Wist je dat...

in health •  last year

er jaarlijks 8 miljoen ton plastic afval in de oceaan terecht komt?
Dat is 1 vrachtwagen per minuut!!

oceanfront.JPG

De grotere stukken kunnen opgegeten worden door vissen en andere wilde zeedieren, die dan ziek worden en uiteindelijk sterven. Ook kunnen ze verstikking of verstrikking zorgen, met de dood tot gevolg.
De kleinere deeltjes, de microplastics, kunnen via de voeding van de dieren in ons eten terecht komen, wat dan voor onze gezondheid niet echt bevorderlijk te noemen is...
ocean1.png

Hoog tijd om er iets aan te doen...en zoals meestal begin je bij jezelf.
Kleine dingen die je kan doen:

  • Gebruik herbruikbare winkeltassen
  • Gebruik geen wegwerpborden/bekers/bestek
  • Mijd plastic rietjes, ook al zijn ze zo kleurrijk en mooi
  • Kies voor bio-afbreekbare verpakking
  • Voor je het strand verlaat na een dagje zonnen, kijk even rond of je niets vergeet (plastic zakje, verpakkingen,etc…)
  • Praat erover met je familie en vrienden

ocean2.png

Het milieu zal u dankbaar zijn

Bron: Sea Change ProjectAuthors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

super post!, dat is de reden dat ik meer en meer plantaardig begin te eten en zo naar van die bio shops te gaan (ohne) zonder zakken en waar je u eigen potje moet meebrengen, misschien wel duurder en het lukt niet altijd om naar daar te gaan, maar probeer dat toch meer en meer te doen.

·

Als iedereen z'n steentje bijdraagt zitten we al in de goede richting. Nu de producenten en de winkels nog meekrijgen... .
Een klein voorbeeld: vroeger werden alle winkelwaar in een (bruine) papieren zak gestopt, nu bijna enkel nog (onafbreekbare) plastic zakken...

Helemaal mee eens. Dit probleem zou wel eens wat mee aandacht mogen krijgen. Toevallig is Greenpeace trouwens een actie tegen Coca-cola begonnen. Zij vinden namelijk dat Coca-cola meer aan dit probleem zou moeten doen.

Maar nog iets veel mooiers. Een Nederlandse student (Boyan Slat) heeft tijdens een TED bijeenkomst (video) een simpel maar ambitieus plan gepresenteerd om de plastic soep in de oceanen weer op te ruimen. En dit plan gaan ze nu ook echt uitvoeren. Het project heet 'The Ocean Cleanup'.

·

De grote bedrijven, en niet alleen coca cola, kunnen hier veel aan doen, en soms op een simpele manier.
Het mooie project van die student is al meerdere malen in het nieuws geweest. Zulke projecten zouden er meer moeten komen, en als daar wat belastinggeld naartoe zou gaan, zou ik niet eens erg vinden...