Ledger Nano S Greece

in #ledgerwallet2 years ago

ΣΥΣΤΑΣΗ: Αγοράστε το Ledger Nano S σας μόνο απο την ΕΠΙΣΗΜΗ σελίδα (CLICK ΕΔΩ) για λόγους ασφαλείας.

Υπάρχει η πιθανότητα το Ledger Nano S να έχει πειραχτεί αν το αγοράσετε απο το Αmazon ή άλλες παρόμοιες σελίδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ>

ledger nano s GREECE.jpg

Ledger Nano S Greece οδηγός αγοράς και κριτική

LEDGER NANO S GREECE: Η οικονομία είναι αναμφισβήτητα το δυνατότερο πλεονέκτημα του Ledger Nano S. Παρόλο το οτι υπάρχουν φθηνότερα πορτοφόλια υλισμικού, αυτά τείνουν να μην έχουν οθόνη και σίγουρα όχι την υποστήριξη που έχετε με το Ledger Nano S.

Το μέγεθος (περίπου αυτό ενός τυπικού αναδιπλούμενου USB stick) είναι επίσης ένα απο τα πιο πολύτιμα στοιχεία του Ledger Nano S. Απλά βάλτε το στην τσέπη ή σε μία μικρή θήκη τσάντας και είστε έτοιμοι να μεταφέρετε ένα κλειδί ασφαλείας μαζί σας, όπου κι αν χρειάζεται να πάτε.

Tο Ledger Nano S υποστηρίζει επίσης άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Ethereum, Ripple και Dash. Συγκρινόμενο με τα περισσότερα άλλα πορτοφόλια υλισμικού, αυτό σας αποτρέπει απο το να αγοράσετε περισσότερες συσκευές αφού διαχειρίζεστε όλα τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κρυπτονομίσματα σας σε μία συσκευή.

Ρυθμίζοντας το πορτοφόλι σας - Βγάλτε τη συσκευή απο τη συσκευασία - Ενεργοποιήστε τη

Χρησιμοποιήστε το δεξί και αριστερό κουμπί για να περιηγηθείτε στην οθόνη μέχρι την επιλογή ‘set up as new device’.
Θα σας ζητηθεί να εισάγετε έναν κωδικό pin. Χρησιμοποιήστε το δεξί και αριστερό κουμπί για να διαλέξετε αριθμούς. Φροντίστε να μη χρησιμοποιήσετε κάτι προβλέψιμο όπως 000000.
Σε αυτήν τη φάση, το Ledger Nano S σας θα σας δώσει ένα seed επαναφοράς 20 λέξεων. Φροντίστε να το γράψετε κάπου και να το αποθηκεύσετε σε ένα μέρος όπου δε θα το χάσετε! Το κουτί έρχεται με ένα μικρό κομμάτι χαρτί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τη φράση επαναφοράς σας. Εαν έχετε αποθηκεύσει σωστά το seed επαναφοράς, δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα εάν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ>

Το Ledger Nano S σας θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τη σειρά των λέξεων στη φράση σας.
Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή σας και κατεβάστε την επέκταση chrome απο την επίσημη σελίδα της Ledger.
Εάν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη, θα συγχρονιστεί με την επέκταση chrome σας κατά την πρώτη εκκίνηση και θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να στέλνετε και να λαμβάνετε Bitcoin (ή εναλλακτικά νομίσματα). Ledger Nano S Greece

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Όπως με όλα τα πορτοφόλια υλισμικού, μπορείτε να λαμβάνετε συναλλαγές χωρίς να συνδέσετε το πορτοφόλι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εάν ωστόσο θέλετε να στείλετε bitcoin, το πορτοφόλι πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται γιατί το προσωπικό κλειδί σας χρειάζεται για να υπογράψετε τη συναλλαγή σας και -εφόσον το προσωπικό κλειδί είναι τοποθετημένο με ασφάλεια στη συσκευή σας- αυτό δεν μπορεί να γίνει εκτός αν η επέκταση chrome σας έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι Ledger σας μέσω USB.

Είναι επίσης χρήσιμο να αναφερθεί οτι μία άλλη περίπτωση οπότε θα θελήσετε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας είναι εάν επιθυμείτε να ανανεώσετε το λογισμικό της συσκευής. Πέραν αυτού, μπορείτε να έχετε τη συσκευή αποσυνδεδεμένη.

Συσκευασία

Tο πορτοφόλι υλισμικού Ledger Nano S παραλαμβάνεται σε στάνταρ παραλληλόγραμμη συσκευασία απο χαρτόνι. Αισθητικά, έχει την εμφάνιση ενός ποιοτικού προϊόντος. Υπάρχει προστασία απο παρέμβαση που αποτρέπει τους περισσότερους κακοπροαίρετους εξωτερικούς πωλητές. Θα βρείτε ωστόσο μόνο μία πλαστική λωρίδα στο κάτω μέρος του κουτιού, ενώ η συσκευασία του Trezor έχει δύο λωρίδες: μία στην κορυφή και άλλη μία στη βάση.

Συμβατότητα

Πιθανότατα το καλύτερο χαρακτηριστικό του Ledger Nano S είναι το οτι είναι συμβατό με όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα υπολογιστών, το android, καθώς και συσκευές iOS. Οι υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν με τη συσκευή μέσω μίας επέκτασης chrome, ενώ τηλέφωνα android και apple έχουν εξειδικευμένες εφαρμογές διαχείρισης πορτοφολιού.

Τιμή - Ledger Nano S Greece

Στα 58 ευρώ, το Ledger Nano S πωλείται σε χαμηλότερη τιμή απο το Trezor. Αυτό είναι πολύ λογικό, λαμβάνοντας υπόψη το οτι το Ledger έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό hardware που αποποιείται τη χρήση ειδικής CPU και οθόνης γραφικών. Σε κάθε περίπτωση, είναι δίκαιο να πούμε οτι μεγάλο μέρος της τιμής εξαρτάται απο το όνομα της μάρκας, χάρη στη φήμη που έχουν τα προϊόντα Ledger.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Φιλοσοφία σχεδιασμού hardware
Το Ledger Nano S έχει μία προσέγγιση όσον αφορά το hardware του η οποία προσπαθεί να το ελαττώσει στα βασικά. Θα βρείτε αυτήν την προσέγγιση σε πολλές απο τις επιλογές σχεδιασμού της συσκευής. Παραδείγματος χάρη, το chip που χρησιμοποιείται είναι όσο το δυνατόν περιορισμένο, κάτι που σημαίνει οτι δεν πρόκειται για ένα μίνι υπολογιστή προσφερόμενο ως πορτοφόλι Bitcoin. Tο chip σχεδιάστηκε ειδικά με το μυαλό στο Bitcoin. Όπως σε όλα όσα σχετίζονται με την ασφάλεια των υπολογιστών, όσο λιγότερα στοιχεία hardware έχει μία συσκευή, τόσο ευκολότερο γίνεται να ασφαλιστεί. Με αυτήν τη φιλοσοφία σχεδιασμού στο μυαλό, το Ledger Nano S διευκολύνει αισθητά την ασφαλή αποθήκευση Bitcoin σε σχέση με τα περισσότερα πορτοφόλια υλισμικού.

Χαρακτηριστικά Hardware

Θήκη: Θήκη σε σχήμα USB με περιστρεφόμενο μεταλλικό κάλυμμα
Διαστάσεις θήκης: 98mm μήκος, 18mm πλάτος, 9mm ύψος
Οθόνη: LED 2 γραμμών
Κουμπιά: Δύο κουμπιά στο πλάι της θήκης για χρήση με τους δείκτες
Βάρος: 16.2g
Επεξεργασία: Secure Element Chips
Λογισμικό
Υποστηριζόμενες εφαρμογές
Μπορείτε να βρείτε μία λίστα open source λογισμικού Ledger στην κεντρική σελίδα. Περιλαμβάνει:

Ledger Ethereum Wallet
Ripple Ethereum Wallet
Ledger Manager
Ledger Authenticator
Firmware

Περιστατικά hacking

Η φετινή Defcon 25 έφερε στο φως πιθανά τρωτά σημεία πορτοφολιών υλισμικού. Προς τιμήν ωστόσο της Ledger, τα πορτοφόλια που αποδείχθηκαν λιγότερο ασφαλή ήταν αυτά που περιλαμβάνουν μία πραγματική CPU ως στοιχείο hardware. Tο Ledger Nano S απο την άλλη, χρησιμοποιεί secure element chips, τα οποία δεν είναι τόσο τρωτά στον τύπο hack που αποκαλύφθηκε στη συνδιάσκεψη. Σε κάθε περίπτωση, τα πορτοφόλια υλισμικού είναι πολύ ασφαλέστερα από κάθε άλλον τύπο ηλεκτρονικού μέσου αποθήκευσης Bitcoin. Όσον αφορά πάντως τα διαθέσιμα πορτοφόλια υλισμικού, το Ledger Nano S συγκαταλέγεται στα κορυφαία στο πεδίο της ασφάλειας.