MODULE: BİR JAPON BLOK ZİNCİRİ

in #module6 years ago (edited)

module-696x449.jpg

Merhaba değerli takipçilerim, bugünkü makalemde sizlere bir Japon projesi olan Module platformundan bahsedecek ve Module platformunun ico sürecini inceleyeceğim.

Teknolojik gelişmeler tüm insanların hayatını hızla etkilemeye devam ediyor. Önce bilgisayarlar evlerimize girdi, bilgisayarları takiben internet kullanımı hızla yaygınlaştı ve bilgiye ulaşma konusunda inanılmaz zaman kazanıldı.
Teknoloji gelişmeye devam ettikçe ihtiyaçlarımıza yönelik projeler geliştirildi ve cep telefonları vazgeçilmezimiz oldu.

Önceleri arama yapma ve kısa mesaj gönderip almadan ibaret olan bu cihazlar şimdilerde ise en büyük yardımcımız oldular. Evet akıllı telefonlardan bahsediyorum. Akıllı teknolojiler, telefonlar, tabletler artık hepimizin cebinde,
araştırmadan alış verişe kadar her türlü konuda insanların hayatının en önemli parçalarından.

İşte tüm bu cihazlarımızın sizlerin de bildiği üzere belirli hafıza kapasiteleri mevcut bulunmakta. Bu kapasiteler cihazdan cihaza değişkenlik göstermekle birlikte, kişiden kişiye göre de gerekli miktar değişkendir. Kimime 32 gb’lık bir akıllı telefon yeterde artar iken kimimize ise 256 gb hafızaya sahip bir tablet yetersiz olabiliyor.

Teknoloji sadece kullandığımız cihazlarımız için değil bu cihazların kullandığı veri ve içerik konusunda da çok ileri gitti. Örneğin eskiden telefonumuz ile çektiğimiz bir adet resim için kilobayt değerinden bahsederken şimdi 4-5 megabayt değerlerinin üzerinde 1 adet resim. Sadece resim değil, her türlü video, program gibi dijital içerikler artık büyük hafızalar kaplamakta.

213.png

Tabi hepimiz bu hafızalara gerek duymuyor bir çok insan mevcut hafızasını kullanmıyor bile. Dünya üzerinde şu anda 2 milyar civarında akıllı telefon mevcut ve bir telefonun ortalama hafızası 32 gb olduğu düşünülürse, toplamda 32 EB’lik bir hafıza kapasitesi söz konusu. İşte Module projesi bu hafızayı kullanıcılar için kiralanabilir yapmak üzere geliştirilmiş bir platformdur.

Dijital dünyada içerik kalitesi her geçen gün artmakta ve artan kalite içerik için gerekli hafızayı da arttırmakta. Henüz yeni diyebileceğimiz HD görüntü kalitesi hızla yerini 4K teknolojisine bırakırken video kalitesiyle birlikte veri boyutu da artmakta.

Örneğin 128 gb’lık bir akıllı telefona sahipsiniz fakat bu hafızanın yarısı sizin için gereksiz, bir başka kullanıcı daha yoğun kullandığı cihazları için hafıza sıkıntısı çekmekte. İşte burada devreye giren Module platformu bu iki kişiyi platformda buluşturarak fazla hafıza sahibinin kullanmadığı hafızayı belirli bir ücret karşılığında ihtiyaç sahibinin kullanımına sunmasına olanak sağlayacak.

Bu işi sadece bireysel ihtiyaçlar olarak da düşünmemek lazım, günümüzde büyük işletmeler, küresel marketler hatta hükümetler bu dijital hafızaya son derce ihtiyaç duymakta ve bu ihtiyaç teknoloji geliştikçe artmakta.

MODULE NASIL ÇALIŞACAK ?

Günümüzün en verimli teknolojik gelişmelerinden olan blok zincir ile geliştirlen merkesiyetsiz bir yapıya sahip olan Module platformu kullanıcıların kullanmadıkları hafıza kiralayacak, depolanmak istenen veri bu hafızada şifreli şekilde saklanabilecek. Hafızayı kiralayan belirli bir ücret kazanacakken, hafızaya verisini kaydeden ise belirli bir ücret ödeyecek. Şifreli saklanan veri dışardan ulaşıma kapalı ve tam güvenli olacağı gibi aynı zamanda host görevi gören aygıt çevrimiçi olmasa dahi ver sahibinin erişimine açık olacak. Module platformu kullanıcılara kendi ücretlerini belirleme imkanı da sunacak.

indir.png

MODULE ICO VE MODL TOKEN

Module platformunda kullanılmak üzere geliştirilmiş olan kripto para için MODL sembolü uygun görülmüştür. Ethereum platformu alt yapısı ile ERC 20 standartlarında geliştirilmiş olan MODL token için ön satış süreci tamamlanmış olup 1 Ağustos tarihinde başlayan topluluk satışı devam etmektedir. Ico süresine 1 adet MODL token için 0,008 $ olarak fiyat belirlenmiştir. Projenin minimum yatırım alma hedefi (soft cap) 5 milyon dolar, maksimum yatırım alma hedefi (hard cap) ise 18 milyon dolar olarak belirlenmiştir.

Toplanan yatırımlar %40 proje geliştirme, %30 proje ekibi, %30 pazarlama olacak şekilde dağıtılacak, tokenler ise, %60 madencilik, %15 ekip ve danışmanlar, %15 topluluk satışı, %5 ICO teşviki ve %5 özel satış olacak şekilde ayrılmıştır.

SONUÇ

Module projesi hem bireysel hem de kurumsal hafıza ihtiyacının karşılanması konusunda gelişmiş çözümler sunacak gibi görünmekte. Module platformunun geliştirilmesinde hepsi kendi sektöründe hem başarılı hem de tecrübeli bir çok isim bulunmakta. Proje hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak veya yatırım yapmak için aşağıda paylaşacağım bağlantıları kullanabileceğinizi hatırlatarak hepinize bol kazançlar dilerim.

indir (1).png

MODULE SOSYAL MEDYA

• Website: https://modltoken.io/
• Telegram: https://t.me/module_project
• Twitter: https://twitter.com/MODULE_Project
• Facebook: https://www.facebook.com/moduleproject/
• Linkedin: https://www.linkedin.com/company/module-project/
• Btt Ann: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4566364.msg42496808#msg42496808
• Btt Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4745515.0

My Btt Username: brkttlv
My Btt Profile: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1750136

Sort:  

güvenlik ve şeffaflık boyutu, ayrıca duplikasyona izin vermeyen yapısıyla blockchain ağını veri depolama konusunda altyapı olarak kullanma fikri tam isabet olmuş

Makalenizi ilgiyle okudum. Proje ekibi oldukça alternatif bir fikirle yola çıkmış . Satışlar da gayet güzel gidiyor yakından takip edeceğim bir proje

özellikle günümüzün en verimli teknolojik gelişmelerinden olan blok zincir ile geliştirlen merkesiyetsiz bir yapıya sahip olan Module platformu kullanıcıların kullanmadıkları hafıza kiralayacak, depolanmak istenen veri bu hafızada şifreli şekilde saklanabilecek. çok başarılı bir ekosistemi var projenin...

çok başarılı bir depolama projesi olduğunu düşünüyorum yakın zamanda adından ses ettirecektir

Coin Marketplace

STEEM 0.20
TRX 0.13
JST 0.029
BTC 66014.01
ETH 3472.87
USDT 1.00
SBD 2.68