Alldutch Maandag Maaltijd #5: Kokosvissoep met paksoi en udon noedels door @p4ragon

in food •  5 months ago

Jawel, het weekend is voorbij en dus is het weer tijd voor de Alldutch Maandag Maaltijd. Deze week een bijdrage van @p4ragon. Hoewel ze het kneiterdruk had, vond ze ook nog tijd om ons een snelle, gezonde en voedzame soep te serveren. En gelukkig maar want het is een hele fijne!

Bedankt @p4ragon, de SBD van deze post maken we na payout aan je over.

Een lekker, gezond soepje

Kokosvissoep met paksoi en udon noedels

Ik weet niet hoe het met jullie zit de afgelopen dagen maar met deze tropische temperaturen is het enige dat wel onder het nulpunt zakt de lust om boven dampende pannen te gaan staan koken. Daarom heb ik ervoor gekozen om een hele snelle maar ontzettend lekkere maaltijd te delen met jullie.

Hoofdfoto-paragon.jpg
Bereidingstijd 25 tot 30 minuten

Ingrediënten

(3 tot 4 personen)

 • Paksoi (een flinke)
 • Udon noedels
 • Bouillon (poeder of blokjes)
 • Sambal Manis
 • Kokosmelk
 • Koolvisfilet (2 stuks)
 • Citroengras (of sereh poeder)

Voor de vegetariërs en veganisten

 • De kippenbouillon kun je vervangen voor groentebouillon
 • De vis kun je vervangen voor tofoe
 • De Sambal kun je vervangen voor een die geen schaal/schelpdieren bevat

Bereiding

 • Zet een pan met 1,25L water op en voeg, naar verhouding, bouillon toe.
  (Nu hebben jullie vast door dat ik een vissoepje aan het maken ben met kippenbouillon. Inderdaad, ik vind de meeste visbouillonblokjes totaal smaakloos en deze gebruik ik dan ook nooit. En omdat dit een snelle maaltijd moet zijn gaan we niet in de weer met visafval om een lekker bouillon te trekken maar wenden wij ons gewoon tot de kip. 😋 )

 • Snijd de paksoi in dunne reepjes en voeg toe aan de bouillon.


  Paksoi chop.jpg

 • Voeg twee koolvisfilets toe. (Bij vier personen drie koolvisfilets toevoegen.)
  Dit mag gewoon in bevroren toestand. Daarom is het zo'n verrekte makkelijk recept.

 • Na 5 minuten de udon noedels toevoegen. (De noedels die ik had waren al gegaard maar mocht je de droge versie hebben kun je ze beter meteen, na de eerste stap, toevoegen aan de bouillon.) Ik heb ze ook gesneden om lange slierten geknoei tijdens het eten te voorkomen.


  Udon.jpg

 • Voeg na 15 minuten de kokosmelk toe maar zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet aan het koken is. Beter de vuurhaard uitzetten en even drie minuutjes wachten. Daarna een flinke lik sambal Manis en wat gepureerde citroengras of sereh poeder naar smaak toevoegen.

 • Soepje klaar pan.jpg

  Serveertips

  Bij gebrek aan citroengras kun je altijd nog een stukje limoen uitknijpen in de soep maar ik heb ervoor gekozen om de limoen die ik nog had aan een Desperado toe te voegen. Heerlijk gegeten in de tuin die veel koeler bleek dan de gehele woning. Wellicht een lekker broodje erbij voor de mensen die van soppen houden en eet u smakelijk.

  Voordelen

  Dit gerecht is echt heel erg lekker, voedzaam en zo ontzettend snel klaar. Zeker wanneer je een negenurige werkdag achter de rug hebt en ook nog de puntjes op de i van een vrijgezellenfeest probeert te zetten. 😉

  Bewaartijd en invriesmogelijkheden

  De soep kun je zeker nog twee dagen in de koelkast bewaren en opwarmen. Maar ik zou, met oog op de paksoi en ook de vis (die al uit de vriezer kwam), dit gerecht niet invriezen.

  alldutch-banner-2.png

  Ook een gastbijdrage leveren aan onze Maandagrubriek?

  Laat dat dan weten in een comment onder deze post of neem contact op via het Maandagmaaltijd-kanaal op Discord. @alldutch neemt dan contact met je op.

  Levert een gastbijdrage ook iets op?

  Zeker wel! ALLE SBD die met jouw MAANDAG MAALTIJD-post worden verdiend krijg je zeven dagen na plaatsing overgemaakt naar je wallet.
  De SP die met de post verdiend worden zijn voor @alldutch zodat uiteindelijk iedereen er beter van wordt.

  En zoals bij elke post die je op Steemit plaatst: hoe beter de tekst, hoe mooier de layout, hoe creatiever je output, des te groter de kans op een mooie uitbetaling ;-)


  Verder ben je helemaal vrij in het recept, de tekstopbouw, het begeleidende beeld en wat al niet meer. Ben je beter in vlogs? Prima, publiceer dan je bijdrage op Dtube.

  Ik wil graag een aflevering verzorgen maar lay-out is niet echt mijn ding

  Laat dat geen probleem zijn. We hebben een standaard template beschikbaar zodat je je kunt focussen op de tekst en de foto's.

  lid-worden-op-Discord.jpg

  alldutch-transparant.png

  @ALLDUTCH is de online social community voor Nederlandstalige blockchain gebruikers, voornamelijk steem. De community is voor NL-BE members, de voertaal op onze server is Nederlands.

  Posts met onze tags maken kans op promotie in een van onze wekelijkse initiatieven :

  • Gebruik de tag #Alldutchcreations (creative content) om kans te maken op vermelding in de wekelijkse Recap van @alldutchcreation, die elke maandag wordt gepost.
  • Gebruik de tags #AlldutchNL (Nederlandstalige content) en #Alldutch om kans te maken op vermelding in de Alldutch Recap, die elke vrijdag verschijnt.

  Je vindt de Alldutch community op Discord via deze link: https://discord.gg/9mzqA7H

  (Note EN; Abuse of tags not appreciated because it won't help the Dutch-speaking community to grow)

  Community tag - #Alldutch
  Creatieve content - #Alldutchcreations
  Nederlandse content - #Alldutchnl

  alldutchnew.gifAuthors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Hele fijne deze week, @p4ragon! Ik kreeg er meteen zin in.

Bedankt voor je rol als gastkok. Hopelijk zien we nog eens een maaltijdsuggestie van je langskomen. Je bent altijd welkom.

·

Dankjewel @hatsekidee 🙏 Ik hoop dat je vaak zult genieten van het recept.😊


Deze post werd gedeeld in de Curation Collective Discord Community, en werd geupvote en geresteemed door de @C-Squared community na een handmatige review.
This post was shared in the #dutch channel in the Curation Collective Discord community for curators, and upvoted and resteemed by the @c-squared community account after manual review.

This post has received a 3.13 % upvote from @drotto thanks to: @janine-ariane.