Grand Restaurant, Eforie Nord, Romania

in #restaurant4 years ago

Vara asta a fost una grea pentru mine și familia mea, însă am reușit să fugim câteva zile la mare, la Eforie Nord.

Am ajuns seara pe la 7, iar stomacurile noastre își cereau drepturile. Ne-am oprit la un restaurant ce părea drăguț de pe bulevardul principal, care era aproape de cazarea noastră. Am vrut, desigur să stăm pe terasă. Mi-am comandat pui mexican, cu garnitură de orez, care au fost ok. Poate mă așteptam să fie picant, însă nu a fost cazul. Am comandat și vinul casei, care ni s-a spus că este vin de Segarcea. Nu știam prea mult de Segarcea, decât că este pe undeva prin Oltenia. Carafa de 1 litru era 30 de lei, ceea ce mi s-a părut foarte ok. Soțul îmi zicea că mai bine luam vin de Recaș, la sticlă, cel puțin mergeam la sigur. Surpriza a fost ca acest vin alb demisec de Segarcea era un vin deosebit, cu o aromă – aș zice – unică, care iți lăsa un parfum deosebit. Mie mi s-a părut un vin ușor uleios, de te ungea pe inimă.. Prima seară la mare a fost așadar minunată, într-un loc plăcut, cu mâncare bună și vin pe placul sufletului.

În seara a 2-a am decis să ne mai plimbăm prin stațiune, și cum nu prea știam localurile, ne-am dus unde era mai aglomerat, în speranța (falsă) că toată acea lume nu se putea păcăli. Era vizavi de autoservirea Litoral, însă nu m-am obosit sa îi rețin numele. Una peste alta, a fost un fiasco total: am comandat câte o pizza, care a venit, fără să exagerez, în 2h30, și era o lipie uscată cu câte ceva aruncată pe ea. Ce a fost amuzant a fost ca eu și soțul meu ne-am comandat pizza diferite, însă erau identice 🙂

În a 3-a seară am zis să ne întoarcem la Grand Restaurant, pentru că știam că servirea e ok, mâncarea bună și vinul…

Mi-am comandat pulpe de pui dezosate la grătar cu legume tot la grătar, și bineînțeles vin de Segarcea! Au fost o minunăție! Puiul era numai bine făcut, la fel și legumele, iar vinul..oooh cum sfârâia pe gâtlejul însetat! Seara noastră romantică decurgea foarte plăcut, mă gândeam ce să îmi comand pentru desert, când deodată s-a făcut ceva vânzoleală, au apărut vreo 5 cameramani, apoi Bahmuțeanca (chiar nu știu care îi este numele adevărat), Daniela Crudu, Giani Chiriță, Liviu Vârciu și alte fețe mai mult sau mai puțin cunoscute mie, care filmau nu știu ce emisiune pentru A1, probabil vreo copie de la ProTV. Unul dintre cameramani s-a așezat, evident neinvitat, la masa noastră pentru că Bahmuțeanca stătea chiar la o masă alăturată și nu știu ce comenta, înăuntru erau alții care aruncau tacâmuri și spărgeau baloane. Ce mai încolo și încoace, circ total. Am cerut repejor nota de plată și seara noastră, care se anunța a fi atât de minunată, a fost stricată de niște ”vedete”.

Poate că am avut noi ghinion în acea seară, dar restaurantul chiar mi s-a părut foarte ok:

Servire: 9 (tot timpul e loc de mai bine)

Locație: 8 (pe bulevardul principal, cumva la intrarea în stațiune)

Mâncare: 8,5

Prețuri: 7

Referitor la vinul de Segarcea, am căutat și în Brașov, am văzut doar câteva sticle prin Auchan, la peste 80 de lei sticla de 0,75l. Știe cineva de unde pot să îmi achiziționez câțiva litri de vin din ăsta bun, la un preț mai pe buzunarul meu?

Sort:  

Congratulations @oanadumi! You have completed some achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

You published your First Post
You made your First Vote
You made your First Comment
You got a First Vote
You got a First Reply
Award for the number of upvotes

Click on any badge to view your own Board of Honnor on SteemitBoard.
For more information about SteemitBoard, click here

If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

By upvoting this notification, you can help all Steemit users. Learn how here!

E tare greu de gasit vinul de Segarcea! Cred ca datorita efectului sau special :)

N-am vazut decat vin Rosu de Segarcea, in Auchan la bag-in-box