Fikri Mülkiyet Haklarının Yeni Adresi IpChain Veritabanı

in #ipchain6 years ago

ipchain 2.jpg

Bilim adamı, mucit, ressam, yazar, akademisyen... Bu insanların ortak bir noktası var. Yaşadığımız toplumda, yenilikçi, üretici olmayı tercih etmişler. Yazdıklarıyla, çizimleri ile, ürettikleriyle dünyayı şekillendiriyorlar. Bu insanların karşılaştıkları problemler olabilir. Bu problemlerden bir tanesi çok önemli. Hem onlar için hem bizim için. Aidiyet durumu. Ortaya koydukları eserin kendilerine ait olduğunu ispat etmeleri gerekiyor. Eserin altında bulunan imza, eser sahibine ait olmalı. Bu durum fikri mülkiyet hakkı, patent veya telif hakkı olarak da isimlendirilebilir. Eserlerini sahiplenmeleri, bu insanların en doğal hakkı. Fakat, bazen bu hakkı kaybedebiliyorlar. Resmi prosedür, uzun vakit alabiliyor. Gereksiz zaman kaybı yaşanıyor. Bir takım insanlar önünüze geçebiliyor. Sahtekarlar ve hırsızlar sizin eserinizi alıp kedi eseriymiş gibi sergileyebiliyor...

Artık teknoloji gelişti. Eskiden gereksiz dokümanlar ve mevzuatlar vardı. Hepsi tarihe karıştı. Hız hayatımızın bir parçası haline geldi. Teknolojik gelişmeler sayesinde bu problemler artık ortadan kalkıyor. Şimdi size bu bahsettiğim problemleri ortadan kaldırabilecek bir projeden bahsedeceğim.

Ipchain Veritabanı

Ipchain, fikri mülkiyet hakkı, patent, telif hakkını tek bir sistemde toplamayı planlayan bir platform. Bu sistem blockchain teknolojinin üstüne inşa edildi. Ipchain'ı anlamak için merkezi olmayan blockchain teknolojisini anlaman gerekiyor. Blockchain'de yer alan bilgiler yok edilemez veya değiştirilemez. Bunun için tüm ağı ortadan kaldırman gerekir. Bu mümkün değil. Aynı zaman da sistem çok şeffaf. Bütün hareketleri takip edebilirsin. Bu tarz önemli verilerin bu sisteme girmesi çok önemli. Artık o eserin aidiyet bilgileri sonsuza kadar sabitlenmiş olacak. Ve bu verilere ulaşmak çok kolay olacak.

Avusturya'lı akademisyen Dominik Thor ve bir takım çalışma arkadaşı problemlerin çözümü için kollarını sıvadılar. Bu alanda yer alan problemlerin çözümü için çalışmalarını başlattılar. Blockchain altyapısında veri bankası oluşturdular. Bilgileri buraya toplamayı amaçladılar. İlk plan, akademik çalışmaların depolandığı bir sistem oluşturmaktı. Daha sonra projeyi büyüttüler ve bütün yenilikçileri kapsayan bir platform oluşturdular.

Sistem tamamen kullanıcıların çıkarlarını korumak için tasarladı. Fikri mülkiyet hakkının en hızlı, en kolay ve en güvenli şekilde oluşturulmasını sağlıyor. Ayrıca sisteme entegre ettiğiniz bilgileri güvenli bir şekilde paylaşabildiğiniz ve pazarlayabildiğiniz bir platform oluşturuldu. Bence mükemmel bir çalışma. Ortaya çıkardığım ürünü sadece sisteme kaydettirerek hem telif hem patent hem aradaki lüzumsuz masraflar hemde gelir elde etmek için satıcı, pazarlamacı gibi extra durumlardan kurtuluyorum. Sisteme giriş yapıldığı anda eserim ne olursa olsun altına benim imzam ve ismim yerleştiriliyor. Ve bunun için günlerce aylarca beklemem gerekmiyor. Ve bu ürünü aynı platform üzerinden pazarlayabiliyorum. Sizce de mükemmel değil mi?

Platform hakkında bilmen gereken bir diğer nokta, proje Dünya’nın en önde gelen hukuk firması olarak görülen WİPO( World Intellectual Property Organization) tarafından destekleniyor olması. WIPO’nun bir kolu olan WIPO Green, projenin geliştiricileri arasında yer alıyor. Ayrıca proje WİPO’nun resmi yayın organı olan WIPO Magazine’de konu başlığı oldu. Sistemin temeli WIPO’nun güvenlik standartlarına göre planlandı ve tasarlandı. Bu şu anlama geliyor; BM üyesi olan ülkelerin tümünde yasal olarak kabul görüyor. Projenin bir diğer destekleyicisi Dünya’nın önde gelen ve tanınmış hukuk şirketlerinden birisi olan Dennemeyer Grup. Bir diğer destekleyicisi ve ortağı Marie Curie Mezunlar Derneği (MCAA). Bunun yanında çeşitli üniversiteler yayın organları vs.

Ayrıca platform sadece akademik çalışmaları, sanat eserlerini vs içinde barındırmıyor. Şirketler veya özel kişilere ait olan gizlilik ve güvenlik gerektiren anlaşmaları ve dokümanları, ticari anlaşmaları, gizli şirket bilgileri vs. de bünyesinde barındırabiliyor. Bu tip evrakların güvenliğini, gizliliğini ve paylaşımını da üsleniyor.

Proje ulusal bağlamda patent kurumları, telif hakkı ile ilgili işlem yapan yapılar, mahkemeler, hukuk kurumları... tarafından kabul görmeyi ve bağlantılı olmayı planlıyor. Ki bu bağlamda gerçekleştirilen ortaklıklar bunun olduğu yönünde. Yani ulusal mahkemelerde anlaşmazlıklarda IpChain Veritabanı danışma organı olarak iş görebilecek. Bütün ulusal bağlamda patent ofisleri, kurumları ile bağlantılı olup bilgi alış verişinde bulunulabilecek.

Platformun merkezinde Ipchain tokenleri yer alıyor. Sistemin aktif kullanıcısı iseniz yani sistemde hareket etmek, veri girişi, pazarlama durumları için Ipchain tokenlerine ihtiyacınız olacak. İlk ön satışı 24 Martta başladı. Ana satışı 1 mayısta başlayacak olan Ipchain tokenlerini projenin resmi sitesinden elde edebilisiniz. Ipchain tokenleri, ethereum blockchaininde ERC20 Jetonu olarak tasarlandı. Tokenleri ethereum tokenleri ile ödeme yaparak elde edebilirsiniz. Toplam token sayısı 15 Milyon olarak belirlenmiş. 8,5 milyonu satışa sunulacak olan tokenlerin 1,5 milyonu kampanya programı için ayırılmış. Geriye kalan 5 milyon token geliştirme ve proje ekibine bırakılmış. Toplam token miktarının düşük olması insanların ilgisini çekebilir. Eğer sadece araştırma amaçlı kullanmak istiyorsan projenin uygulaması 2018 in son çeyreğinde kullanıma sunulması planlanıyor.

Üst tarafta bahsettiğim kampanya programına resmi sitesinden üye olabilir ve istedikleri şartlar dahilinde bedava Ipchain tokenlerinden elde edebilirsiniz. Program token satışının sonuna kadar devam edecek.

website : https://ipchaindatabase.com/
Whitepaper : https://ipchaindatabase.com/assets/downloads/IPCHAIN_WhitePaper.pdf
Telegram : https://www.t.me/joinchat/CHi8Ng5CIyOYSfuhp54rVA
Twitter : https://twitter.com/ipchaindatabase
Facebook : https://www.facebook.com/ipchaindatabase/
Medium : https://medium.com/@IPCHAIN
Reddit : https://www.reddit.com/r/ipchain/

Coin Marketplace

STEEM 0.29
TRX 0.12
JST 0.032
BTC 59281.33
ETH 2982.58
USDT 1.00
SBD 3.74