Quadrant Protocol - Verilerin Haritalandırma ile Bütünleştirilmesi
Herkese merhaba arkadaşlar, bu makalemizin konusu Quadrant Protocol adlı projedir. Proje verilerin işlemlerini haritalandırma ve bu verilerin gerçek sahipleri ve çeşitli algoritmalarla desteklenmesini sağlayacak olan blockhain tabanlı merkezsiz bir platform olmayı hedeflemektedir. Proje ile verilerin tamamen gerçekçi ve dayanaklı olması hedeflenmektedir.
Veri platformlarına baktığımız zaman çoğunun ilk aşamalarda doğru düzgün depolamalar yaptığını görmekle beraber çoğunun da bu verileri analiz etme ve depolamada yetersiz kaldığını görmekteyiz. Hal böyle olunca da ne kendi platformları üzerinde düzgün bir şekilde veri analizi yapabilmekteler ne de bu verilerin doğru hedef kitleyi hedef alabilmesini sağlayabilmekteler. Bunun için uğraştıkları yapay zeka çalışmalarınında doğru düzgün çalışmadığını görmekle beraber piyasanın ihtiyaç duyduğu veri hacimlerine ulaşamadıklarını görmekteyiz.
Bu saydığım sorunların yanı sıra, üretmeye çalıştıkları veri hacimlerinin kimliği tam anlamıyla saptanamadığı içinde doğruluğu da tam anlamıyla belli olmamaktadır. Bu durumda tamamen veri şirketlerinin veya veri depolamasını yapan kuruluşların zayıf ve yetersiz kalmasından kaynaklanmaktadır. Bunun asıl nedeni ise genel itibariyle piyasaya ilk çıktıklarında asıl satış miktarına erişmelerinden dolayı sürdürülebilirliği sağlanmış gibi göstererek kazanç elde etmeye çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Yani ilk satışlarından sonraki veri üretimlerinde tamamen zayıf kalmakta ve geriye kalan diğer veri analizi işlemlerinde zayıf kalmaktadırlar. Tüm bu sorunların üstesinden gelmek için incelemekte olduğumuz Quadrant Protocol projesi karşımıza çıkmakta ve veri üretimi piyasasına girmeye hazırlanmaktadır. İsterseniz projenin yapmaya çalıştıkları fikir sürecini ve projelerini incelemeye başlayalım.
Quadrant Protocol projesi, veri üretimi aşamasında haritalandırma sistemini kullanarak veri üretiminin tam anlamıyla başarıya ulaşmasını sağlamayı hedeflemekle beraber bunlarında üretiminin desteklenmesi için ödüllendirme sistemini kullanmayı hedefleyen blockhain tabanlı merkezsiz bir platform olmayı hedeflemektedir. Proje verilerin tam anlamıyla gerçekçi ve güvenliğinin sağlanmasını şeffaf olarak kendi platformları üzerinden sunmayı hedef almaktadır. Bunun yanı sıra farklı veri platformları üzerinden yeni veriler ve bağlantı oluşturulmasını da hedef aldığı için tamamen özgür ve gerçekliği güvenilir veri analizi yapan bir haritalandırma sistemi de kurmayı hedeflemektedir.
Yapmaya çalıştıkları bu yenilik ve özellikler dışında ise; platform üzerindeki kullanıcılarının akıllı verilerinin üretimine teşvikte bulunarak hem onların ödüllendirilmesini hedef almakta hemde bu sayede de tamamen güvenilir ve şeffaf bilgilerinde ortaya çıkmasını amaçlamaktadır. Yani bu cümleden şu sonucu da çıkarabiliriz: proje ödüllendirme sistemi ile kullanıcıları gerçek ve sağlam veri oluşturmasını teşvik ederek doğru hedef kitle ve doğru veri analizleri ile piyasaya güvenilir ve şeffaf bir veri üretimi platformu kurmayı amaçlamaktadır. Sizlere projeyi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım başarılı olabilmişimdir.
Bir sonraki makalemde sizlere projenin ico sürecini anlatacağım. Bu sayede ne gibi satışlar geçekleştirileceği ve piyasaya kripto dünyasını da baz alarak nasıl giriş yapacaklarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Bir sonraki incelemede görüşmek dileğiyle.
Website: https://www.quadrantprotocol.com/
Twitter: https://twitter.com/explorequadrant
Facebook: https://www.facebook.com/quadrantprotocol/
Telegram: https://t.me/quadrantprotocol
Whitepaper: https://www.quadrantprotocol.com/whitepaper.pdf
Bitcointalk Türkçe ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4208637.5
Bitcointalk İngilizce ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3676988.0
Bitcointalk Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3739014.0
Bitcointalk Profile and Nickname: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1784297 and marn6767
Verilerin işlemlerini haritalandırma ve bu verilerin gerçek sahipleri ve çeşitli algoritmalarla desteklenmesini sağlayacak bir proje fikri kulağa hoş geliyor.
Veri güvenliği ve paylaşımı Quadrant ile çözülüyor.
özellikle bu proje sayesinde verilerin işlemlerini haritalandırması sağlanacak ve böylece verilerin doğru hedef kitleyi hedef alabilmesi de mümkün olacak..
Big data ve veri sınıflandırması tüm büyük firmaların oldukça yüksek kaynaklar ayırdığı büyük bir pazar . Proje kısa sürede başarıya ulaşacaktır .
Quadrant Protocol, bilgi sağlayıcıların verilerin gerçekliğini doğrulamaya yönelik bir teşvik ile biz kullanıcıları memnun edecek gibi.
Veri damgalama günümüzün en çok ihhtiyaçlarından birisi. proje blockchain ile bu işi yapma arzusunda hareketi ona kazandıracak
özellikle veri kaynağını belirleme adına verilerin haritalandırılması olumlu bir adım ve üzel sonuçlar doğuracaktır