Demokratik Bilim Platformu Orvium

in #orvium6 years ago (edited)

orvium ok.jpg

İnsanoğlu evreni ve etrafındaki yaşanan olayları anlamlandırabilmek için ilk çağlardan beri bilimi kullanmıştır . Şu an kullandığımız birçok teknoloji bilim adamlarının birbirlerinin çalışmalarından esinlenerek ve sürekli varolan bilginin üzerine birşeyler katma çabaları sayesinde gerçekleşmiştir. Geçmiş dönemlerde bilimsel çalışmalar zengin kimseler ve tüccarlar tarafından desteklenmiştir. Günümüzde ise bilimsel çalışmalar devletler , üniversiteler, ülkelerin ortak fonları tarafından fonlanmaktadır.

1.png

Bilim adamları uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkardıkları bilgileri bilimsel makale dergileri , akademik yayınlar yayınlayan Google Scholar gibi ortamlarda paylaşmaktadır. Yayıncı kuruluşlar , bu yayınlanan akademik bilgiler karşılığında gelir elde etmektedir . Bu kuruluşlar mevcut sistemin eksiklerinden faydalanarak içerik oluşturucularına yani bilim insanlarına telif ya da lisans ücreti ödememektedir . Birbirine oldukça benzeyen bu akademik paylaşım platformlarının en büyük sorunlarından birisi sosyal etkileşimden uzak olmalarıdır. Bir akademisyen tarafından yayınlanan makaleye diğer araştırmacılar sadece yorum yapabilmektedirler . Bilim gibi her araştırmacının farklı fikirlerinin olduğu bir ortamda bu durum sadece yayınlanan araştırmanın gelişmesini engellemektedir.

2.png

Bilim dünyasının bu eksiklerini değerlendiren Orvium ekibi , tüm bilim insanlarını ortak bir platformda birleştirecek herkes için adil bir ortam sunacak bir platform hayaliyle yola çıkıyor.

Orvium , bilim insanlarını yayınladıkları bilimsel yayınları yönetmek için kullanabileceği dünyanın ilk açık kaynak kodlu ,şeffaf , evrensel , herkesin kullanımına açık bir platformdur . Orvium'un amacı mevcut sistemin varolan dengesizliklerini ortadan kaldırarak , toplumun yararı ve faydasını gözetecek merkezsiz bir ortam yaratmaktır.

Araştırmacıların ortak korkusu intihal denilen fikir hırsızlığıdır. Diğer bir deyişle bir araştırmacının başka bir araştırmacının fikirlerini çalıp kendi çalışması olarak göstermesidir. Orvium fikir hırsızlıklarını önlemek amacıyla yazarın tüm kayıtları Blockchain ortamına aktararak araştırmacının bilgilerinin çalınmasını engellemektedir. Orvium'un kullanıcılara sağladığı seffaf ortam sayesinde yazar, bilimsel çalışmasının incelenme sayısına bağlı olarak Orv token kazanmaktadır .

Orvium , diğer platformlarda olmayan topululuk merkezli bir sistemi hayata geçiriyor . Bu sistem ile bilimsel araştırma yaparken belli bir noktadan ileriye gidemeyen bilim adamı tüm çalışmasını ya da isteğine bağlı olarak bir bölümünü Orvium topluluğuna açarak topluluğun fikirlerinden yararlanabilmektedir. Ayrıca bu topluluklar kendi aralarında birleşerek Daj'lar(decentralized autonomous journals) yani merkezsiz otonom dergiler çıkarabilirler.

3.png

Bir bilimsel araştırmanın herhangi bir bilim dergisinde yayınlanması için makale sahibinin sıra kendisine gelene kadar aylarca beklemesi gerekir . Teknolojinin altın çağını yaşadığımız bu dönemde bilgilerin kağıt üzerinde saklanması oldukça çağ dışıdır. Kağıt israfının yanı sıra , makalenin yoruma açık olmaması , bilginin düşük sayıda kullanıcıya ulaşabilmesi sebebiyle oldukça mantıksızdır. Orvium tüm detaylı yayın süreçlerini ortadan kaldırarak yazarın tüm dünyayla çalışmasını paylaşmasına ve hızlı bir şekilde geri dönüşlerini almasına olanak sağlar.

Orvium mevcut altyapısına Big data , Machine Learning gibi teknolojileri entegre ederek yüklenen bilginin sınıflandırılmasını , benzer bilgilerle karşılaştırmasına olanak sağlıyor. Bu teknolojilerle araştırmacı Orvium'un mevcut veri tabanı içerisinde istediği bilgiyi rahatça bulabilecektir.

4.png

Bahsetmek istediğim en önemli konulardan bir tanesi bu projenin muazzam ekibidir. Bilim ve Blockchain adına olabilecek en bilgili kişileri ekibine dahil eden Orvium takımında Cern , Nasa , Ethereum vakfı , Üniversite profesörleri , Bitcoin Suisse , Vw Data-Lab ve sayamadığım birçok uzman görev almaktadır.Orvium birbirinin kopyası olan diğer Blockchain projelerinin aksine benzeri olmayan bir projedir. Orvium ,mevcut Blockchain projelerinin aksine hayal satmayan bilim dünyasının sorunları analiz ederek karşımıza gerçek bir ürün ile çıkan projedir. Bu başarılı projenin satış ve token detaylarını aşağıdaki kaynaklardan inceleyebilirsiniz

5.jpg

Orvium Satış Bilgileri

Kod: ORV
Altyapı : ERC20
ICO Fiyatı: 1 ORV = 0.1000 USD
Hard Cap: 20,000,000 USD
Toplam Token Adedi : 379,000,000
Satış Adedi : 227,000,000 ORV (60%)

6.png

Orvium Sosyal Medya ve Satış Kanalları

Website: https://orvium.io/
Whitepaper: https://orvium.docsend.com/view/nvr6ywj
Twitter: https://twitter.com/orvium
Reddit: https://www.reddit.com/r/Orvium/
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3535259.0
Telegram Duyuru Kanalı : https://t.me/orvium_announcements
Steemit: https://steemit.com/@orvium
Bitcointalk Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3565166
Bounty Partneri Amazix:https://bounties.biz/orvium


Bitcointalk Profil :https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1775432

Kullanıcı Adı : Dutturu

Sort:  

akademik camiaya çok katkısı olacak ve her araştırma ve yayında yazanında üzerinde hakları olacak ve emekler boşa gitmeyecek anlaşılan..

Congratulations @cleante! You have completed some achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

Award for the number of upvotes received

Click on the badge to view your Board of Honor.
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do you like SteemitBoard's project? Then Vote for its witness and get one more award!

Bilime yatırım daima kazandırir diye düşünüyorum, bu projeyeden de umitliyim.

orvium bilimsel makalelerin özgünlüğü ve güvenilirliğinde çok işe yarayacak ve akademik kariyer yapanların işini kolaylaştıracak harika bir proje

Fikir hırsızlıklarını önlemek amacıyla tüm kayıtları blockchain ortamına aktararak araştırmacının bilgilerinin çalınmasını engelleme fikri kulağa hoş geliyor.

Artık bilimsel çalışmalara hakkının verilmesi zamanı geldide geçiyor bile blockchain teknolojisi bunun için önemli bir çığır açıcı olacaağa benziyor.

#turkcebilim etiketini kullanarak hazırlanan kaliteli içerikler 0.75 dolar civarı oy alabiliyor. Dilersen ayrıntılar burada:)

İntihal konusunda getirdikleri ve paylaşımı esas alan yapısı ise akademi dünyasında geniş bir yankı uyandıracaktır.

Kendi alanındaki ilk projelerden biri. Çok faydalı olacak..

bilim alanında yayın yapan araştırmacıların teliflerini kendi ellerinde tutacak olması tartışmasız en önemli unsurlardan birisi

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.12
JST 0.033
BTC 70880.42
ETH 3658.45
USDT 1.00
SBD 3.75