İnternetin Devrimi : Online.io

in #ico6 years ago (edited)

28947239_2000987513485015_4797200764047046255_o.jpg

Günden güne hayatımıza yeni teknolojiler ve yenilikler girmeye devam ediyor. Bazı teknolojiler ise insanların hayatını kökünden değiştirebilecek derecede öneme sahiptir. 1960'lı yıllarda bu tanıma uymaya aday bir kavram hayatımıza girdi. Bu kavramın adı "internet" kavramıdır. İnternet denen teknoloji insanların hayatını neredeyse her alanda kolaylaştırabilecek derecede önemlidir. Örneğin, tarih sayfalarına baktığımızda bazı haberlerin aylar hatta yıllar sonra gerekli yerlere ulaştığını okumuşuzdur. Şu an ise bu süre dilimi saniyelerle hatta milisaniyeler ile ölçülüyor. Fakat günümüz internetinin geldiği nokta da bazı zararları da içerisinde barındırabiliyor. Örneğin, kullanıcıların bilgilerini çalmak veya kopyalamak için oluşturulmuş teknolojik virüsler vb. Tüm bunların karşısında "Hep birlikte interneti değiştirebiliriz" sloganı ile karşımıza bir proje çıkıyor. Projenin adı ise Online.io'dur. Projenin ne olduğundan kısaca bahsetmek gerekirse, internette gezerken sürekli geçmişinizi takip eden izleyicilerden, bu izleyicilere bağlı kullanıcıya sürekli verilen ve rahatsız eden reklamlara, virüslere son verecek güvenli ve özgür bir internet ortamı sürmeyi hedefleyen blok zincir tabanlı bir projedir.

Proje Detayları

Online.io projesinin kullanıcılara sunduğu bazı önemli noktalar ve özellikler var, dilerseniz bu özelliklere detayları ile göz atalım ;

  1. Reklamsız bir internet : İnternet kullanıcıları internet üzerinde abonelik gibi dijital varlıklar için belirli miktarda para ödemek zorunda kalıyor ve bu ödemeler genel olarak şeffaf olmuyor. Projenin sunmak istediği internet ortamında bu ücretler ortadan kalkacak ve kullanıcı ücret ödemeden internette gezinmeye devam edebilecek.

  2. İzlenmeden internette dolaşım : Kullanıcılar her ne kadar dikkatli davransa bile internet tarayıcıları içlerinde bazı kod blokları barındırır. Örneğin siz bir alışveriş sitesinde ayakkabı bakarsanız daha sonra internette gezdiğinizde o ayakkabının reklam olarak karşınıza çıktığını görürsünüz. Proje sunduğu ortamda yine bu özelliği engelleyecek ve daha rahat bir internet deneyimi yaşamanıza olanak sağlayacak.

  3. Antivirüs koruması : İnternetin günden güne her eve girmesi ve her kullanıcıya ulaşması siber saldırılar gibi bazı güvenlik problemlerini beraberinde getiriyor. Bu siber saldırı araçları olarak tanınan virüsler, trojanlar web sitelerine entegre şekilde çalışabiliyor. Projenin kullandığı antivirüs koruması sayesinde kullanıcının kişisel bilgileri koruma altında olacak, reklam engelleme ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyan güvenlik çözümleri ise sürekli aktif konumda olacak.

  4. Daha hızlı bir internet : İnternetin hızını belirleyen çeşitli faktörler vardır. Bunların başında çevrimiçi reklamlar gelmektedir. Projenin kullandığı reklam engelleyici özellikler sayesinde internet hızında önemli bir değişim olacak. Fakat en önemli nokta ise içerik üretici kişiler para kazanma durumlarında bir eksilme olmadan para kazanmaya devam edebilecekler.

  5. Eklentiler : Büyük web tarayıları için eklentiler geliştiriliyor. Bu eklentiler içerisinde reklam engelleyicileri, izlenme engelleyicileri, zararlı yazılım engelleyicileri ve cüzdan bulunduracak. Tüm web tarayıcılarına uyumlu olacağı için geniş bir ekosistemde kullanılacak.

36368813_2057749861142113_7161625406485823488_o.jpg

Tüm bunların yanında projenin kendine ait bir mobil uygulaması olacak. Bu mobil uygulamanın ise hem cüzdan hem de kullanıcıyı koruyacak bir kalkan gibi görev alacağı ifade ediliyor. Bu mobil uygulama kullanıcı deneyimine ve büyük bir problem olan pil sorununa önemli ölçüde destek sağlayacak. Mobil uygulamanın yanında bir de cüzdan da bulunuyor. Bu cüzdan tüm işletim sistemlerinde ve web tarayıcılarında çalışacak, aynı zamanda akıllı telefonlar ve tabletler için bir cüzdan oluşturulacak ve masaüstü için de ayrı bir cüzdan oluşturulacak.

Ekosistem

Aşağıdaki grafik yardımı ile projenin tokeninin yani IOI sahibinin, normal internet kullanıcısının veya Online.io çözümlerini kullanmak isteyen içerik oluşturucunun borsada yapacağı işlemlere kadar deneyim edeceği bazı evreleri inceleyebilirsiniz :

ekos.png

Token & ICO Detayları

Projenin token detaylarına değinmek gerekirse proje için üretilecek toplam token miktarı 2,500,000,000 token olarak belirlenmiştir. Proje tokeni için belirlenen sembol ise IOI'dır. IOI token Ethereum platformunun üzerinde geliştirilmiş bir ERC20 tokendir. ICO fiyatına göre 1 IOI token için belirlenen fiyat 0.04 Dolar'dır. Projenin satış öncesi dönemi 9 Temmuz tarihi itibarıyla bitmiştir. 31 Temmuz tarihine kadar sürecek bir toplum satış aşaması devam ediyor. Satışlar için ayrılan toplam token miktarı 1,750,000,000 IOI token ve takım için ayrılan token miktarı ise 375,000,000 IOI tokendir ve takım için ayrılmış olan tokenler 1 yıl boyunca kilitli tutulacak. Takım tarafından belirlen soft cap hedefi 5 milyon dolar iken hard cap hedefi ise 50 milyon dolardır. Proje soft cap hedefine uzun süre önce ulaştı ve neredeyse hard cap yapmak üzere. Makalenin yazıldığı tarih itibari ile 43,926,145 dolar toplamış durumda.

36379726_2058002347783531_2011283595024400384_o.jpg

Eğer projenin satışına dahil olmak isterseniz IOI token almak için kabul edilecek ödeme yöntemleri ; ETH, BTC, LTC, BCH, DASH, ETC, BTG'dir. Bilinmesi gereken önemli bir nokta da Çin, Güney Kore, Amerika, Singapur'dan satışa dahil olunamıyor. Projenin token dağıtımı ile ilgili oranlara aşağıdaki grafik yardımı ile bakabilirsiniz :

Token.png

Takım

Projenin bu başarısının arkasında bulunan takımdan kısaca bahsetmek istiyorum. Ana takım kadrosu 12 kişilik bir ekipten oluşuyor. Öncelikle projenin CEO ve kurucusu olan Alexandru Iulian Florea, internet protokolleri üzerine geçmiş tecrübe ve deneyimlere sahip olan başarılı bir kişi. Tüm takım üyeleri de tıpkı kurucu gibi önemli firmalarda deneyim kazanmış başarılı kişiler. Takımın içerisinde Ethereum geliştiricisinden Node.js geliştiricisine ve sanat direktörüne kadar geniş yelpazede kişiler bulunuyor.

Ana takım üyelerinin yanında ise projeye desteklerini sağlayacak 10 kişilik bir danışman kadrosu yer alıyor. Danışmanlar arasında Online.io projesinin değerlendirildiği ve başarılı olduğu bir değerlendirme platformu olan icobench üzerinde blok zincir danışman sıralamasında 5. sırada yer alan Nathan Christian yer alıyor. Bunun yanında Oracle ve Open.Hosting firmalarından da danışmanlar yer alıyor. Tüm danışmanlar oldukça kıdemli ve bilgili kişilerden oluşuyor.

şş.png

Son Değerlendirme

Proje gerçekten çok başarılı bir proje, topladığı yatırım miktarından da bu başarı anlaşılabiliyor. İnsanların gerçekten günlük hayatlarında kullandığı bir teknolojiyi böylesine mükemmelleştirip tekrar son kullanıcıya sunacak olmaları ise uzun ömürlü bir proje olacağını gösteriyor. Projenin yol haritasını ve diğer tüm detayları aşağıda vereceğim linkler yardımı ile inceleyebilirsiniz ;

Website: https://online.io/

Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3452258

Whitepaper: https://online.io/download/OIO-Whitepaper.pdf

Twitter: https://twitter.com/OnlineIO

Facebook: https://www.facebook.com/Online.io/

Telegram: https://t.me/OnlineIO

Reddit: https://www.reddit.com/r/onlineio/

Author : batuhantstknn

Bitcointalk Profil : https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1365989

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.13
JST 0.032
BTC 61143.11
ETH 2928.78
USDT 1.00
SBD 3.56