilde listeleyerek, Google botlarının taramasını kolaylaştırmakta ve bu nedenle de index alma hızınızı oldukça düşürmektedir
https://wordpress.org/plugins/simple-sitemap/
Jetpack

Wordpress'in resmi bir eklentisi olan Jetpack, wordpress altyapısıyla kolay yönetim sağlamaktadır. Birden fazla web sitesi yönetiyor iseniz Jetpack ile hepsini birbirine bağlayıp daha kolay bir şekilde içerik girişi sağlayabilirsiniz. Bunun yanında detaylı bir ziyaretçi istatistik paneli sunan Jetpack, sosyal medya entegrasyonları ve özelleştirilmiş yorum alanları gibi bir çok farklı özelliğe sahiptir.

https://wordpress.org/plugins/jetpack/

Yoast SEO


 

 

 

 

Google ile birebir entegrasyon sağlayan bu eklenti, blog sitenizin arama sonuçlarında kolaylıkla çıkmasını sağlamakta ve arama motoru optimizasyonu sağlamaktadır. Bunun yanında başlıklar, metalar, site haritaları, dahili ve kalıcı linkler, rss beslemesi gibi bir çok alana kolay bir şekilde müdahale edebilirsiniz.

https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Akismet


İnternet ortamında normal ziyaretçiler gibi, bir çok zararlı hacking materyalleri ile uğraşan bir kitle de bulunmaktadır. Wordpress blogları için en tehlikeli materyal botlar tarafından gönderilere gelen spam yorumlardır. Bu yorumlar içerisinde genellikle hackling ve black-hat seo içerikler yayınlandığı için blog sitenizi arama sonuçlarından düşürebilmektedir. Akismet Antispam eklentisi ise bu botları otomatik olarak algılayıp yorumlarını engellemektedir.

https://wordpress.org/plugins/akismet/

Wordfence Security


Wordpress sitelerimizde ddos, syn attacklarına karşı büyük koruma sağlayan ve blogumuzu firewall ardına alarak gelen trafiği süzen çok güzel ve yararlı bir eklentidir. Oluşturduğu güvenlik katmanları ile tehlikelerden kolaylıkla korunmak kaçınılmazdır.

https://wordpress.org/plugins/wordfence/

Social Warfare


Yayınladığınız blog yazılarınızın altında otomatik olarak sosyal medya paylaşım ikonları bulundurmak istiyorsanız bu eklenti tam sizlik. Bildiğiniz üzere blog sitelerinin sosyal mecralarda etkileşimi çok önemlidir. Bu yüzden okuyucunuza sunacağını butonlar ile yazınızı facebook, twitter gibi platformlarda tek tık ile paylaşmaları mümkün olacaktır.

https://wordpress.org/plugins/social-warfare/

Elementor


Teknik her şey önemli. Peki ya görsellik? Elementor siteniz üzerinde bir ressamın tuvale çalıştığı gibi çalışmanıza imkan sağlıyor. Son zamanlarda popüler olan "kendi siteni kendin yap" düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanmış olan eklenti sayesinde web siteniz üzerindeki sayfalarda tam hakimiyete geçiyorsunuz. İstediğiniz sayfayı yoktan var etmek ise sadece bir kaç dakika.

https://wordpress.org/plugins/elementor/


Listede gördüğünüz tüm eklentiler daha önce bizim tarafımızdan kullanılmış eklentilerdir. Deneyimlerimizin sonucu oluşturduğumuz listedeki eklentilerin hepsine açıklamalarının altındaki linkten ulaşabilirsiniz. Eklentiyi nasıl kuracağınıza ya da çalıştıracağınıza dair aklınıza takılan her şey için bizi Discord kanalımızda ziyaret edebilirsiniz.

Unutmayın! Yazdıklarınız, paylaştıklarınız sadece Steemit üzerinden görüntülenmeyecek. İnternet kütüphanesinde sonsuza dek yerini alacak. Dışarıdan gelen takipçilere de güzel bir ortam oluşturmak sizin elinizde!

 

timeets | think, write, earn.

Posted from my blog with SteemPress : https://www.timeets.com/temel-wordpress-eklentileri/

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.12
JST 0.032
BTC 61195.86
ETH 3009.46
USDT 1.00
SBD 3.80