Pizza Roma, Braşov, Romania

in #restaurant4 years ago

La Pizza Roma obişnuiam sa merg acum mai bine de o decadă, dar pe strada Hirscher. Lucrurile s-au mai schimbat între timp, iar Pizza Roma se găseşte în Braşov pe strada Republicii şi în Piaţa Sfatului. De curând am vizitat cea din urmă locaţie, care are şi o terasă mare(cred ca şi pe Republicii e terasă, cum altfel? 🙂 ), iar înăuntru e simpatic, dar nimic spectaculos- un restaurant obişnuit pentru centrul Braşovului. Dacă vreţi să mergeţi aici şi la intrare pare plin, nu e panică, pentru că în spate mai au un separeu destul de mare, unde cred ca mai încap lejer 20 de persoane. Neobişnuită e baia: după bar cobori pe scări, faci stânga, apoi stânga (asta la fete), urci 2 trepte şi ai ajuns pe tron! Deci grijă la trepte! :)

Meniul conţine multe feluri de pizza, paste şi salate, iar eu am ales pizza Capriciosa. M-au uns pe suflet când am aflat ca vinul casei este de Recaş, unul din favoritele mele, cum mai menţionat tot aici, de cîteva ori (bune) :)

Pizza, care a venit repede, în vreo 15 minute, a fost absolut delicioasă, cu arome bine combinate, remarcând mozzarela de bună calitate, gustoasă fiind. Doar marginile erau cam uscate după părerea mea, dar oricum tot timpul le las deoparte.
capri.jpg

Nu înţeleg însă de ce în pizzerii sosurile sunt foarte proaste (din păcate Pizza Roma nu face excepţie), de genul ketchup-urilor cumpărate la găleată cine ştie de unde şi puse în nişte recipiente care mai de care. Nu înţeleg ce o fi atât de greu să faci un sos de roşii gustos, în propria bucătărie, pe care să îl faci în fiecare dimineaţă şi să-l ai toată ziua-proaspăt şi gustos, iar pentru sosul picant mai pui nişte boia iute sau pastă de ardei iute şi-l faci picant separat, pentru cine doreşte.

Notele mele pentru Pizza Roma din Piaţa Sfatului sunt:

Servire: 9,5 (domnişoarele care s-au ocupat de servirea noastră erau tinere, energice, atente)

Locație: 8,5

Mâncare: 7 (cel puţin 9 pentru pizza, dar cum facem cu sosurile alea?)

Prețuri: 6,5

Sort:  

Very delicious, thank you for sharing.

what a marvelous looking pizza

Solid looking pie!

That pizza looks horrible asf :'D

it was really good, though! :)

daca au vin de Recas, acolo mananc urmatoarea pizza! Au demidulce sau demisec?

off! asta e! ma sacrific! fiind de Recas, stiu sigur ca nu o sa ma doara capul a doua zi!