HALFETİ TURU
Merhabalar ☺️
Güneşli bir pazar gününden hepinize selamlar gönderiyorum. Umarım keyifler yerindedir. Ben bu hafta biraz hastaydım yeni yeni kendime geldim. Pazar kahvaltımızı yaptık. Gaziantep'e yakın olan Şanlıurfa / Halfetiye gitmeye karar verdik. Günü birlik tekne seyahati iyi gelir diye düşündük. Şimdi sizlere de gördüğüm yerleri ve öğrendiğim bilgileri paylaşayım.
Halfeti Turu ;
Şanlıurfa'nın ilçelerinden biri olan ve KARAGÜL DİYARI ile bilinen HALFETİ , siyah gülleri ile ünlü olan ve doğal güzellikleri ile güzelliğine güzellik katan bir ilçedir.
İlçenin büyük bir bölümü Birecik Barajı suyu altında kalmıştır. Suyun kendimi çekmesi ile birlikte günümüz güzellikleri ortaya çıkmıştır.
Su altında bir çok güzelliğin olduğu tahmin edilen az önce dediğim gibi suyun çekmesiyle resimde gördüğünüz üzere cami minaresi su üstünde kalıp yarısı su altında hala kalmaktadır.
Suyu temiz ve soğuktu. Tekne ve sandal kiralayıp su üzerinde yolculuk yapıp derin güzelliklere karşı açılıyorsunuz. Tekne içerisinde soğuk ve sıcak içecekler ikram ediliyor. Gerçekten görülmeye hak kazanan bir yer.
Suyun kenarında gördüğünüz gibi evler var. O kadar güzel duruyor ki. Tabi aynı zamanda tehkileli su seviyesi artması durumunda o evler de minaresini gördüğünüz cami gibi su altında kalabilir.
Gezimiz bitti ve evimize döndük. Güzel , bilgili ve keyifli bir gün oldu. Belki rast gelir uğrarsınız belki bilerek gidersiniz. Tavsiye ederim ☺️
Görüşmek üzere ☺️
3 yıl önce gitmiştim en son haşhaş kebabı yemiştik ve çok beğenmiştim
:)
Evet çok lezzetli bir kebap. Afiyet olsun ☺️
Güzel bir gezi olmuş
Evet teşekkür ederim
merhaba steemit-Turkiye topluluğunda aktif olmaya devam edin. Kaliteli seçilmek için belirli kuralları takip edin.