Sadulur saka Eropah

in #pehtem3 years ago

Kanggo wektu sing suwé, ing taun 1347, Serbia nyerang Albania ing pimpinan Stefan Dušan, wong Albania pindhah menyang Yunani. Pemerintahan Serbia ora suwé, ing taun 1388 Ottoman / Ottoman (saiki Turki) nyerang Albania. Ing taun 1430, Albania ambruk menyang Ottoman, nanging ing taun 1440-an, Gjergj Kastrioti ngorganisir para panguasa feodal ing negara kasebut marang Ottoman.

Kastrioti, sing dikenal minangka Skenderbeg, bisa perang nglawan Ottoman kanggo 25 taun kanthi bantuan militer saka Roma, Napoli lan Venice. resistance Albanian ambruk sasampunipun Skenderbeg, lan Turki reoccupied negara ing 1506. About waktu saka populasi mlayu menyang Italia, Sisilia, lan pesisir Dalmatian ing Segara Adriatik. jeneng Skenderbeg wis kawéntar ing sajarah Albania kanggo inspirasi manunggal lan kamardikan. Dina iki dheweke disembah minangka pahlawan paling gedhe ing negara kasebut.


Sumber: cerpenanakbangsa.files.wordpress.com/2012/03/kedamaian

Sort:  

Congratulations! This post has been upvoted from the communal account, @minnowsupport, by emiselmivic from the Minnow Support Project. It's a witness project run by aggroed, ausbitbank, teamsteem, someguy123, neoxian, followbtcnews, and netuoso. The goal is to help Steemit grow by supporting Minnows. Please find us at the Peace, Abundance, and Liberty Network (PALnet) Discord Channel. It's a completely public and open space to all members of the Steemit community who voluntarily choose to be there.

If you would like to delegate to the Minnow Support Project you can do so by clicking on the following links: 50SP, 100SP, 250SP, 500SP, 1000SP, 5000SP.
Be sure to leave at least 50SP undelegated on your account.

pernah nopo sedulur saking Eropa?

Coin Marketplace

STEEM 0.30
TRX 0.06
JST 0.041
BTC 36629.65
ETH 2397.63
USDT 1.00
SBD 4.00