Afrika Pengueni
Siyah beyaz ve şirin,siyah beyaz ve gri yoğun, su geçirmez tüylerle kaplıdır. Ayrıca, beyaz göğüslerinde uçuk noktalı işaretler var. Her penguenin tüy deseni bir insanın parmak izi kadar bireysel olduğu için, bu pırıltılar her pengueni bireyselleştirmeye yardımcı olur. Hayvanın belirgin, sivri bir gagası ve siyah ayakları vardır. Afrika pengueni en küçük türlerden biridir. Erkekler genellikle kadın meslektaşlarından biraz daha büyüktür.
Afrika penguenler seslendirme ve beden dili aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurar . Her bireyin, diğerlerinden ayıran kendi benzersiz vokalleşmesi vardır. Üç farklı çağrı tipi kullanıyorlar: Bir arkadaşı cezbetmek için kullanılan bir bray; bağrışmak, topraklarını savunmak için kullanılır; ve dostlar karada, biri denizde olduğunda birbirlerini konumlandırmak için kullanırlar. Bir penguen agresif hissediyorsa, vücut dili ile iletişim kurar. Göğsünü havaya uçuruyor, kanatlarını geriye, gagasını öne doğru tutuyor ve başını yana çeviriyor.
En belirgin özelliklerinden biri, her gözün üstünde küçük bir pembe bez olup, Güney Afrika'daki yüksek sıcaklıklarla baş etmelerine yardımcı olur. Penguenin sıcaklığı arttıkça, bu bezlere daha fazla kan gönderilir ve burada havanın soğutulması sağlanır ve hayvan soğur. Bezlerin daha sıcak ve daha pembe bir görünümü vardır.
Afrika penguenleri, Namibya'dan Port Elizabeth'e ve çevredeki adaların çoğundaki Afrika'nın güneybatı kayalık sahilleri boyunca geniş kolonilerde bulunabilir . En büyük koloni, Dyer Adası'nda bulunur. Kuşlar, çalılar veya kayalar altında, guano adı verilen kendi dışkılarından yuvalar kurarlar. Bu barınak, Afrika'nın sıcak olduğu günlerde sert güneşten korunmasını sağlar.
Hızlı yüzücüler olmak , denizden, sardalya ve hamsi, ayrıca kalamar ve kabuklular da dahil olmak üzere çeşitli avlar yakalamalarını sağlar. Bu doyurucu küçük penguenler nefeslerini 2 dakika içinde tutabilir ve 400 metre derinlikte dalabilir! Bir penguen günde vücut ağırlığının yüzde 14'ünü yiyebilir. Hayvanat Bahçesi'ndeki penguenler sardalya, capelin ve gece kokteylinin tadını çıkarıyor. Bütün balıklarını yutuyorlar ve elle beslenmeyi tercih ediyorlar!


Love the penguins!