Intervju med Emil Leirud

in #norsk5 years ago

I forbindelse med Kaupanger DriftWeekend 2019 intervjua Driftnerd driftingstjerna Emil Leirud. Her er intervjuet:

Herr Leirud har vore fast inventar på Driftweekend sidan tidenes morgon. Men dei fleste som har lagt merke til den venlege kjempen, med den radioaktivt positive utstrålinga, har observert han bak eit fotokamera. Men i år har mannen, kjært kalla Rive-Rolf, derimot kome seg bak rattet. Og for ein start han har fått! Bli med Driftnerd på ei vandring inn i Emils vakre hjerne.

Driftnerd: Kjære herr Leirud. Vil du først fortelje oss kva som fekk deg til å byrje å ta bilete?
Emil Leirud: Det hadde seg slik at som ung og dum 18-åring så klarte jeg å kjøre fra meg lappen. Og siden jeg da ikke kunne kjøre selv på bane for en lengre periode, så fant jeg ut at det nest beste var å ta bilder.

DN: Og dermed byrja du ta bilete av bilar?
EL: Ja, jeg var jo allerede på biltreff, også hadde jeg jo en idé om hvordan bilder jeg ville se selv i feeden på Facebook. Så da kunne jeg jo ta de bildene selv.

DN: Kva med å ta bilete av lettkledde damer, evt menn, kunne det vore noko? Eg har høyrt rykter om at slike bilete er særs populære i enkelte kretsar.
EL: Hehehehe! Det har jo blitt ett og annet bilde av lettkledde damer opp igjennom årene, selv om de da ikke har navnet mitt skrevet på dem noe sted.


Photocred: ADphooto

DN: Driftebileta er jo fantastiske, og har med god grunn fått mykje skryt.
Kva i alle dagar gjorde at du ville leggje vekk kameraet og heller setje deg bak rattet?
EL: Jeg syntes det så gøy ut, det var vel egentlig starten på det. Kameraet er ikke solgt, så skulle det gå veldig dårlig så kan jeg jo bare finne det frem igjen.

DN: Var det ikkje ein stor sjanse å ta? Å slutte med fotograferinga, som du hadde perfeksjonert – og byrje med noko du ikkje hadde erfaring med?
EL: Ja, jo, kanskje. Jeg har gått inn med den mentaliteten at jeg bare gir gass og tar det derifra.

DN: Heldigvis har du jo visst deg å å ha eit stort talent også innan drifting. Hadde du ein kriseplan om det skulle vise seg at du var rævva i drifting?
EL: Neeei, egentlig ikke. Kanskje å selge bilen, ta lån å kjøpe en dyr veibil, som mange andre gjør for tiden?

DN: Fortel litt om denne debutsesongen din. Korleis har det gått?
EL: Jo, den har gått veldig «berg og dalbane». Første gangen jeg kjørte drifting var jo her på Kaupanger rett før påske. Og da gikk det ikke mer enn 4 runder fra jeg startet, til at motorhavariet var et faktum.
Heldigvis så er Sogn fylt til randen med gode folk, så før jeg visste ordet av det så hadde de funnet ny motor til meg. Kaupanger Bil ryddet garasjeplass til meg, og jeg fikk overnatte hos Herr og Fru Nornes. I løpet av en ukes tid var ny motor montert, og bilen var klar for fight.

DN: Alt er enklare med gode vener. Etter den turbulente starten så var det vel plankekøyring, eller?
EL: Vel, etter det så var det NC runder som sto for tur. Runde 1 enda i både diffras og en bensinpumpe som tetta seg. Men Runde 2 i Egersund gikk over all forventning. Jeg vant faktisk!
Runde 3 og 4 i Kristiansand var egentlig litt stang-ut runder. Jeg røyk ut i topp 16 i begge rundene. Men nivået på deltagerene på de rundene var helt enormt.

DN: Og på Final Fight på Gardermoen fekk et uventa resultat for deg?
EL: Ja, på Final Fight så greidde jeg ikke kvalifiseringen engang. Selv syntes
jeg at kvalifiseringen gikk kjempebra, men dommerne var tydeligvis ikke enig med meg. Med inntak av litt flytende kreativitet utpå kvelden, så fikk vi en kjempeidé om å melde meg på i Pro dagen etter. Her gikk kvalifiseringen vesentlig bedre, og jeg endte på en 15. plass. Da var det bare å gi gass som aldri før. Selv om jeg tapte mot Stensrud i topp 16, var det en seier for meg å kvalifisere. Det at det jeg sparka nok ifra meg til å få en omkjøring mot han var jo helt fantastisk. Da vet jeg at det ikke er helt håpløst neste sesong, da jeg skal kjøre Pro klassen.

DN: Du var rett og slett for god for Pro2. Er det slitsomt å vere god i alt du prøver på?
EL: Hehehe, for god er vel å ta litt i, men det er veldig gøy at jeg ikke har slitt veldig med å få feelingen på hvordan man skal ratte bil.Photocred: ADphooto

DN: Verdas historikarar er ueinige i om det fyrste mennesket har si opprinning frå Kaupanger eller Etiopia. Uansett so ryktast det om at du har sterke band til Kaupanger?
EL: Ja det har blitt noen bånd til Kaupanger og flokken som er her opp gjennom min tid som fotograf. Her har jeg alltid vært velkommen og blitt tatt veldig godt i mot. Det er en veldig kjekk gjeng og en flott plass.

DN: Det er vel grunnen til at du snakkar flytande sogning so fort du er besnøvla på snublesaft?
EL: Flytende er nok å ta litt i, men jeg kan nok til å lure ei og annen østlending en sein kveld på byen.

DN: Snakkar du andre eksotiske språk, og/eller har du hatt erfaring med tungetale under påverknad av flytande vesker?
EL: Det er nok dessverre ikke så mye annet eksotisk jeg lirer fra meg, men jeg er kjent for å ha noen heftige dansemoves. Kom på after track festen på Driftweekend, så kan jeg vise!

DN: Høyres fristande ut. Når flyttar du til Kaupanger?
EL: Det er et godt spørsmål. Jeg har faktisk fulgt med og sett etter jobb på denne siden av fjellet en liten stund nå, så vi får se hva tiden bringer.

DN: På dagtid, når du ikkje er superhelt, so jobbar du med det omstridde bilmerket Tesla. Eit bilmerke som får usedvanleg mykje pepper av diverse, ofte snodige, grunnar. Kva trur du er grunnen til at Tesla er det bilmerket mange elskar å hate?
EL: Uten at jeg skal svartmale noe som helst, så tror det kan være en blanding av litt forskjellig. Det er ikke til å stikke under en stol at Tesla til tider har tatt snarveier. Og noen snarveier egner seg kanskje ikke for norske forhold. I tillegg har Tesla Norge hatt veldig voksesmerter, hvor det til tider har gått utover kundene. Og da har det jo gått både en og to kuler varmt på internett, noe som er god mat til nettrollene.

DN: Den første elektriske driftebilen er jo komen i Formula Drift. Ser du for deg at dette snart kjem til Noreg? Kan det vere noko for deg?
EL: Det kommer hit til Norge også før eller siden. Jeg ser det ikke helt enda, men gi det noen år. Det er nok ikke helt min greie dessverre. Det er greit at elektriske biler kan gå fælt, men det er noe eget med et skikkelig motorbrøl, som man ikke får fra elektrisk.

DN: Til slutt får vi berre takke for intervjuet. Du har vore strålande. Som takk for strevet kan vi tilby deg ein skrik-ut, eller shout-out som det heiter på bokmål.
EL: Jeg vil gi en skrik-ut til den fantastiske gjengen som år etter år arrangerer Kaupanger Driftweekend! Det er helt fantastisk å komme dette fantastiske arrangementet. For meg er det årets høydepunkt og den desidert beste måten å avslutte driftesesongen på.

Coin Marketplace

STEEM 0.20
TRX 0.12
JST 0.028
BTC 64097.37
ETH 3476.43
USDT 1.00
SBD 2.53