Amazing Fish Flowerhorn
Selam arkadaşlar bugün sizlere akvaryum dünyasının tabiri caizse ıslak köpeği olan Flowerhorn dan bahsedeceğim.
Flowerhornlar karakteristik özellikleri ve büyüleyici görüntülerini tıpkı papağan balıkları gibi yapay seleksiyonla üretime borçludurlar. Flowerhorn türü doğada bulunan bir balık değildir farklı Cichlid türlerinin genleri ile laboratuvar ortamında oynanarak ortaya çıkartılmış bir türdür.
Tek başına beslendiğinde bakımı kolaydır, büyüme hızı oldukça etkileyici bir balıktır 1 yaşına kadar ayda 2cm kadar büyüyebilir.
Flowerhornlar suları temiz tutulduğu takdirde kolay kolay hastalanmazlar boyları 30-35cm'e kadar ulaşır ömürleri uygun ortam sağlandığında 8-10 sene arasında değişir. Karakteristik özellikleri gereği akvaryum tabanındaki kumu karıştırmak ve eğer var ise akvaryum bitkilerini parçalamayı çok severler bu yüzden Flowerhorn akvaryumunda bitki tercih edilmesi önerilmez.
Bu türün doğuşu Malezya da güney Amerikan Cichlidlerinin çiftleştirilmesiyle oluşmuştur, tam olarak hangi türlerden üretilmiş olduğu bilinmese de akvaristlerin ortak görüşü Cichlasoma ve Vieja türlerinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor.
Flowerhorn bakımı
Flowerhornlar çok dayanıklı balıklardır değişik şu şartlarına çok kolay adapte olabilirler, tek vazgeçilmezleri temiz su, bu yüzden akvaryum suyunun %20 lik bir bölümünün 5 günle bir dip çekimi yapılarak değiştirilmesi tavsiye edilir.
Beslenmesi genellikle protein ağırlıklı yemlerle yapılmalıdır zaten oldukça iştahlı bir türdür verdiğiniz yemleri yeme konusunda nazlanmaz.
Flowerhornların en hassas oldukları durum iç parazittir, iç parazitten korunmasının en kolay yolu suyunu temiz tutmaktır. Bir flowerhorn iç parazite yakalanmışsa iştahı kesilir dışkılaması değişir şeffaf bir renk halini alır ve hareketsizleşir, bu durum gözlendiğinde yapılması gereken akvaryum ısısını attırmak ve balığa verdiğiniz yemi sarımsaklı suya bulayıp o şekilde yedirmek sarımsak iç parazitin sökülmesinde yardımcı olur.
Akvaryum şartları
Bir flowerhorna sahipseniz mutlaka 250 litreden büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olacaktır, bu balıklar oldukça bölgecidir. Küçük akvaryumlarda bakıldıklarında strese girerler ve stres de bir iç parazit sebebidir bu yüzden flowerhorn besleyecekseniz büyük bir akvaryuma sahip olmanız gerekiyor.
Birlikte yaşayabileceği canlılar
Flowerhornlar akvaryumların görmüş olduğu en agresif balıklardır bu yüzden küçük hacimli akvaryumlarda (250-400 litre gibi) tek başına bakılmalıdır. Karma akvaryumlarda bakılacak ise sorun çıkmaması adına minimum 750 litrelik bir akvaryum tavsiyemdir. Bahsetmiş olduğumun küçük hacimli akvaryumlarda kendilerinden başka hiç bir canlıya tahammülleri yoktur bir bitkiyi bile parçalamaktan çekinmezler ki kendiden küçük bir balığa yapabileceklerini siz az çok tahmin edebiliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Karakteristik özellikleri
Akvaryum dünyasının en sosyal balığı diyebiliriz kendileri için, hatta ıslak köpek lakabı da buradan gelmektedir. İlginç gelecek belki ama tabiri caizse sahibini tanır eğer her gün aynı kişi yem veriyorsa o kişi akvaryuma yaklaştığında hareketlenir ve cama doğru yüzmeye başlayarak çeşitli hareketler sergiler. Beslenirken eğer küçüklükten beri alıştırılırsa yemi elinizden yiyebilir tabi büyüdüğü zaman yem verirken elinize dikkat etmeniz gerekir pek kibar olduğu söylenemez parmağınızı kapabilir :) .
Lafı daha fazla uzatmadan kısaca akvaryumda besleyebileceğiniz en aktif farklı ve sanki sahibine bir köpek besliyormuş hissi verebilecek tek balıktır. Akvaryum hobisine ilgi duyanların mutlaka tecrübe etmesi gereken bir türdür.
beautiful
in indonesia this fish lohan name, china people in indonesia think this fish bring good fortune
kaks takmış gibi görüntüsü çok değişik