LONDO KAMPUNG

in share2steem •  4 months ago



Pas aku foto karo bule iki @londokampung sing jeneng asline Dave Jephcott (mugo-mugo gak salah lek ku nulis jenenge), lha kok aku dadi kelingan jaman cilikanku mbiyen.

Sakben Enek bule numpak sepeda balap lewat dalanan ngarep omahku neng ndeso, aku, masku, lan adikku langsung mlayu metu teko omah nonton poro bule sing lewat iku mau karo bengok -bengok, "Woooii... enek londo, Enek londo..."

Ngono kuwi karo nyeluki tonggo-tonggo ben nontok bule sing podho lewat iku mau. Padahal yo ora ngerti bule iku mau teko londo opo teko prancis, amerika utowo teko negoro liyo. Sing mesti lek Enek bule lewat mesti diceluk "londo". Sakliyane iku, kadang aku karo dulur-dulurku nyopo bule iku, "Good morning... good morning..." Mesti wae aku karo dulur-dulurku lan konco-koncoku seneng e ora jamak amargo bulene iku mau da da da da karo mbales mangsuli, "Morning..." Siapa sih yang nggak kenal @londokampung ? Bule Australia yang sejak kecil tinggal di Surabaya dan hampir selalu berbahasa Jawa dalam setiap unggahan videonya di youtube.

Dave sangat peduli dengan bahasa Jawa dan berharap bahasa Jawa selalu ada. Jangan-jangan kita yang orang Jawa asli malah kalah dengan kemampuan Dave dalam memahami bahasa Jawa.

Apakah kamu malu berbahasa Jawa?

Saya tidak. Jangan sampai bahasa Jawa hilang dari peredaran (punah) karena kita sebagai generasi penerus tidak peduli dan malu menggunakan bahasa Jawa.

#share2steem #ksi #garudakita #budaya #indonesia #londokampung



renidwiastuti


Posted from Instagram via Share2Steem

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Trisno karo de e yo

·

Hahaha... iso ae...

Congratulations @renidwiastuti! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You received more than 50 upvotes. Your next target is to reach 100 upvotes.

Click here to view your Board of Honor
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do not miss the last post from @steemitboard:

Saint Nicholas challenge for good boys and girls

Support SteemitBoard's project! Vote for its witness and get one more award!