İnternet alışkanlıklarınız vahşi hayata zarar veriyor mu?

in #news6 years ago

Uzun bir gündü, bu yüzden arkanıza yaslanıp rahatlayın ve sevimli yaratıklar için internete göz atın.

Hayvan severler için tanıdık bir dürtüdür, ancak vahşi yaşamı canlandıran ya da zarar verenlere olan minnettarlığımız mıdır?

Kırmızı pandalar son derece popülerdir, takma adlarını bir internet tarayıcısı olan Firefox ile bile paylaşırlar. Buradaki hayvanları arayın ve karda çınlayan kabarık yaratıkların görüntülerine ve videolarına ait bir tavşan deliğine, taşa aşırı tepki vermeye ve genellikle sevimli olmasına rağmen (çoğunlukla esaret altında) hızla kaybolursunuz. Bu videolardan bariz bir şekilde eksik olan yer, hayvanların vahşi ortamda yaşadığı Nepal'den Çin'e olan ormanlardır. Son üç kuşak boyunca nüfuslarında yüzde 50'lik bir düşüşün ardından , vahşi doğadaki 2,500'den daha az bir olasılıkla Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) 'ye göre tehlike altındaki türler olarak kabul ediliyorlar .

image.png

Red Panda Network, hayvanların yaşamını yitirmesine ve temel koruma programlarını finanse etmeye yönelik bir yardım kuruluşudur. 2010'dan bu yana, bu hayvanların sadece sevimli YouTube yemlerinden daha fazlası olduğu mesajını almak için yıllık Uluslararası Kırmızı Panda Günü düzenlediler . Ne yazık ki, hayvanları koruma çabalarına rağmen, Ocak 1988'de Laos'ta karaborsada evcil hayvan olarak satmayı amaçlayan kaçakçılardan yarım düzine kurtarıldı. Bu denemenin internet üzerinden popüler olmasının doğrudan bir sonucu olup olmadığı sürüş talebini kanıtlamak çok zordur. Ancak, bir türün yanlış türünün endişe verici tutumları destekleyebileceğine dair kanıtlar vardır.

Sonya’yı yavaş ilerle al. Dijital çağın erken bir sevgilisi olan Güney Doğu Asya'ya özgü bu ilkel primat, tıkanıklıklarını neşeyle havaya kaldırdığı bir viral video ile tıkladı. Ne yazık ki, hayvan davranış uzmanları, Sonya'nın gıdıklanmayı düşündüğü şeyin, aslında sıkıntıdaki bir hayvanın kanıtı olduğunu ortaya çıkardı. Rusya'da bir dairede tutulan aşırı kilolu bir evcil hayvan olan Sonya, sahibinin dokunmasına tepki olarak defansif bir davranış sergiliyordu.

image.png

2013 yılında, Profesör Anna Nekaris ve meslektaşları , internet kullanıcılarının videoya nasıl tepki verdiklerini inceleyen bir çalışma yayınladılar . Yayınlandıktan sonraki ilk aylarda , yabancılar, IUCN tarafından savunmasız olarak nitelendirilen vahşi popülasyonlara rağmen, bu hayvanlardan birini evcil hayvan olarak tutma konusuna ilgi duyduklarını belirttiler .

Prof Nekaris, araştırmasına bu sıkıntılı eğilime devam etti ve türler için hiçbir şeyin gelişmediğini söylüyor. Ticaret bazı bölgelerde azalmış olsa da, bu sadece hayvanların yerel olarak nesli tükenmesinden kaynaklanmaktadır. “Yavaş lordlar yasadışı yaban hayatı ticareti yüzünden her zamankinden daha fazla acı çekiyor” diye açıklıyor. Evcil hayvan ticareti için haşlanmış olmanın yanı sıra, geleneksel ilaç olarak da adlandırılırlar.

image.png

TRAFFIC (yaban hayatı ticareti izleme ağı) , yasadışı yaban hayatı ürünlerinin reklamlarının Çin'de yavaş yavaş azaldığını bildirdi - 2012'den 2016'ya kadar yüzde 50'ye düştü. Bu olumlu bir istatistik ancak uyarı ile geliyor: yasadışı yaban hayatı ticareti e-ticaret siteleri özel çevrimiçi topluluklara ve sosyal ağlara. Yeraltında etkili bir şekilde sürülmüş, platform yetkilileri polise karşı mücadele etmiştir. Paylaşılan bir videonun veya fotoğrafın altında "Ben bir tane istiyorum" ifadesi artık vahşi yaşam trafiğine doğrudan müdahaleden sadece birkaç tık ötede.

Fakat gelgitler umarız dönüyor. 2018'de, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden 20'si, yasadışı yaban hayatı ticaretini önlemek için WWF koruma örgütü ile güçlerini birleştirdi. Yaban Hayatı Ticareti ile Mücadeleyi Sona Erdiren Küresel Koalisyon, kendisini 2020 yılına kadar yüzde 80'lik bir azaltma hedefi koydu.

Yaban hayatı sömürüsüyle ilgili farkındalığı arttırmak için, instagramın ilgili bir hashtag ile bir resim yayınlamak veya arama yapmak için hazırladığı bir girişim başlattı - örneğin #tigerselfie veya #slowloris - bir pop-up ile karşılaşıldı. yaban hayatı ve çevreyi korur. Nisan 2018'de BBC Earth, #orangutan ve #pangolin (#orangutan and #pangolin) adlı iki hashtag'e uyarı eklemek için Instagram ile birlikte çalıştı. Görüntü paylaşım ağı henüz bu hashtag'lerin kullanımının düşüp düşmediğini göstermek için veri yayınlamamıştır.

resimler

Coin Marketplace

STEEM 0.17
TRX 0.13
JST 0.027
BTC 61178.84
ETH 2749.48
USDT 1.00
SBD 2.45