Memleketi kurtarıyorum s2e1

in #steempress5 years ago (edited)

Memleketi kurtarıyorum s2e1

Herkese merhaba, ben @keepcalmandread

En son bıraktıgımda memleket kendisini kurtarıyordu.

Dolar/türk lirası pariteleriyle ilgileniyordu,
Boşta duran arazileri küçük rakamlarla kiralıyordu vb.

Bende, bankacılık sektöründen hisse almanızla alakalı, altın yükseliş trendine yaklaştığımı bahsettiğimi hatırlıyorum.

Pek yanılmamış gibi görünüyorum.

Malum seçimleri atlattığımız ve önümüze bakmamız gereken döneme girmiş bulunmaktayız.

İstanbul uzun bir aradan sonra entresan bir karar verdi ve alışılmışın dışında, agrasif yönlerini kontrol edebilen, din ile ilgili gereksiz sohbetten kaçınan bir siyasetçiye oy verdi.

Bu konuya değinmemin sebebi, gündemimize almamız gereken işsizlik meselesiyle alakalı çözümler üretmemiz gerektiğindendir.

Herkesin kişisel görüşlerine, inançlarına saygı duyuyorum.(duymalıyız/duymalısınız.) Zira islam zaten bunu emreder. Tüm samimiyetimle söylüyorum, şeriat ile yönetilen ülkelerde bu denli gündem oluşmuyor. Katar ile ilgili araştırma yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ülke ekonomisi petrol üzerine dayalı olmasına rağmen, eğitimde büyük bir fark yaratmaya devam ediyorlar ve orta vade için eğitim ve bilim ile ilgili yatırımlar yapıyorlar. Sebebi ise, petrol rezervleri ile ilgili sorun yaşamaları halinde 'B' planı ihtiyacı duymaları. Bunu anlatmamın sebebi ise, bunu ön görüyor olmaları.

Yeni yerel yönetimler ve sonuçlarına dair, söyleyecek pek bir sözüm yok. Seçimlere katılmadığım gibi sonuçlarını eleştirme hakkınıda kendimde görmüyorum.

Peki neden bu konuya değiniyorum ?

Tek sebebi, gerçekten konuşabileceğimiz bir ortama ihtiyacımızın olması. Geleceğe dair sağlıklı öngörülerde bulunma ihtiyacımızın olmasından kaynaklanıyor.

Yatırım dediğimiz mevzu sizlerin, bizlerin çalışma alanı, para kazanma sahamız demek.

Ülke için çok önemli ve fazla istihdam oranı olan işletmelerin devri yahut satılması sonucunda çok ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmış durumdayız.

Bu durumu tek bir sebebe yormak mümkün değil.

Aldığımız plansız göçler, verdiğimiz plansız beyin göçleri, vb. bir çok değişken sorunun ana değişkenleri diyebiliriz.

Çözüm?

Üniversitemizi bitirdik ve devletin bize iş sahaları oluşturmak zorunda olduğu düşüncesi ile beklemeye başladık. Sonucu görüyoruz.

Olması gereken, bu konu üzerinde herkesin kafa yorması ve çözüm odaklı olması.

Ali sabancının bir konuşmasında şunu duymuştum:

  • Bir arkadaşa ihtiyacımız olduğunda, aradığımız özelliklerle beraber ilan veriyoruz, örneğin:' yazılım mühendisi.' fakat binlerce başvuru alıyoruz ve konu ile bağımsız cv ler. akabinde bu yüzden departman oluşturuyor ve mesai harcıyoruz. Bende başvuru forumlarını 10 tl ücretli yaptım. Şuan başvuru sayıları yüzde 70 azaldı.Artık aradığımız arkadaşı bulmamız daha kolay. Elde ettiğimiz gelir ile ağaç ekiyoruz.

Fazla dağıldık, toparlamak gerekirse...

İşe ihtiyacımız var, üniversite veya lise eğitimimizi tamamladık. Defalarca kpss ve benzeri sınavları arşınladık. Çok net tespit ettiğiniz analizleriniz var. Örneğin haksızlıklar, hatalı kararlar, hatalı...

Peki şöyle yapmamız gerekmez mi?

Eğitimimizi gayet güzel tamamlıyoruz, etrafımız devlet kurumlarına girmek isteyen insanlar ile dolu ve sürekli adamcılık hikayeleri dinliyoruz. Duyduğumuza göre iş bulamayan meslektaş sayılarımız çok fazla ve devletimiz günümüzde bu sorunu aşmak konusunda çok başarılı değil.

Eğitimimiz bitmek üzereyken veya eğitimimiz bitti ama tekrar tekrar denemişken, farklı yöntemlere yönelsek.

Örneğin bütün ülkenin dilinde olan tarımla alaklı bir sorunumuz mevcutken bu soruna çözüm üretmeye çalışak. Nasıl olur atanamayan ziraat mühendisi kardeşlerim? Hollandayı takip etsek mesela. Hani senden öncekiler yapamamış, sen şuan o yüzden müzdaripsin. Sen yapsan senden sonrakiler kurtulsa.

Mesela bizi bugüne kadar yönlendiren aile büyüklerimizin görüşleri, hamleleri gördüğümüz üzere çok fazla işe yaramamışken, sen edindiğin bu mükemmel bilgi ve becerilerinle çözüm üretsen ?

Bu teknoloji fırtınasının içinde, bu iletişim kolaylıkları içerisinde, bulunduğun durum için makul çözümler üretsen, bir çıkar yol düşünsen, ulaşması gereken yere gayet kolay ulaşabilirken. Nasıl olur?

Alıntı:

Bloomberg'in, enflasyon ve işsizlik oranlarıyla oluşturduğu ve 62 ülkenin yer aldığı ‘Sefalet Endeksi’ yayınladı.

Raporda enflasyon oranı yüzde 8 milyonu aşan

Venezuela ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla

Arjantin,

Güney Afrika ve

🇹🇷

Türkiye izledi.

Herkese keyifli steemitler



Posted from my blog with SteemPress : https://keepcalmandread.000webhostapp.com/2019/04/28-2
Sort:  

Hello, as a member of @steemdunk you have received a free courtesy boost! Steemdunk is an automated curation platform that is easy to use and built for the community. Join us at https://steemdunk.xyz

Upvote this comment to support the bot and increase your future rewards!

Coin Marketplace

STEEM 0.31
TRX 0.11
JST 0.033
BTC 64550.89
ETH 3156.32
USDT 1.00
SBD 4.30